Запіканка з брокколі, приготована в духовці, відмінно підійде в якості швидкого і ситного перекусу в обідній час.
Запіканка з макаронами і броколі в духовці
Інгредієнти: молоко – 505 мл; часник – 2 зубки; сухий лист лавровий – 1 шт.; макаронні вироби – 255 г; брокколі – 205 г; масло вершкове – 35 г; борошно – 35 г; мускатний горіх – щіпка; гірчиця домашня – 1 ст. ложка; сир – 105 г; спеції. Приготування Часник очищаємо і раздавливаем плоскою стороною ножа. У невеликому ковшике кип'ятимо молоко, додаємо часник і лавровий листочок, а потім проціджуємо. Броколі розбираємо на суцвіття і промиваємо. Масло розтоплюємо, всипаємо борошно і обсмажуємо, помішуючи, 1 хвилину. Не зупиняючись, тоненькою цівкою вливаємо молоко і варимо соус кілька хвилин, а потім знімаємо з вогню і додаємо гірчицю з мускатним горіхом, подсаливая за смаком. Сир натираємо і додаємо невелику кількість в соус. Відварюємо макарони до напівготовності, додаємо брокколі і тушкуємо кілька хвилин. Воду зливаємо, вводимо готовий соус і перемішуємо. Викладаємо овочеву запіканку з брокколі в форму, присипаємо залишилися сиром і відправляємо в духовку на 10 хвилин.
Запіканка з фаршем і броколі в духовці
Інгредієнти: брокколі – 305 м; фарш – 305 м; яйце відбірне – 2 шт.; сметана – 105 мл; гірчиця готова – 1 ч. ложка; сир – 210 г; спеції. Приготування Для приготування запіканки з сиром в духовці, броколі розбираємо на суцвіття і проварюємо до напівготовності у воді, посоливши її за смаком. Одночасно з цим, обсмажуємо на сковороді м'ясний фарш, підсолюємо і поперчив його за смаком. Яєчні білки відділяємо від жовтків і збиваємо в густу піну. В окремій мисці змішуємо сметану, гірчицю і жовтки. Акуратно з'єднуємо обидві суміші яєчні і заливаємо цією масою фарш. Перекладаємо його в форму для запікання викладаємо брокколі, посипаємо стружкою сиру і запікаємо страву 15 хвилин в гарячій духовці.
Запіканка з рибою і броколі в духовці
Інгредієнти: сьомга – 405 г; лимонний сік ; брокколі заморожена – 405 г; рис -105 г; жирні вершки – 155 мл; окріп – 185 мл; сир – 55 г; спеції. Приготування Рис промиваємо кілька разів і викладаємо рівномірним тонким шаром в промаслений квадратну форму. Сьомгу обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками, збризкуємо лимонним соком і розподіляємо поверх рису. Брокколі опускаємо на 5 хвилин у киплячу воду, а потім відправляємо в форму. У вершки додаємо спеції, розбавляємо окропом і заливаємо цією сумішшю нашу запіканку. Посипаємо рясно тертим сиром і відправляємо на 45 хвилин в прогріту до 175 градусів духовку.