Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Різдвяна індичка

1-03-2016, 19:59
591
Різдвяна індичка
Останнім часом в нашій кулінарії набирають обертів популярності рецепти приготування різдвяної індички, які раніше були затребувані тільки в західних країнах. Не будемо відставати і ми запропонуємо вам два кращих рецептів цієї страви.

Як приготувати різдвяну індичку по-американськи, запечену в духовці цілком - рецепт


Інгредієнти:

  • тушка індички – 5-6 кг;

  • вода фільтрована;

  • сіль – 200-250 г;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • кориця – 1 паличка;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • горошки коріандру – 20-25 г;

  • велика ріпчаста цибулина;

  • морква середнього розміру;

  • велика головка часнику;

  • апельсини;

  • гвоздика бутонами – 7-10 шт.;

  • запашний перець – 10 г;

  • спеції і прянощі для птиці для запікання;

  • вершкове масло – 160 р.


  • Приготування
    Щоб різдвяна індичка вийшла соковитою, тушку птиці необхідно попередньо замочити в розсолі з овочами на дві-три доби. Для цього у двох літрах підігрітою до кипіння води розчиняємо сольові і цукрові кристали, додаємо горошини запашного перчика і коріандру, кидаємо паличку кориці, лаврушку і проварюємо хвилинку. Після цього додаємо попередньо очищений і нарізаний кільцями ріпчаста цибулю і моркву і заливаємо вимиту і покладену в підходящу за розміром ємність тушку індички. Доливаємо тепер стільки води, щоб розчин повністю покрив птицю. Як ми вже згадували, індичка повинна маринуватися два-три дні. Для цього необхідно помістити її в прохолодне місце.
    Після закінчення відведеного для маринування часу дістаємо з розсолу, промиваємо й обсушуємо тушку індички, а потім натираємо птицю з усіх боків сумішшю м'якого вершкового масла, бажаних спецій та прянощів і меленого перчика. Після цього апельсини опускаємо в киплячу воду і витримуємо при помірному кипінні пару хвилин. Потім нашпиговываем плоди бутончиками гвоздики і укладаємо в черевце індички. Можна взяти один великий апельсин або кілька маленьких. Туди ж відправляємо головку часнику, попередньо промивши її і розрізаємо впоперек навпіл.
    Далі укладаємо птицю на деко, попередньо вистеливши його відрізу фольги, прикриваємо птицю другим листом і запечатуємо, стуляючи краї нижнього і верхнього листа. Можна також скористатися рукавом для запікання, упакувавши в нього птицю і зробивши зверху безліч отворів для виходу пари.
    Сам процес запікання складається з декількох етапів. Спочатку витримуємо птицю сорок хвилин при максимально можливій температурі, а потім знижуємо режим до 180 градусів і готуємо три з половиною години. Після цього підвищуємо температуру до 220 градусів, знімаємо верхній лист фольги або ж розрізаємо рукав і даємо птиці зарум'янитися протягом сорока хвилин, періодично поливаючи соками.

    Фарширована різдвяна індичка - рецепт з яблуками


    Інгредієнти:

  • тушка індички – 5-6 кг;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • дві головки часнику;

  • майоран – 5 г;

  • мелений мускатний горіх – 5 г;

  • орегано – 5 г;

  • мелений карі – 5 г;

  • мелений чорний перець;

  • велика сіль;


  • Для начинки:

  • яблука антонівські – 350 г;

  • ананаси свіжі або консервовані – 220 г;

  • твердий сир – 90 г;

  • чотири зубці часнику;

  • половинка невеликого лимона;

  • кілька гілочок базиліка;

  • майонез – 65 г;

  • сухі пряні трави.


  • Приготування
    Для маринаду очищений і видавлений через прес часник змішуємо з оливковим маслом, додаємо сіль і
    Різдвяна індичка
    ароматні трави, перемішуємо і через двадцять п'ять хвилин натираємо зовні і всередині підготовлену належним чином птицю. Поміщаємо потім тушку в поліетиленовий кульок і розташовуємо в холодильнику на добу. Після цього очищені антонівські яблучка нарізаємо невеликими шматочками, ананаси, як і твердий сир, подрібнюємо скибочками аналогічного розміру. Змішуємо підготовлені інгредієнти в мисці, заправляємо лимонним соком і майонезом, присмачую сіллю, ароматними травами і прянощами, перемішуємо і нафаршировываем отриманою сумішшю тушку індички. Зашиваємо потім черевце ниткою або складаємо шпажками. Сам процес запікання індички абсолютно ідентичний рецептом, описаним вище.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Індичка з яблуками, запечена в духовці
    Індичка з яблуками, запечена в духовці
    Чудовим рішенням заповнити святковий стіл стане смачна індичка, яку можна запекти в компанії яблук. І далі ми запропонуємо кілька варіантів,
    Маринад для індички
    Маринад для індички
    Не секрет, що основу приголомшливого смаку для будь-якого м'яса становить попереднє замочування і тут дуже важливо не помилитися з маринадом.
    Як замаринувати качку для запікання в духовці?
    Як замаринувати качку для запікання в духовці?
    Секрет чудово приготовленої качки - це маринад, рецепти якого детально описані далі. Розповімо, як ефективно підготувати цю птицю для запікання в
    Індичка, запечена в духовці
    Індичка, запечена в духовці
    Для того, щоб приготувати індичку, деяким господиням треба серйозно налаштуватися на процес, адже це досить клопітно і нешвидко, тому і готують її
    Крила індички в духовці
    Крила індички в духовці
    Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
    Індичка з яблуками
    Індичка з яблуками
    Індичка, запечена з яблуками - прекрасне рішення для святкового столу. Таке нехитре, але в теж час популярне блюдо припаде до смаку вашим гостям і