Прості і смачні страви з індички - рецепти
Як і курятина, індичка – відмінне джерело білка і порівняно недорогий продукт, універсальність якого смаку дозволяє йому знайти сотні застосувань у ваших стравах. Рецептами простих і смачних страв з індички ми вирішили присвятити та нижченаведений матеріал.
Прекрасною основою для перших страв є легкий бульйон з птиці. У нашому випадку основою стане гомілку індички, але ви можете використовувати будь-яку частину тушки з кісткою і достатньою кількістю м'яса.
Інгредієнти:
Для супу:
вершкове масло - 65 г;
борошно - 45 г;
гомілка індички - 12 кг;
морква - 220 г;
стебла селери - 3 шт.;
по гілочці розмарину і шавлії.
Для ньоккі:
картопляні бульби (великі) - 2 шт.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 355 р.
Приготування
Для бульйону обполосніть гомілку індички і залийте її водою так, щоб покрити. Варіть бульйон не менше півтора годин, періодично знімаючи пінку з поверхні. Відокремте готове м'ясо і розберіть його. Спасеруйте шматочки моркви з селерою і травами. Посипте все борошном і додати в готовий бульйон разом з м'ясом. Зменшіть жар.
Бульби картоплі попередньо відваріть, але не доводьте до повної готовності, нехай вони залишаться трохи твердуватими. Очистіть картоплю і натріть його. Змішайте з яйцем і борошном, додайте дрібку солі. Отриману масу скрутіть в джгут і розділіть на порції. Киньте ньоккі в киплячий бульйон і відваріть до спливання.
Інгредієнти:
куряче філе - 420 г;
часник - 2 зубки;
червоні апельсини - 4 шт.;
мед - 25 мл;
оливкова олія - 65 мл
Приготування
Подрібніть часниковий зубок і перетворіть його в пасту разом з пучкою солі. Отриманою пастою натріть філе. Змішайте апельсиновий сік з медом і занурте в нього м'ясо. Залиште індичку в маринаді мінімум на годину, а після закінчення часу маринування обсмажте птицю на добре розігрітому грилі з великою кількістю рослинного масла.
Залишився маринад налити в сотейник і випаруйте до загустіння. Якщо соус неохоче загусає, то підсипте до нього щіпку крохмалю. Подавайте соус разом з філе.
Інгредієнти:
Для салату:
філе індички - 240 г;
головка пекінської капусти;
головка червонокачанної капусти;
морква - 160 г;
солодкий перець - 115 г;
пір'я зеленої цибулі - 4 шт.;
жменю пелюсток мигдалю.
Для заправки:
рослинне масло - 45 мл;
соєвий соус - 45 мл;
рисовий оцет - 15 мл;
мед - 15 мл;
оливкова олія - 25 мл;
часник - 2 зубки;
гострий соус - 5 мл
Приготування
Перш ніж втілити рецепт цього смачного страви з індички в життя, відваріть філе птиці і охолодіть його. Розберіть індичку на невеликі волокна, після чого займіться овочами. Дрібно наріжте обидва види капусти. Моркву і солодкий перець наріжте тонкою соломкою, додайте зелень цибулі.
Збийте разом усі складові заправки і полийте ними готовий салат. Перед сервіровкою, посипте його мигдалевими пелюстками.
Інгредієнти:
філе індички - 455 г;
сир фета - 55 г;
молоко - 15 мл;
подрібнена петрушка і м'ята - по 1 ст. ложці.
Приготування
Перетворіть філе індички у фарш і приправте його свежесмолотым перцем з сіллю. Так як ми будемо використовувати солонуватий сир, то з кількістю солі слід бути обережніше. Додайте до курятині зелень і молоко, ретельно перемішавши, сформуйте все котлети рівного розміру і обсмажте на добре розігрітій сковороді до зарум'янювання.
Подавайте просто так, з соусом, на булочці для бургера, в компанії коханого гарніру або свіжого салату.
Смачний суп з індички – рецепт
Прекрасною основою для перших страв є легкий бульйон з птиці. У нашому випадку основою стане гомілку індички, але ви можете використовувати будь-яку частину тушки з кісткою і достатньою кількістю м'яса.
Інгредієнти:
Для супу:
Для ньоккі:
Приготування
Для бульйону обполосніть гомілку індички і залийте її водою так, щоб покрити. Варіть бульйон не менше півтора годин, періодично знімаючи пінку з поверхні. Відокремте готове м'ясо і розберіть його. Спасеруйте шматочки моркви з селерою і травами. Посипте все борошном і додати в готовий бульйон разом з м'ясом. Зменшіть жар.
Бульби картоплі попередньо відваріть, але не доводьте до повної готовності, нехай вони залишаться трохи твердуватими. Очистіть картоплю і натріть його. Змішайте з яйцем і борошном, додайте дрібку солі. Отриману масу скрутіть в джгут і розділіть на порції. Киньте ньоккі в киплячий бульйон і відваріть до спливання.
Смачні медальйони з індички – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть часниковий зубок і перетворіть його в пасту разом з пучкою солі. Отриманою пастою натріть філе. Змішайте апельсиновий сік з медом і занурте в нього м'ясо. Залиште індичку в маринаді мінімум на годину, а після закінчення часу маринування обсмажте птицю на добре розігрітому грилі з великою кількістю рослинного масла.
Залишився маринад налити в сотейник і випаруйте до загустіння. Якщо соус неохоче загусає, то підсипте до нього щіпку крохмалю. Подавайте соус разом з філе.
Простий рецепт салату з філе індички
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Перш ніж втілити рецепт цього смачного страви з індички в життя, відваріть філе птиці і охолодіть його. Розберіть індичку на невеликі волокна, після чого займіться овочами. Дрібно наріжте обидва види капусти. Моркву і солодкий перець наріжте тонкою соломкою, додайте зелень цибулі.
Збийте разом усі складові заправки і полийте ними готовий салат. Перед сервіровкою, посипте його мигдалевими пелюстками.
Рецепт смачних котлет з індички
Інгредієнти:
Приготування
Перетворіть філе індички у фарш і приправте його свежесмолотым перцем з сіллю. Так як ми будемо використовувати солонуватий сир, то з кількістю солі слід бути обережніше. Додайте до курятині зелень і молоко, ретельно перемішавши, сформуйте все котлети рівного розміру і обсмажте на добре розігрітій сковороді до зарум'янювання.
Подавайте просто так, з соусом, на булочці для бургера, в компанії коханого гарніру або свіжого салату.
Рекомендуємо добрі рецепти
Крила індички в духовці
Індичка відрізняється особливо смачним і дієтичними якостями. Будь-яка частина цієї птиці хороша в запеченому, тушкованому та смаженому вигляді. А
Рубані котлети з індички
Спробуйте порадувати своїх домочадців і гостей шалено смачними, соковитими і дуже ніжними котлетами з рубленого м'яса індички. Для того щоб
Печеня з індички
Сьогодні ми з вами приготуємо дивовижно смачне, ніжне, апетитне жарке з індички. Взявшись за створення цього кулінарного шедевра, ви переконаєтеся в
Котлети з індички в духовці
Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
Холодець з індички - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу м'ясним холодцам страви з птиці, ми підготували кілька рецептів холодців з індички, які можна приготувати класичним
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І