Яєчна запіканка
Яєчна запіканка ідеально підходить в якості щоденного сніданку або полуденку для дітей. Інгредієнтів, сил і часу на це блюдо йде мінімум, а результат завжди чудовий. Крім іншого, яйця відмінно поєднуються з широким спектром найрізноманітніших доповнень, а тому можуть трансформуватися в нову страву кожен раз.
Буває, що не тільки діти, але й самі дорослі сумують за столовской їжі. Одним з найбільш популярних страв, які викликають припливи ностальгії, є пишний омлет. Приготувати його аналог в домашніх умовах просто, досить обзавестися антипригарній формою для випікання і мінімумом інгредієнтів.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
молоко - 45 мл;
масло - 5 г;
борошно - 1 ч. ложка.
Приготування
Ми звикли вважати, що для досягнення пишноти яйця слід збивати якомога довше і інтенсивніше, але на ділі все інакше. Для отримання пишного, але щільного омлету, вам доведеться збивати складові з максимальною обережністю, домагаючись лише перемішування всіх компонентів разом. Додайте до яєць щіпку солі і всипте борошно. Виделкою обережно змішайте всі разом і влийте молоко. Невелику форму змастіть шматочком масла, вилийте в неї омлет (товщина шару не повинна бути менше 3 см) і запікайте його 8-9 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.;
манна крупа - 15 г;
сир - 240 г;
сметана - 115 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати яєчну запіканку, яєчні білки перетворити в піну, злегка посоливши їх. Залишилися жовтки збийте з сиром і сметаною, також додавши трохи солі. Манку залийте третю склянки теплої води і залиште до повного вбирання вологи. Змішайте набряклу крупу з сирною сумішшю і обережно введіть білки. Отриману масу перекладіть в невелику промаслений форму. Випікайте при 190 градусах півгодини.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 80 г;
морква - 65 г;
спаржа - 430 г;
горошок - 135 г;
брокколі - 410 г;
томати черрі - 8 шт.;
яйця - 12 шт.;
молоко - 115 мл
Приготування
У краплі олії спасеруйте лук зі спаржею та морквою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, всипте до них горошок. Брокколі розберіть на суцвіття і бланшируйте не більше хвилини. Змішайте всі овочі разом з половинками томатів черрі і розподіліть у формі. Яйця збийте з молоком і щіпкою солі, залийте ними овочі в посуді. Випікайте півгодини при 180.
Ви також можете приготувати яєчну запіканку в мультиварці, вибравши опцію «Випічка» на 40 хвилин.
Яєчна запіканка, як у дитячому садку
Буває, що не тільки діти, але й самі дорослі сумують за столовской їжі. Одним з найбільш популярних страв, які викликають припливи ностальгії, є пишний омлет. Приготувати його аналог в домашніх умовах просто, досить обзавестися антипригарній формою для випікання і мінімумом інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Ми звикли вважати, що для досягнення пишноти яйця слід збивати якомога довше і інтенсивніше, але на ділі все інакше. Для отримання пишного, але щільного омлету, вам доведеться збивати складові з максимальною обережністю, домагаючись лише перемішування всіх компонентів разом. Додайте до яєць щіпку солі і всипте борошно. Виделкою обережно змішайте всі разом і влийте молоко. Невелику форму змастіть шматочком масла, вилийте в неї омлет (товщина шару не повинна бути менше 3 см) і запікайте його 8-9 хвилин при 180 градусах.
Яєчно-сирна запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати яєчну запіканку, яєчні білки перетворити в піну, злегка посоливши їх. Залишилися жовтки збийте з сиром і сметаною, також додавши трохи солі. Манку залийте третю склянки теплої води і залиште до повного вбирання вологи. Змішайте набряклу крупу з сирною сумішшю і обережно введіть білки. Отриману масу перекладіть в невелику промаслений форму. Випікайте при 190 градусах півгодини.
Яєчна запіканка з овочами і молоком в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У краплі олії спасеруйте лук зі спаржею та морквою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, всипте до них горошок. Брокколі розберіть на суцвіття і бланшируйте не більше хвилини. Змішайте всі овочі разом з половинками томатів черрі і розподіліть у формі. Яйця збийте з молоком і щіпкою солі, залийте ними овочі в посуді. Випікайте півгодини при 180.
Ви також можете приготувати яєчну запіканку в мультиварці, вибравши опцію «Випічка» на 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування
Запіканка з брокколі в духовці
Страви з брокколі - завжди смачні і неодмінно корисні. Спробуйте урізноманітнити обід смачної яскравою запіканкою. Страва виходить ситним, ароматним.
Омлет, як у дитячому садку
Приготування омлету, як у дитячому садку, не забирає багато сил і вільного часу. Саме тому його можна робити хоч кожен день. До того ж таке блюдо
Запіканка як у дитячому садку
Рецепти запіканок користуються популярністю тому, що на приготування йде мінімум часу і робити їх не складно. Але сирна запіканка затребувана ще й
Сирна запіканка з яблуками в духовці
Ніжні сирні запіканки завжди користувалися особливою любов'ю у ласунів. Пропонуємо кілька оригінальних рецептів цього чудесного ласощі і докладно
Капустяна запіканка
Запіканка з капустою - це дієтичне, але від того не менш ситне блюдо. Додати в нього можна все що завгодно: м'ясо, крупи, яйця, від цього смак