Яєчна запіканка

Яєчна запіканка
Яєчна запіканка ідеально підходить в якості щоденного сніданку або полуденку для дітей. Інгредієнтів, сил і часу на це блюдо йде мінімум, а результат завжди чудовий. Крім іншого, яйця відмінно поєднуються з широким спектром найрізноманітніших доповнень, а тому можуть трансформуватися в нову страву кожен раз.

Яєчна запіканка, як у дитячому садку


Буває, що не тільки діти, але й самі дорослі сумують за столовской їжі. Одним з найбільш популярних страв, які викликають припливи ностальгії, є пишний омлет. Приготувати його аналог в домашніх умовах просто, досить обзавестися антипригарній формою для випікання і мінімумом інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 45 мл;

  • масло - 5 г;

  • борошно - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Ми звикли вважати, що для досягнення пишноти яйця слід збивати якомога довше і інтенсивніше, але на ділі все інакше. Для отримання пишного, але щільного омлету, вам доведеться збивати складові з максимальною обережністю, домагаючись лише перемішування всіх компонентів разом. Додайте до яєць щіпку солі і всипте борошно. Виделкою обережно змішайте всі разом і влийте молоко. Невелику форму змастіть шматочком масла, вилийте в неї омлет (товщина шару не повинна бути менше 3 см) і запікайте його 8-9 хвилин при 180 градусах.

    Яєчно-сирна запіканка


    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • манна крупа - 15 г;

  • сир - 240 г;

  • сметана - 115 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати яєчну запіканку, яєчні білки перетворити в піну, злегка посоливши їх. Залишилися жовтки збийте з сиром і сметаною, також додавши трохи солі. Манку залийте третю склянки теплої води і залиште до повного вбирання вологи. Змішайте набряклу крупу з сирною сумішшю і обережно введіть білки. Отриману масу перекладіть в невелику промаслений форму. Випікайте при 190 градусах півгодини.

    Яєчна запіканка з овочами і молоком в духовці


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • морква - 65 г;

  • спаржа - 430 г;

  • горошок - 135 г;

  • брокколі - 410 г;
  • Яєчна запіканка

  • томати черрі - 8 шт.;

  • яйця - 12 шт.;

  • молоко - 115 мл


  • Приготування
    У краплі олії спасеруйте лук зі спаржею та морквою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, всипте до них горошок. Брокколі розберіть на суцвіття і бланшируйте не більше хвилини. Змішайте всі овочі разом з половинками томатів черрі і розподіліть у формі. Яйця збийте з молоком і щіпкою солі, залийте ними овочі в посуді. Випікайте півгодини при 180.
    Ви також можете приготувати яєчну запіканку в мультиварці, вибравши опцію «Випічка» на 40 хвилин.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:44
    Переглядів: 215