Запіканка з яєць
Якщо вам або вашій дитині з ранку зовсім не хочеться снідати, оригінальна запіканка з яєць напевно сподобається навіть самим вибагливим гурманам і змусить змінити свої харчові звички. Вона подарує вам величезний запас енергії і сил на весь, зазвичай досить напружений день.
Молоко в чистому вигляді подобається далеко не всім. Але різноманітність інгредієнтів в цьому рецепті запіканки з яєць дозволить вам навіть не відчути його, а м'який смак стане для вас справжнім кулінарним відкриттям.
Інгредієнти:
петрушка – 1 пучок;
яйця – 6 шт.;
сіль, перець – за смаком;
вершкове масло – 50 г;
болгарський перець – 05 шт.;
молоко – 05 л;
томатна паста – 1 ст. ложка;
тунець – 1 банка консервів.
Приготування
Відваріть яйця круто (це займе не менше 10 хвилин). Потім відразу ж опустити їх у холодну воду, щоб вони легше чистилися. Почистіть яйця і розріжте їх навпіл. Форму для випічки добре змастіть маслом і викладіть в неї яєчні половинки. У невеликій каструлі розтопити масло і поступово засинайте в нього борошно, обсмажуючи її до набуття нею золотистого відтінку. Потім невеликий цівкою влийте молоко, додайте сіль і перець і проваріть суміш приблизно 6-7 хвилин при безперервному помішуванні. Залиште соус остигати. У цей час ретельно розімніть виделкою рибні консерви, додайте томатну пасту і посипте дрібно посіченою зеленню. Приготований таким чином тунець також відправляється в соус.
Залийте соусом яєчні половинки. Готується така запіканка з яєць у духовці при виставленої температурі не менше 180 градусів. Коли на її поверхні з'явиться рум'яна кірочка, не поспішайте витягувати блюдо: йому необхідно настоятися в теплі не менше чверті години. В кінці полийте запіканку сметаною і прикрасьте шматочками солодкого перцю.
Не завжди є можливість возитися з запікання в духовці, особливо якщо з ранку треба бігти на роботу. Якщо ви ще не в курсі, як приготувати яєчну запіканку досить швидко, мультиварка стане вашим незамінним помічником.
Інгредієнти:
часник – 2 зубці;
яйця – 6 шт.;
стручкова квасоля – 400 р;
соняшникова олія – 025 склянки;
тертий сир – 075 склянки;
зелень, сіль, перець – за смаком.
Приготування
Натріть сир і більшу його частину змішайте з яйцями, які перед цим розбивають в мисочку. Посоліть, посипте дрібно посіченою зеленню і поперчіть. Дуже дрібно нарубаєте часник. Соняшникова олія добре розігрійте в мультиварці і додайте до нього часник. Смажте його в режимі «Випічка» приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Стручкову квасолю вимити, дрібно наріжте і після закінчення програми додайте до часнику. Запрограмуйте пристрій ще на 10 хвилин. Потім влийте в чашу мультиварки яєчну суміш, добре перемішайте і встановіть режим «Випічка» приблизно на півгодини. Посипте запіканку тертим сиром і 15 хвилин потримайте в режимі «Підігрів».
Запіканка з яєць і молока
Молоко в чистому вигляді подобається далеко не всім. Але різноманітність інгредієнтів в цьому рецепті запіканки з яєць дозволить вам навіть не відчути його, а м'який смак стане для вас справжнім кулінарним відкриттям.
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть яйця круто (це займе не менше 10 хвилин). Потім відразу ж опустити їх у холодну воду, щоб вони легше чистилися. Почистіть яйця і розріжте їх навпіл. Форму для випічки добре змастіть маслом і викладіть в неї яєчні половинки. У невеликій каструлі розтопити масло і поступово засинайте в нього борошно, обсмажуючи її до набуття нею золотистого відтінку. Потім невеликий цівкою влийте молоко, додайте сіль і перець і проваріть суміш приблизно 6-7 хвилин при безперервному помішуванні. Залиште соус остигати. У цей час ретельно розімніть виделкою рибні консерви, додайте томатну пасту і посипте дрібно посіченою зеленню. Приготований таким чином тунець також відправляється в соус.
Залийте соусом яєчні половинки. Готується така запіканка з яєць у духовці при виставленої температурі не менше 180 градусів. Коли на її поверхні з'явиться рум'яна кірочка, не поспішайте витягувати блюдо: йому необхідно настоятися в теплі не менше чверті години. В кінці полийте запіканку сметаною і прикрасьте шматочками солодкого перцю.
Запіканка з яєць у мультиварці
Не завжди є можливість возитися з запікання в духовці, особливо якщо з ранку треба бігти на роботу. Якщо ви ще не в курсі, як приготувати яєчну запіканку досить швидко, мультиварка стане вашим незамінним помічником.
Інгредієнти:
Приготування
Натріть сир і більшу його частину змішайте з яйцями, які перед цим розбивають в мисочку. Посоліть, посипте дрібно посіченою зеленню і поперчіть. Дуже дрібно нарубаєте часник. Соняшникова олія добре розігрійте в мультиварці і додайте до нього часник. Смажте його в режимі «Випічка» приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи. Стручкову квасолю вимити, дрібно наріжте і після закінчення програми додайте до часнику. Запрограмуйте пристрій ще на 10 хвилин. Потім влийте в чашу мультиварки яєчну суміш, добре перемішайте і встановіть режим «Випічка» приблизно на півгодини. Посипте запіканку тертим сиром і 15 хвилин потримайте в режимі «Підігрів».
Рекомендуємо добрі рецепти
Яєчна запіканка
Часом так складно нагодувати маленького гурмана, особливо сніданком. Тому далі опишемо цікаві рецепти звичайної запіканки з яєць і розповімо, якими
М'ясна запіканка в духовці
Урізноманітнити домашнє меню рекомендуємо блюдом, яке описано далі. Розповімо, як спорудити чудово смачну і досить ефектну м'ясну запіканку. Таку
Рибна запіканка з рисом
Запіканки рідко готуються з рибою. Чому? Тому що не кожна господиня знає відповідний рецепт. Щоб ви могли виправити цей прикрий пробіл, ми вирішили
Картопляна запіканка з м'ясним фаршем
Запіканка - відмінний вечеря на кожен день, адже рецептів цієї страви неймовірно багато. Сьогодні ми обговоримо запіканки з фаршем. Ми постаралися
Рисова запіканка - рецепт
Бажаєте харчуватися і смачно, і корисно? Включіть в свій раціон таке блюдо, як рисова запіканка. Готувати його можна з різних інгредієнтів, які
Капустяна запіканка
Запіканка з капустою - це дієтичне, але від того не менш ситне блюдо. Додати в нього можна все що завгодно: м'ясо, крупи, яйця, від цього смак