Соус для пельменів
Соусів для пельменів можна придумати безліч, є класичні, які не змінюються з плином часу, а є і зовсім нові, які з'явилися лише нещодавно у статтях кулінарів. Ми розповімо про трьох абсолютно різних, але популярні серед любителів пельменів.
Ці пельмені ми називаємо практично по-японськи «Гедз», у Китаї їх називають «Готи», а весь західний світ на американський манер «Potstickers». До них дійсно готують спеціальний, так званий дип-соус. Цим соусом не поливають їжу, у нього її умочують перед тим як з'їсти. Так само як ми їмо суші або ролли японської кухні, занурюємо в суміш васабі і соєвого соусу.
Інгредієнти:
чорний рисовий оцет – 40 г;
світлий соєвий соус – 40 р;
кунжутне масло – 10 г;
чилі-масло – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Готувати даний соус досить легко, головне це наявність інгредієнтів, з яких замінити вийде тільки чилі-масло, використовуючи мелений чилі. Чорний рисовий оцет з'єднайте зі світлим соєвим соусом і додати кунжутне масло. Чилі-масло додайте в кінці і добре вимішайте. А не любителі гострого, звичайно ж можуть відмовитися від останнього інгредієнта.
Цей соус по справедливості можна вважати вогняним, а адже в нього багато шанувальників, любителів так сказати навіть не гострого, а палаючого. У той же час якщо замінити чилі на менш гострий томатний соус або взагалі на простий кетчуп, то він припаде до смаку практично всім.
Інгредієнти:
сметана – 150 г;
соус чилі - 150 г;
кріп – 1 пучок;
чорний мелений перець.
Приготування
Кріп гарненько вимийте, обсушити і дрібно порубаєте. У сметану додайте чилі, свіжозмелену чорний перець і подрібнений кріп. Все ретельно вимісіть до однорідного кольору і соус готовий.
Це один з класичних соусів застосовуються до пельменів в їдальнях, тільки він виходив не шляхом змішування в окремій ємності, а самостійно утворювався в тарілках. До пельменів давали масло, оцет і червоний перець, якими посипали і поливали пельмені, а потім витік з пельменів бульйон змішувався з зазначеними інгредієнтами і таким чином виходив ось такий соус.
Інгредієнти:
оцет – 30 г;
бульйон, в якому варилися пельмені – 60 г;
масло вершкове – 30 г;
перець червоний мелений – 1/4 ч. ложки;
Приготування
У ще гарячий бульйон, в якому варилися пельмені додайте масло, щоб воно розчинилося, посипте червоним перцем і влийте оцет. Тепер можете поливати пельмені.
Як приготувати в домашніх умовах соус для смажених китайських пельменів?
Ці пельмені ми називаємо практично по-японськи «Гедз», у Китаї їх називають «Готи», а весь західний світ на американський манер «Potstickers». До них дійсно готують спеціальний, так званий дип-соус. Цим соусом не поливають їжу, у нього її умочують перед тим як з'їсти. Так само як ми їмо суші або ролли японської кухні, занурюємо в суміш васабі і соєвого соусу.
Інгредієнти:
Приготування
Готувати даний соус досить легко, головне це наявність інгредієнтів, з яких замінити вийде тільки чилі-масло, використовуючи мелений чилі. Чорний рисовий оцет з'єднайте зі світлим соєвим соусом і додати кунжутне масло. Чилі-масло додайте в кінці і добре вимішайте. А не любителі гострого, звичайно ж можуть відмовитися від останнього інгредієнта.
Соус для пельменів сметани і соусу чилі
Цей соус по справедливості можна вважати вогняним, а адже в нього багато шанувальників, любителів так сказати навіть не гострого, а палаючого. У той же час якщо замінити чилі на менш гострий томатний соус або взагалі на простий кетчуп, то він припаде до смаку практично всім.
Інгредієнти:
Приготування
Кріп гарненько вимийте, обсушити і дрібно порубаєте. У сметану додайте чилі, свіжозмелену чорний перець і подрібнений кріп. Все ретельно вимісіть до однорідного кольору і соус готовий.
Соус з оцтом для пельменів
Це один з класичних соусів застосовуються до пельменів в їдальнях, тільки він виходив не шляхом змішування в окремій ємності, а самостійно утворювався в тарілках. До пельменів давали масло, оцет і червоний перець, якими посипали і поливали пельмені, а потім витік з пельменів бульйон змішувався з зазначеними інгредієнтами і таким чином виходив ось такий соус.
Інгредієнти:
Приготування
У ще гарячий бульйон, в якому варилися пельмені додайте масло, щоб воно розчинилося, посипте червоним перцем і влийте оцет. Тепер можете поливати пельмені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пельмені з квашеною капустою
Неодмінно спробуйте приготувати смачні пельмені з наповненням з квашеної капусти. Повірте, це блюдо точно кожному сподобається, так як склад
Пельмені з оцтом
Напевно багато любителів домашніх пельменів воліють доповнювати смак цієї страви оцтом. Тому далі розповімо традиційний спосіб подачі пельменів і
Пельмені в духовці з сиром і майонезом
Самий швидкий і ефективний спосіб нагодувати голодного чоловіка - це зварити пельмені! Але навіщо себе так обмежувати, якщо можна зробити вельми
Пельмені в духовці
Сьогодні досить популярні швидкі рецепти. Це зовсім не означає, що страва вийде не досить ситним або несмачним. Навпаки, рецепт пельменів,
Заправка для фунчози
З фунчозою готують різні супи, м'ясо і салати. Страви з неї можуть бути не тільки цікавими, але і охолодженими. Найголовніше в її приготуванні –
Запіканка з пельменів - «Ледача дружина»
Якщо у вас немає часу або настрою готувати складні страви, але нагодує сім'ю все одно треба - візьміть на озброєння наш рецепт запіканки з пельменів.