Соус для індички

Соус для індички
М'ясо індички заслужено вважається дієтичним: в ньому трохи жиру, а тому воно часто виходить сухуватим, якщо ви вибрали невірний спосіб приготування або перетримали птицю. Благо, виправити ситуацію допоможе соус для індички, з яким птицю можна подавати або в якому її можна мучити.

Соус до індички – рецепт


Якщо ви вирішите приготувати нагетси або відбивні з індички, то цей вершковий, гоструватий соус, стане ідеальною компанією до неї.
Інгредієнти:

  • кефір - 215 мл;

  • сметана - 255 мл;

  • гострий соус - 25 мл;

  • сушений часник, цибулю - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    З'єднайте всі інгредієнти зі списку разом, поки не отримаєте однорідний соус. Посоліть готовий соус за смаком.

    Соус для індички в духовці


    Якщо ви вирішите запікати птицю, то покрийте її шкірку тонким шаром глазурі: гірчично-медова згодиться в самий раз.
    Інгредієнти:

  • мед - 115 мл;

  • солодка гірчиця - 35 г;

  • майонез - 35 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • вершкове масло - 15 г;

  • соус барбекю - 80 мл


  • Приготування
    Розтопіть вершкове масло і змішайте його з рідким медом і гірчицею. Додайте цитрусовий сік і влийте соус барбекю. Змішайте готовий соус з майонезом і подавайте до вже готової птиці, або використовувати як заміну маринаду.

    Як приготувати соус для котлет з індички?


    Цей соус нагадує підливу і може стати в нагоді вам як для гасіння котлет і тюфтельок, так і для їх подання після попереднього обжарювання.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 25 г;

  • шалот - 45 г;

  • діжонська гірчиця - 10 г;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • вустерширський соус - 10 мл;

  • сметана - 245 г;

  • курячий бульйон - 210 мл


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, припустіть на ньому подрібнену цибулю до прозорості. Змішайте цибулеву засмажку з дижонской гірчицею і паприкою, влийте вустер, а слідом додайте сметану. Почніть поступово підливати курячий бульйон, при безперервному помішуванні, після чого
    Соус для індички
    залиште соус для індички з сметани побурлить до загустіння.

    Соус для індички з журавлини


    Інгредієнти:

  • журавлина заморожена - 4 ст.;

  • цукровий пісок - 245 г;

  • вода - 115 мл;

  • апельсиновий сік - 115 мл;

  • бальзамічний оцет - 15 мл


  • Приготування
    Пересипте заморожену журавлину в сотейник і залийте її водою. Додайте цукровий пісок, сік апельсина і оцет. Залиште всі нудитися до тих пір, поки ягоди не почнуть лопатися. Після, зменшіть жар і пюрируйте соус блендером. Дайте соусу загуснути на невеликому вогні, а потім подавайте окремо або використовуйте в якості глазурі.
    Додав: admin | 28-02-2016, 20:42
    Переглядів: 942