Соусів для пельменів можна придумати безліч, є класичні, які не змінюються з плином часу, а є і зовсім нові, які з'явилися лише нещодавно у статтях кулінарів. Ми розповімо про трьох абсолютно різних, але популярні серед любителів пельменів.
Як приготувати в домашніх умовах соус для смажених китайських пельменів?
Ці пельмені ми називаємо практично по-японськи «Гедз», у Китаї їх називають «Готи», а весь західний світ на американський манер «Potstickers». До них дійсно готують спеціальний, так званий дип-соус. Цим соусом не поливають їжу, у нього її умочують перед тим як з'їсти. Так само як ми їмо суші або ролли японської кухні, занурюємо в суміш васабі і соєвого соусу.
Інгредієнти: чорний рисовий оцет – 40 г; світлий соєвий соус – 40 р; кунжутне масло – 10 г; чилі-масло – 1/2 ч. ложки. Приготування Готувати даний соус досить легко, головне це наявність інгредієнтів, з яких замінити вийде тільки чилі-масло, використовуючи мелений чилі. Чорний рисовий оцет з'єднайте зі світлим соєвим соусом і додати кунжутне масло. Чилі-масло додайте в кінці і добре вимішайте. А не любителі гострого, звичайно ж можуть відмовитися від останнього інгредієнта.
Соус для пельменів сметани і соусу чилі
Цей соус по справедливості можна вважати вогняним, а адже в нього багато шанувальників, любителів так сказати навіть не гострого, а палаючого. У той же час якщо замінити чилі на менш гострий томатний соус або взагалі на простий кетчуп, то він припаде до смаку практично всім.
Інгредієнти: сметана – 150 г; соус чилі - 150 г; кріп – 1 пучок; чорний мелений перець. Приготування Кріп гарненько вимийте, обсушити і дрібно порубаєте. У сметану додайте чилі, свіжозмелену чорний перець і подрібнений кріп. Все ретельно вимісіть до однорідного кольору і соус готовий.
Соус з оцтом для пельменів
Це один з класичних соусів застосовуються до пельменів в їдальнях, тільки він виходив не шляхом змішування в окремій ємності, а самостійно утворювався в тарілках. До пельменів давали масло, оцет і червоний перець, якими посипали і поливали пельмені, а потім витік з пельменів бульйон змішувався з зазначеними інгредієнтами і таким чином виходив ось такий соус.
Інгредієнти: оцет – 30 г; бульйон, в якому варилися пельмені – 60 г; масло вершкове – 30 г; перець червоний мелений – 1/4 ч. ложки; Приготування У ще гарячий бульйон, в якому варилися пельмені додайте масло, щоб воно розчинилося, посипте червоним перцем і влийте оцет. Тепер можете поливати пельмені.