У пору, коли напівфабрикати можна знайти повсюдно, особливою популярністю користується листкове тісто, яке готують з дріжджами або без них. Таке тісто може стати оригінальною основою для звичних страв, начебто тортів, піци, рулетів і навіть печива. Детальніше про те, що приготувати з листкового дріжджового тіста ми розповімо в рецептах нижче.
Пиріжки з листкового дріжджового тіста
Пиріжки на здобної основі ніжні і повітряні, але ви також можете використовувати готове листкове тісто, що дозволяє помітно заощадити час на приготуванні. Таке тісто відмінно утримує навіть вологі начинки з ягід і фруктів, але ми вирішили віддати перевагу солоною начинкою з курятини в вершковому соусі .
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; борошно - 25 г; куряче філе - 470 г; порей - 1 шт.; твердий сир - 175 г; сметана - 135 мл; вершки - 55 мл; паприка - 1/2 ч. ложки; листкове дріжджове тісто. Приготування Використовуйте розтоплене масло для пасерування кілець порею. Посипте засмажку борошном і перемішайте, після чого покладіть шматочки курячого філе і дайте їм схопитися. Коли курятина побіліє, посипте її паприкою і влийте вершки. Наступною до курятині відправляється сметана, після чого соус залишають розігрітися. Всипте сир і залиште соус, чекаючи його розплавлення.
Тісто розкачайте і наріжте на круги. На один з кіл покладіть порцію начинки із курятини і накрийте другим пластом тіста зверху. Пройдіться виделкою по краях, щоб скріпити їх між собою. Залиште пироги в духовці 15 хвилин при 190 градусах.
Сосиски в тісті з листкового дріжджового тіста
Якщо ви думаєте над тим, що можна приготувати з листкового дріжджового тіста, то зупиніться на самому простому і доступному варіанті – сосисках. Упаковка сосисок і пласт тіста – все, що вам знадобиться.
Розкачайте розморожене тісто і розділіть його на квадрати, з шириною відповідній довжині сосиски. Оберніть тісто навколо сосиски і покладіть отримане виріб на пергамент швом вниз. За бажанням, накрийте тісто збитим жовтком. Запікайте все при 190 градусах - 15-18 хвилин.
Печиво з листкового дріжджового тіста
Розморожене тісто розкачати, щедро посипте поверхню кристалами цукру і почніть згортати пласт з обох кінців, рухаючись до центру. Коли обидва краї зійдуться разом, поверніть тісто в холодильник і дайте повністю заморозитися. Заморожене «поліно» наріжте викладіть рівні порції на пергаменті. Залиште вироби з листкового дріжджового тіста в духовці при 200 градусах 10 хвилин.
Торт з листкового дріжджового тіста
При бажанні, готові листкові листи можна пустити навіть на приготування торта. Наш буде представляти собою дуже яскраве порційне ласощі, в рамках якого листкові коржі будуть межувати з шарами заварного крему і свіжими ягодами.
Інгредієнти: Для торта:
листи листкового тіста 300 г; цукрова пудра - 75 г; ягоди і фрукти - 325 р. Для крему:
яєчні жовтки - 4 шт.; цукровий пісок - 110 г; борошно - 25 г; молоко - 310 мл; екстракт ванілі - 2 ч. ложки. Приготування Яєчні жовтки збийте з ваніллю і цукром дочиста. Додайте борошно до яєчної суміші. Розігрійте молоко і обережно влийте тепле молоко, постійно збиваючи майбутній крем. Поставте суміш на слабкий вогонь і варіть, чекаючи її загусання. Пласти листкового тіста розрізати на прямокутники і поставте в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. Охолоджені пласти тіста покрийте кремом і посипати ягодами, потім складіть їх разом і посипте готову ласощі цукровою пудрою.
Такий десерт можна подавати порційно або взяти схему приготування і адаптувати її під торт повноцінного розміру.