Запіканка з брокколі в духовці
Запіканка з брокколі, приготована в духовці, відмінно підійде в якості швидкого і ситного перекусу в обідній час.
Інгредієнти:
молоко – 505 мл;
часник – 2 зубки;
сухий лист лавровий – 1 шт.;
макаронні вироби – 255 г;
брокколі – 205 г;
масло вершкове – 35 г;
борошно – 35 г;
мускатний горіх – щіпка;
гірчиця домашня – 1 ст. ложка;
сир – 105 г;
спеції.
Приготування
Часник очищаємо і раздавливаем плоскою стороною ножа. У невеликому ковшике кип'ятимо молоко, додаємо часник і лавровий листочок, а потім проціджуємо. Броколі розбираємо на суцвіття і промиваємо. Масло розтоплюємо, всипаємо борошно і обсмажуємо, помішуючи, 1 хвилину. Не зупиняючись, тоненькою цівкою вливаємо молоко і варимо соус кілька хвилин, а потім знімаємо з вогню і додаємо гірчицю з мускатним горіхом, подсаливая за смаком. Сир натираємо і додаємо невелику кількість в соус. Відварюємо макарони до напівготовності, додаємо брокколі і тушкуємо кілька хвилин. Воду зливаємо, вводимо готовий соус і перемішуємо. Викладаємо овочеву запіканку з брокколі в форму, присипаємо залишилися сиром і відправляємо в духовку на 10 хвилин.
Інгредієнти:
брокколі – 305 м;
фарш – 305 м;
яйце відбірне – 2 шт.;
сметана – 105 мл;
гірчиця готова – 1 ч. ложка;
сир – 210 г;
спеції.
Приготування
Для приготування запіканки з сиром в духовці, броколі розбираємо на суцвіття і проварюємо до напівготовності у воді, посоливши її за смаком. Одночасно з цим, обсмажуємо на сковороді м'ясний фарш, підсолюємо і поперчив його за смаком. Яєчні білки відділяємо від жовтків і збиваємо в густу піну. В окремій мисці змішуємо сметану, гірчицю і жовтки. Акуратно з'єднуємо обидві суміші яєчні і заливаємо цією масою фарш. Перекладаємо його в форму для запікання викладаємо брокколі, посипаємо стружкою сиру і запікаємо страву 15 хвилин в гарячій духовці.
Інгредієнти:
сьомга – 405 г;
лимонний сік ;
брокколі заморожена – 405 г;
рис -105 г;
жирні вершки – 155 мл;
окріп – 185 мл;
сир – 55 г;
спеції.
Приготування
Рис промиваємо кілька разів і викладаємо рівномірним тонким шаром в промаслений квадратну форму. Сьомгу обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, збризкуємо лимонним соком і розподіляємо поверх рису. Брокколі опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду, а потім відправляємо в форму. У вершки додаємо спеції, розбавляємо окропом і заливаємо цією сумішшю нашу запіканку. Посипаємо рясно тертим сиром і відправляємо на 45 хвилин в прогріту до 175 градусів духовку.
Запіканка з макаронами і броколі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Часник очищаємо і раздавливаем плоскою стороною ножа. У невеликому ковшике кип'ятимо молоко, додаємо часник і лавровий листочок, а потім проціджуємо. Броколі розбираємо на суцвіття і промиваємо. Масло розтоплюємо, всипаємо борошно і обсмажуємо, помішуючи, 1 хвилину. Не зупиняючись, тоненькою цівкою вливаємо молоко і варимо соус кілька хвилин, а потім знімаємо з вогню і додаємо гірчицю з мускатним горіхом, подсаливая за смаком. Сир натираємо і додаємо невелику кількість в соус. Відварюємо макарони до напівготовності, додаємо брокколі і тушкуємо кілька хвилин. Воду зливаємо, вводимо готовий соус і перемішуємо. Викладаємо овочеву запіканку з брокколі в форму, присипаємо залишилися сиром і відправляємо в духовку на 10 хвилин.
Запіканка з фаршем і броколі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування запіканки з сиром в духовці, броколі розбираємо на суцвіття і проварюємо до напівготовності у воді, посоливши її за смаком. Одночасно з цим, обсмажуємо на сковороді м'ясний фарш, підсолюємо і поперчив його за смаком. Яєчні білки відділяємо від жовтків і збиваємо в густу піну. В окремій мисці змішуємо сметану, гірчицю і жовтки. Акуратно з'єднуємо обидві суміші яєчні і заливаємо цією масою фарш. Перекладаємо його в форму для запікання викладаємо брокколі, посипаємо стружкою сиру і запікаємо страву 15 хвилин в гарячій духовці.
Запіканка з рибою і броколі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо кілька разів і викладаємо рівномірним тонким шаром в промаслений квадратну форму. Сьомгу обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, збризкуємо лимонним соком і розподіляємо поверх рису. Брокколі опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду, а потім відправляємо в форму. У вершки додаємо спеції, розбавляємо окропом і заливаємо цією сумішшю нашу запіканку. Посипаємо рясно тертим сиром і відправляємо на 45 хвилин в прогріту до 175 градусів духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Броколі в духовці з сиром
Навіть якщо ви не є палким шанувальником страв з брокколі, ці рецепти вам неодмінно душі. Далі розповімо, як незвичайно запекти цю яскраву капусту в
Запіканка з брокколі та цвітної капусти
Корисна запіканка з кольорової капусти та брокколі - легке в приготуванні і універсальне в подачі блюдо! Його можна подавати як гарнір до м'ясних або
Макарони з брокколі
Макаронні вироби займають одне з почесних місць в нашому повсякденному раціоні. З них готують гарніри, салати, супи і запіканки. І сьогодні ми
Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
Броколі в духовці
Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або