Останнім часом в нашій кулінарії набирають обертів популярності рецепти приготування різдвяної індички, які раніше були затребувані тільки в західних країнах. Не будемо відставати і ми запропонуємо вам два кращих рецептів цієї страви.
Як приготувати різдвяну індичку по-американськи, запечену в духовці цілком - рецепт
Інгредієнти: тушка індички – 5-6 кг; вода фільтрована; сіль – 200-250 г; цукровий пісок – 125 г; кориця – 1 паличка; лаврове листя – 2-3 шт.; горошки коріандру – 20-25 г; велика ріпчаста цибулина; морква середнього розміру; велика головка часнику; апельсини; гвоздика бутонами – 7-10 шт.; запашний перець – 10 г; спеції і прянощі для птиці для запікання; вершкове масло – 160 р. Приготування Щоб різдвяна індичка вийшла соковитою, тушку птиці необхідно попередньо замочити в розсолі з овочами на дві-три доби. Для цього у двох літрах підігрітою до кипіння води розчиняємо сольові і цукрові кристали, додаємо горошини запашного перчика і коріандру, кидаємо паличку кориці, лаврушку і проварюємо хвилинку. Після цього додаємо попередньо очищений і нарізаний кільцями ріпчаста цибулю і моркву і заливаємо вимиту і покладену в підходящу за розміром ємність тушку індички. Доливаємо тепер стільки води, щоб розчин повністю покрив птицю. Як ми вже згадували, індичка повинна маринуватися два-три дні. Для цього необхідно помістити її в прохолодне місце.
Після закінчення відведеного для маринування часу дістаємо з розсолу, промиваємо й обсушуємо тушку індички, а потім натираємо птицю з усіх боків сумішшю м'якого вершкового масла, бажаних спецій та прянощів і меленого перчика. Після цього апельсини опускаємо в киплячу воду і витримуємо при помірному кипінні пару хвилин. Потім нашпиговываем плоди бутончиками гвоздики і укладаємо в черевце індички. Можна взяти один великий апельсин або кілька маленьких. Туди ж відправляємо головку часнику, попередньо промивши її і розрізаємо впоперек навпіл.
Далі укладаємо птицю на деко, попередньо вистеливши його відрізу фольги, прикриваємо птицю другим листом і запечатуємо, стуляючи краї нижнього і верхнього листа. Можна також скористатися рукавом для запікання, упакувавши в нього птицю і зробивши зверху безліч отворів для виходу пари.
Сам процес запікання складається з декількох етапів. Спочатку витримуємо птицю сорок хвилин при максимально можливій температурі, а потім знижуємо режим до 180 градусів і готуємо три з половиною години. Після цього підвищуємо температуру до 220 градусів, знімаємо верхній лист фольги або ж розрізаємо рукав і даємо птиці зарум'янитися протягом сорока хвилин, періодично поливаючи соками.
Фарширована різдвяна індичка - рецепт з яблуками
Інгредієнти: тушка індички – 5-6 кг; олія оливкова – 35 мл; дві головки часнику; майоран – 5 г; мелений мускатний горіх – 5 г; орегано – 5 г; мелений карі – 5 г; мелений чорний перець; велика сіль; Для начинки:
яблука антонівські – 350 г; ананаси свіжі або консервовані – 220 г; твердий сир – 90 г; чотири зубці часнику; половинка невеликого лимона; кілька гілочок базиліка; майонез – 65 г; сухі пряні трави. Приготування Для маринаду очищений і видавлений через прес часник змішуємо з оливковим маслом, додаємо сіль і
ароматні трави, перемішуємо і через двадцять п'ять хвилин натираємо зовні і всередині підготовлену належним чином птицю. Поміщаємо потім тушку в поліетиленовий кульок і розташовуємо в холодильнику на добу. Після цього очищені антонівські яблучка нарізаємо невеликими шматочками, ананаси, як і твердий сир, подрібнюємо скибочками аналогічного розміру. Змішуємо підготовлені інгредієнти в мисці, заправляємо лимонним соком і майонезом, присмачую сіллю, ароматними травами і прянощами, перемішуємо і нафаршировываем отриманою сумішшю тушку індички. Зашиваємо потім черевце ниткою або складаємо шпажками. Сам процес запікання індички абсолютно ідентичний рецептом, описаним вище.