Що приготувати з листкового дріжджового тіста?
У пору, коли напівфабрикати можна знайти повсюдно, особливою популярністю користується листкове тісто, яке готують з дріжджами або без них. Таке тісто може стати оригінальною основою для звичних страв, начебто тортів, піци, рулетів і навіть печива. Детальніше про те, що приготувати з листкового дріжджового тіста ми розповімо в рецептах нижче.
Пиріжки на здобної основі ніжні і повітряні, але ви також можете використовувати готове листкове тісто, що дозволяє помітно заощадити час на приготуванні. Таке тісто відмінно утримує навіть вологі начинки з ягід і фруктів, але ми вирішили віддати перевагу солоною начинкою з курятини в вершковому соусі .
Інгредієнти:
вершкове масло - 35 г;
борошно - 25 г;
куряче філе - 470 г;
порей - 1 шт.;
твердий сир - 175 г;
сметана - 135 мл;
вершки - 55 мл;
паприка - 1/2 ч. ложки;
листкове дріжджове тісто.
Приготування
Використовуйте розтоплене масло для пасерування кілець порею. Посипте засмажку борошном і перемішайте, після чого покладіть шматочки курячого філе і дайте їм схопитися. Коли курятина побіліє, посипте її паприкою і влийте вершки. Наступною до курятині відправляється сметана, після чого соус залишають розігрітися. Всипте сир і залиште соус, чекаючи його розплавлення.
Тісто розкачайте і наріжте на круги. На один з кіл покладіть порцію начинки із курятини і накрийте другим пластом тіста зверху. Пройдіться виделкою по краях, щоб скріпити їх між собою. Залиште пироги в духовці 15 хвилин при 190 градусах.
Якщо ви думаєте над тим, що можна приготувати з листкового дріжджового тіста, то зупиніться на самому простому і доступному варіанті – сосисках. Упаковка сосисок і пласт тіста – все, що вам знадобиться.
Розкачайте розморожене тісто і розділіть його на квадрати, з шириною відповідній довжині сосиски. Оберніть тісто навколо сосиски і покладіть отримане виріб на пергамент швом вниз. За бажанням, накрийте тісто збитим жовтком. Запікайте все при 190 градусах - 15-18 хвилин.
Розморожене тісто розкачати, щедро посипте поверхню кристалами цукру і почніть згортати пласт з обох кінців, рухаючись до центру. Коли обидва краї зійдуться разом, поверніть тісто в холодильник і дайте повністю заморозитися. Заморожене «поліно» наріжте викладіть рівні порції на пергаменті. Залиште вироби з листкового дріжджового тіста в духовці при 200 градусах 10 хвилин.
При бажанні, готові листкові листи можна пустити навіть на приготування торта. Наш буде представляти собою дуже яскраве порційне ласощі, в рамках якого листкові коржі будуть межувати з шарами заварного крему і свіжими ягодами.
Інгредієнти:
Для торта:
листи листкового тіста 300 г;
цукрова пудра - 75 г;
ягоди і фрукти - 325 р.
Для крему:
яєчні жовтки - 4 шт.;
цукровий пісок - 110 г;
борошно - 25 г;
молоко - 310 мл;
екстракт ванілі - 2 ч. ложки.
Приготування
Яєчні жовтки збийте з ваніллю і цукром дочиста. Додайте борошно до яєчної суміші. Розігрійте молоко і обережно влийте тепле молоко, постійно збиваючи майбутній крем. Поставте суміш на слабкий вогонь і варіть, чекаючи її загусання. Пласти листкового тіста розрізати на прямокутники і поставте в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. Охолоджені пласти тіста покрийте кремом і посипати ягодами, потім складіть їх разом і посипте готову ласощі цукровою пудрою.
Такий десерт можна подавати порційно або взяти схему приготування і адаптувати її під торт повноцінного розміру.
Пиріжки з листкового дріжджового тіста
Пиріжки на здобної основі ніжні і повітряні, але ви також можете використовувати готове листкове тісто, що дозволяє помітно заощадити час на приготуванні. Таке тісто відмінно утримує навіть вологі начинки з ягід і фруктів, але ми вирішили віддати перевагу солоною начинкою з курятини в вершковому соусі .
Інгредієнти:
Приготування
Використовуйте розтоплене масло для пасерування кілець порею. Посипте засмажку борошном і перемішайте, після чого покладіть шматочки курячого філе і дайте їм схопитися. Коли курятина побіліє, посипте її паприкою і влийте вершки. Наступною до курятині відправляється сметана, після чого соус залишають розігрітися. Всипте сир і залиште соус, чекаючи його розплавлення.
Тісто розкачайте і наріжте на круги. На один з кіл покладіть порцію начинки із курятини і накрийте другим пластом тіста зверху. Пройдіться виделкою по краях, щоб скріпити їх між собою. Залиште пироги в духовці 15 хвилин при 190 градусах.
Сосиски в тісті з листкового дріжджового тіста
Якщо ви думаєте над тим, що можна приготувати з листкового дріжджового тіста, то зупиніться на самому простому і доступному варіанті – сосисках. Упаковка сосисок і пласт тіста – все, що вам знадобиться.
Розкачайте розморожене тісто і розділіть його на квадрати, з шириною відповідній довжині сосиски. Оберніть тісто навколо сосиски і покладіть отримане виріб на пергамент швом вниз. За бажанням, накрийте тісто збитим жовтком. Запікайте все при 190 градусах - 15-18 хвилин.
Печиво з листкового дріжджового тіста
Розморожене тісто розкачати, щедро посипте поверхню кристалами цукру і почніть згортати пласт з обох кінців, рухаючись до центру. Коли обидва краї зійдуться разом, поверніть тісто в холодильник і дайте повністю заморозитися. Заморожене «поліно» наріжте викладіть рівні порції на пергаменті. Залиште вироби з листкового дріжджового тіста в духовці при 200 градусах 10 хвилин.
Торт з листкового дріжджового тіста
При бажанні, готові листкові листи можна пустити навіть на приготування торта. Наш буде представляти собою дуже яскраве порційне ласощі, в рамках якого листкові коржі будуть межувати з шарами заварного крему і свіжими ягодами.
Інгредієнти:
Для торта:
Для крему:
Приготування
Яєчні жовтки збийте з ваніллю і цукром дочиста. Додайте борошно до яєчної суміші. Розігрійте молоко і обережно влийте тепле молоко, постійно збиваючи майбутній крем. Поставте суміш на слабкий вогонь і варіть, чекаючи її загусання. Пласти листкового тіста розрізати на прямокутники і поставте в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. Охолоджені пласти тіста покрийте кремом і посипати ягодами, потім складіть їх разом і посипте готову ласощі цукровою пудрою.
Такий десерт можна подавати порційно або взяти схему приготування і адаптувати її під торт повноцінного розміру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Слойки з листкового дріжджового тіста
Напевно не буває рецептів випічки швидше, ніж слойки, приготовані з готового листкового тіста. Використовуючи листи дріжджового тесту, у вас вийде
Пиріжки з малиною в духовці
Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
Пиріжки з листкового дріжджового тіста
Сьогодні зовсім не проблема побалувати рідних домашньою випічкою. Купивши завчасно пачку дріжджового листкового тіста можна випікати різні ласощі,
Пиріжки зі смородиною
Порадуйте рідних ароматною домашньою випічкою. У нашій статті ви знайдете нові і досить оригінальні рецепти пиріжків зі смородиною на будь-який смак.
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріг з листкового тіста з рибними консервами
Сьогодні пропонуємо приготувати оригінальний пиріг з листкового тіста з консервованою рибою. Простий і швидкий у приготуванні, він порадує всіх своїм