Вернуться назад Распечатать

Соус для пельменів

Соус для пельменів
Соусів для пельменів можна придумати безліч, є класичні, які не змінюються з плином часу, а є і зовсім нові, які з'явилися лише нещодавно у статтях кулінарів. Ми розповімо про трьох абсолютно різних, але популярні серед любителів пельменів.

Як приготувати в домашніх умовах соус для смажених китайських пельменів?


Ці пельмені ми називаємо практично по-японськи «Гедз», у Китаї їх називають «Готи», а весь західний світ на американський манер «Potstickers». До них дійсно готують спеціальний, так званий дип-соус. Цим соусом не поливають їжу, у нього її умочують перед тим як з'їсти. Так само як ми їмо суші або ролли японської кухні, занурюємо в суміш васабі і соєвого соусу.
Інгредієнти:

  • чорний рисовий оцет – 40 г;

  • світлий соєвий соус – 40 р;

  • кунжутне масло – 10 г;

  • чилі-масло – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Готувати даний соус досить легко, головне це наявність інгредієнтів, з яких замінити вийде тільки чилі-масло, використовуючи мелений чилі. Чорний рисовий оцет з'єднайте зі світлим соєвим соусом і додати кунжутне масло. Чилі-масло додайте в кінці і добре вимішайте. А не любителі гострого, звичайно ж можуть відмовитися від останнього інгредієнта.

    Соус для пельменів сметани і соусу чилі


    Цей соус по справедливості можна вважати вогняним, а адже в нього багато шанувальників, любителів так сказати навіть не гострого, а палаючого. У той же час якщо замінити чилі на менш гострий томатний соус або взагалі на простий кетчуп, то він припаде до смаку практично всім.
    Інгредієнти:

  • сметана – 150 г;

  • соус чилі - 150 г;

  • кріп – 1 пучок;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Кріп гарненько вимийте, обсушити і дрібно порубаєте. У сметану додайте чилі, свіжозмелену чорний перець і подрібнений кріп. Все ретельно вимісіть до однорідного кольору і соус готовий.

    Соус з оцтом для пельменів


    Це один з класичних соусів застосовуються до пельменів в їдальнях, тільки він виходив не шляхом змішування в окремій ємності, а самостійно утворювався в тарілках. До пельменів давали масло, оцет і червоний перець, якими посипали і поливали пельмені, а потім витік з пельменів бульйон змішувався з зазначеними інгредієнтами і таким чином виходив ось такий соус.
    Соус для пельменів

    Інгредієнти:

  • оцет – 30 г;

  • бульйон, в якому варилися пельмені – 60 г;

  • масло вершкове – 30 г;

  • перець червоний мелений – 1/4 ч. ложки;


  • Приготування
    У ще гарячий бульйон, в якому варилися пельмені додайте масло, щоб воно розчинилося, посипте червоним перцем і влийте оцет. Тепер можете поливати пельмені.