» » Запіканка з яєць

Запіканка з яєць

Запіканка з яєць
Якщо вам або вашій дитині з ранку зовсім не хочеться снідати, оригінальна запіканка з яєць напевно сподобається навіть самим вибагливим гурманам і змусить змінити свої харчові звички. Вона подарує вам величезний запас енергії і сил на весь, зазвичай досить напружений день.

Запіканка з яєць і молока


Молоко в чистому вигляді подобається далеко не всім. Але різноманітність інгредієнтів в цьому рецепті запіканки з яєць дозволить вам навіть не відчути його, а м'який смак стане для вас справжнім кулінарним відкриттям.
Інгредієнти:

  • петрушка – 1 пучок;

  • яйця – 6 шт.;

  • сіль, перець – за смаком;

  • вершкове масло – 50 г;

  • болгарський перець – 05 шт.;

  • молоко – 05 л;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;

  • тунець – 1 банка консервів.


  • Приготування
    Відваріть яйця круто (це займе не менше 10 хвилин). Потім відразу ж опустити їх у холодну воду, щоб вони легше чистилися. Почистіть яйця і розріжте їх навпіл. Форму для випічки добре змастіть маслом і викладіть в неї яєчні половинки. У невеликій каструлі розтопити масло і поступово засинайте в нього борошно, обсмажуючи її до набуття нею золотистого відтінку. Потім невеликий цівкою влийте молоко, додайте сіль і перець і проваріть суміш приблизно 6-7 хвилин при безперервному помішуванні. Залиште соус остигати. У цей час ретельно розімніть виделкою рибні консерви, додайте томатну пасту і посипте дрібно посіченою зеленню. Приготований таким чином тунець також відправляється в соус.
    Залийте соусом яєчні половинки. Готується така запіканка з яєць у духовці при виставленої температурі не менше 180 градусів. Коли на її поверхні з'явиться рум'яна кірочка, не поспішайте витягувати блюдо: йому необхідно настоятися в теплі не менше чверті години. В кінці полийте запіканку сметаною і прикрасьте шматочками солодкого перцю.

    Запіканка з яєць у мультиварці


    Не завжди є можливість возитися з запікання в духовці, особливо якщо з ранку треба бігти на роботу. Якщо ви ще не в курсі, як приготувати яєчну запіканку досить швидко, мультиварка стане вашим незамінним помічником.
    Інгредієнти:

  • часник – 2 зубці;

  • яйця – 6 шт.;

  • стручкова квасоля – 400 р;

  • соняшникова олія – 025 склянки;

  • тертий сир – 075 склянки;

  • зелень, сіль, перець – за смаком.


  • Приготування
    Натріть сир і більшу його частину змішайте з яйцями, які перед цим розбивають в мисочку. Посоліть, посипте дрібно посіченою зеленню і поперчіть. Дуже дрібно нарубаєте часник. Соняшникова олія добре розігрійте в мультиварці і додайте до нього часник. Смажте його в режимі «Випічка» приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Стручкову квасолю вимити, дрібно наріжте і після закінчення програми додайте до часнику. Запрограмуйте пристрій ще на 10 хвилин. Потім влийте в чашу мультиварки яєчну суміш, добре перемішайте і встановіть режим «Випічка» приблизно на півгодини. Посипте запіканку тертим сиром і 15 хвилин потримайте в режимі «Підігрів».
    Додав: admin | 19-11-2016, 09:12
    Переглядів: 664