Вернуться назад Распечатать

Що приготувати з листкового дріжджового тіста?

Що приготувати з листкового дріжджового тіста?
У пору, коли напівфабрикати можна знайти повсюдно, особливою популярністю користується листкове тісто, яке готують з дріжджами або без них. Таке тісто може стати оригінальною основою для звичних страв, начебто тортів, піци, рулетів і навіть печива. Детальніше про те, що приготувати з листкового дріжджового тіста ми розповімо в рецептах нижче.

Пиріжки з листкового дріжджового тіста


Пиріжки на здобної основі ніжні і повітряні, але ви також можете використовувати готове листкове тісто, що дозволяє помітно заощадити час на приготуванні. Таке тісто відмінно утримує навіть вологі начинки з ягід і фруктів, але ми вирішили віддати перевагу солоною начинкою з курятини в вершковому соусі .
Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • борошно - 25 г;

  • куряче філе - 470 г;

  • порей - 1 шт.;

  • твердий сир - 175 г;

  • сметана - 135 мл;

  • вершки - 55 мл;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • листкове дріжджове тісто.


  • Приготування
    Використовуйте розтоплене масло для пасерування кілець порею. Посипте засмажку борошном і перемішайте, після чого покладіть шматочки курячого філе і дайте їм схопитися. Коли курятина побіліє, посипте її паприкою і влийте вершки. Наступною до курятині відправляється сметана, після чого соус залишають розігрітися. Всипте сир і залиште соус, чекаючи його розплавлення.
    Тісто розкачайте і наріжте на круги. На один з кіл покладіть порцію начинки із курятини і накрийте другим пластом тіста зверху. Пройдіться виделкою по краях, щоб скріпити їх між собою. Залиште пироги в духовці 15 хвилин при 190 градусах.

    Сосиски в тісті з листкового дріжджового тіста


    Якщо ви думаєте над тим, що можна приготувати з листкового дріжджового тіста, то зупиніться на самому простому і доступному варіанті – сосисках. Упаковка сосисок і пласт тіста – все, що вам знадобиться.
    Розкачайте розморожене тісто і розділіть його на квадрати, з шириною відповідній довжині сосиски. Оберніть тісто навколо сосиски і покладіть отримане виріб на пергамент швом вниз. За бажанням, накрийте тісто збитим жовтком. Запікайте все при 190 градусах - 15-18 хвилин.

    Печиво з листкового дріжджового тіста


    Розморожене тісто розкачати, щедро посипте поверхню кристалами цукру і почніть згортати пласт з обох кінців, рухаючись до центру. Коли обидва краї зійдуться разом, поверніть тісто в холодильник і дайте повністю заморозитися. Заморожене «поліно» наріжте викладіть рівні порції на пергаменті. Залиште вироби з листкового дріжджового тіста в духовці при 200 градусах 10 хвилин.

    Торт з листкового дріжджового тіста


    При бажанні, готові листкові листи можна пустити навіть на приготування торта. Наш буде представляти собою дуже яскраве порційне ласощі, в рамках якого листкові коржі будуть межувати з шарами заварного крему і свіжими ягодами.
    Інгредієнти:
    Для торта:

  • листи листкового тіста 300 г;

  • цукрова пудра - 75 г;

  • ягоди і фрукти - 325 р.


  • Для крему:
    Що приготувати з листкового дріжджового тіста?


  • яєчні жовтки - 4 шт.;

  • цукровий пісок - 110 г;

  • борошно - 25 г;

  • молоко - 310 мл;

  • екстракт ванілі - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яєчні жовтки збийте з ваніллю і цукром дочиста. Додайте борошно до яєчної суміші. Розігрійте молоко і обережно влийте тепле молоко, постійно збиваючи майбутній крем. Поставте суміш на слабкий вогонь і варіть, чекаючи її загусання. Пласти листкового тіста розрізати на прямокутники і поставте в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. Охолоджені пласти тіста покрийте кремом і посипати ягодами, потім складіть їх разом і посипте готову ласощі цукровою пудрою.
    Такий десерт можна подавати порційно або взяти схему приготування і адаптувати її під торт повноцінного розміру.