Яєчна запіканка ідеально підходить в якості щоденного сніданку або полуденку для дітей. Інгредієнтів, сил і часу на це блюдо йде мінімум, а результат завжди чудовий. Крім іншого, яйця відмінно поєднуються з широким спектром найрізноманітніших доповнень, а тому можуть трансформуватися в нову страву кожен раз.
Яєчна запіканка, як у дитячому садку
Буває, що не тільки діти, але й самі дорослі сумують за столовской їжі. Одним з найбільш популярних страв, які викликають припливи ностальгії, є пишний омлет. Приготувати його аналог в домашніх умовах просто, досить обзавестися антипригарній формою для випікання і мінімумом інгредієнтів.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; молоко - 45 мл; масло - 5 г; борошно - 1 ч. ложка. Приготування Ми звикли вважати, що для досягнення пишноти яйця слід збивати якомога довше і інтенсивніше, але на ділі все інакше. Для отримання пишного, але щільного омлету, вам доведеться збивати складові з максимальною обережністю, домагаючись лише перемішування всіх компонентів разом. Додайте до яєць щіпку солі і всипте борошно. Виделкою обережно змішайте всі разом і влийте молоко. Невелику форму змастіть шматочком масла, вилийте в неї омлет (товщина шару не повинна бути менше 3 см) і запікайте його 8-9 хвилин при 180 градусах.
Яєчно-сирна запіканка
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; манна крупа - 15 г; сир - 240 г; сметана - 115 мл Приготування Перед тим, як приготувати яєчну запіканку, яєчні білки перетворити в піну, злегка посоливши їх. Залишилися жовтки збийте з сиром і сметаною, також додавши трохи солі. Манку залийте третю склянки теплої води і залиште до повного вбирання вологи. Змішайте набряклу крупу з сирною сумішшю і обережно введіть білки. Отриману масу перекладіть в невелику промаслений форму. Випікайте при 190 градусах півгодини.
Яєчна запіканка з овочами і молоком в духовці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 80 г; морква - 65 г; спаржа - 430 г; горошок - 135 г; брокколі - 410 г; томати черрі - 8 шт.; яйця - 12 шт.; молоко - 115 мл Приготування У краплі олії спасеруйте лук зі спаржею та морквою. Коли овочі дійдуть до напівготовності, всипте до них горошок. Брокколі розберіть на суцвіття і бланшируйте не більше хвилини. Змішайте всі овочі разом з половинками томатів черрі і розподіліть у формі. Яйця збийте з молоком і щіпкою солі, залийте ними овочі в посуді. Випікайте півгодини при 180.
Ви також можете приготувати яєчну запіканку в мультиварці, вибравши опцію «Випічка» на 40 хвилин.