Дріжджове тісто без яєць
Якщо є необхідність приготування тіста без яєць, то запропоновані нижче рецепти допоможуть вам її реалізувати в кращому вигляді. Вироби з такого тіста вдаються нітрохи не гірше ніж з будь-якого іншого і відрізняються пишністю і легкістю.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 970 г;
олія соняшникова без запаху – 120 мл;
цукровий пісок – 85 м;
дріжджі пресовані – 55 г;
сіль – 2 щіпки;
очищена вода – 510 мл
Приготування
Приготування дріжджового тіста без яєць починаємо з активації підйомної функції дріжджів. Для цього прогріваємо очищену воду до температури в межах від 38 до 40 градусів. Потім додаємо в неї дріжджі і перемішуємо до повного їх розчинення в рідині. Туди ж додаємо цукровий пісок, перемішуємо, щоб розчинилися всі солодкі кристали, додаємо зовсім небагато борошна і даємо постояти масі в теплі хвилин десять-п'ятнадцять. Можна помістити миску в ємність з гарячою водою або злегка прогрітий і вимкнену духовку.
Далі додаємо рослинне масло без запаху, сіль, просіваємо в суміш решту борошна і починаємо процес замісу. Спочатку перемішуємо масу ложкою, а потім пускаємо в хід руки і продовжуємо місити до отримання гладкою, однорідною і не липкою текстури тіста. Коли мета буде досягнута, можна приступати до ліплення пиріжків. Додатковий підхід тіста при цьому не вимагається. Але відзначимо, що якщо ви плануєте сформовані вироби випікати в духовці, попередньо необхідно дати час піднятися і дозріти на деку в теплому місці. Для цього, залежно від температурних умов, може знадобитися від сорока до шістдесяти хвилин. Якщо ж пиріжки ви плануєте смажити у фритюрі, то дана вимога виконувати не обов'язково. Вироби відразу ж після формування можна опускати в розпечене масло і подрумянивать з двох сторін. Свою пишність вони придбають вже в процесі смаження.
Даний варіант дріжджового тіста у вигляді відсутності скоромних компонентів чудово підійде для будь пісної випічки.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 490-525 г;
кефір – 230 мл;
олія рослинна рафінована – 120 мл;
цукровий пісок – 30 г;
дві чайних ложки сухих дріжджів;
щіпка солі.
Приготування
В даному випадку в якості рідкої основи ми будемо використовувати кефір. Завдяки цьому тісто вийде ще пишніше і ніжніше, не дивлячись на відсутність в рецептурі яєць. Отже, почнемо з підготовки всіх рідких компонентів. Змішаємо в мисочці кефір і рафіноване масло, додамо в суміш сіль і перемішати ретельно. Тепер масу необхідно трохи розігріти, щоб створити ідеальні умови для плідної роботи дріжджових грибків. Ідеальна температура для цього варіюється в межах 38-40 градусів. Тепер змішуємо в окремій мисочці сухі дріжджі і цукрові кристали і висипаємо суміш рідких компонентів. Розмішуємо все ретельно і розташовуємо в теплі на хвилин п'ятнадцять. За цей час маса повинна вспузыриться, це буде свідченням того, що всі процеси протікають правильно. Далі просіюємо в миску борошно і добиваємося однорідною і не липнущей, але разом з тим м'якою і не тугий текстури тіста. Тепер слід помістити миску з ним в тепле і абсолютно захищене від протягів і зайвих шумів місце мінімум на тридцять-сорок хвилин. У результаті тісто має збільшитися в обсязі як мінімум в два рази.
Будь-який із запропонованих рецептів приготування дріжджового тіста без яєць підійде для пиріжків і піци, для булочок і кулеб'як. З нього також можна приготувати різні відкриті пироги з найрізноманітнішою начинкою. Кількість цукрового піску в тісті можна регулювати залежно від того, десертна або несолодка випічка буде з нього приготовлена.
Дріжджове тісто для пиріжків без яєць і молока - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приготування дріжджового тіста без яєць починаємо з активації підйомної функції дріжджів. Для цього прогріваємо очищену воду до температури в межах від 38 до 40 градусів. Потім додаємо в неї дріжджі і перемішуємо до повного їх розчинення в рідині. Туди ж додаємо цукровий пісок, перемішуємо, щоб розчинилися всі солодкі кристали, додаємо зовсім небагато борошна і даємо постояти масі в теплі хвилин десять-п'ятнадцять. Можна помістити миску в ємність з гарячою водою або злегка прогрітий і вимкнену духовку.
Далі додаємо рослинне масло без запаху, сіль, просіваємо в суміш решту борошна і починаємо процес замісу. Спочатку перемішуємо масу ложкою, а потім пускаємо в хід руки і продовжуємо місити до отримання гладкою, однорідною і не липкою текстури тіста. Коли мета буде досягнута, можна приступати до ліплення пиріжків. Додатковий підхід тіста при цьому не вимагається. Але відзначимо, що якщо ви плануєте сформовані вироби випікати в духовці, попередньо необхідно дати час піднятися і дозріти на деку в теплому місці. Для цього, залежно від температурних умов, може знадобитися від сорока до шістдесяти хвилин. Якщо ж пиріжки ви плануєте смажити у фритюрі, то дана вимога виконувати не обов'язково. Вироби відразу ж після формування можна опускати в розпечене масло і подрумянивать з двох сторін. Свою пишність вони придбають вже в процесі смаження.
Даний варіант дріжджового тіста у вигляді відсутності скоромних компонентів чудово підійде для будь пісної випічки.
Пишне дріжджове тісто на кефірі без яєць - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку в якості рідкої основи ми будемо використовувати кефір. Завдяки цьому тісто вийде ще пишніше і ніжніше, не дивлячись на відсутність в рецептурі яєць. Отже, почнемо з підготовки всіх рідких компонентів. Змішаємо в мисочці кефір і рафіноване масло, додамо в суміш сіль і перемішати ретельно. Тепер масу необхідно трохи розігріти, щоб створити ідеальні умови для плідної роботи дріжджових грибків. Ідеальна температура для цього варіюється в межах 38-40 градусів. Тепер змішуємо в окремій мисочці сухі дріжджі і цукрові кристали і висипаємо суміш рідких компонентів. Розмішуємо все ретельно і розташовуємо в теплі на хвилин п'ятнадцять. За цей час маса повинна вспузыриться, це буде свідченням того, що всі процеси протікають правильно. Далі просіюємо в миску борошно і добиваємося однорідною і не липнущей, але разом з тим м'якою і не тугий текстури тіста. Тепер слід помістити миску з ним в тепле і абсолютно захищене від протягів і зайвих шумів місце мінімум на тридцять-сорок хвилин. У результаті тісто має збільшитися в обсязі як мінімум в два рази.
Будь-який із запропонованих рецептів приготування дріжджового тіста без яєць підійде для пиріжків і піци, для булочок і кулеб'як. З нього також можна приготувати різні відкриті пироги з найрізноманітнішою начинкою. Кількість цукрового піску в тісті можна регулювати залежно від того, десертна або несолодка випічка буде з нього приготовлена.
Рекомендуємо добрі рецепти
Швидке дріжджове тісто для піци
Якщо ви вирішили спекти піцу спонтанно, то у такій ситуації виручать прості рецепти швидкого тесту, адже в начинку, швидше за все, відправиться те,
Товсті пишні млинці на кефірі - рецепт
Варіантів різноманітних млинців існує неймовірне безліч і далі поговоримо саме про товстих, пухких виробах. Розповімо, як домогтися повітряного
Дріжджове тісто на воді
Дріжджове тісто на основі води може вийти не гірше звичного - на молоці або кефірі. Тому, вивчивши запропоновані далі рецепти, у вас вийде чудова,
Дріжджове тісто для пиріжків на воді
Є господині, які ще не знають, що з дріжджового тіста на воді можуть вийти чудово пишні і неодмінно смачні вироби. Далі розповімо кілька секретів
Дріжджове тісто для пирога
З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної
Тісто для булочок з сухими дріжджами
Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі