Як і курятина, індичка – відмінне джерело білка і порівняно недорогий продукт, універсальність якого смаку дозволяє йому знайти сотні застосувань у ваших стравах. Рецептами простих і смачних страв з індички ми вирішили присвятити та нижченаведений матеріал.
Смачний суп з індички – рецепт
Прекрасною основою для перших страв є легкий бульйон з птиці. У нашому випадку основою стане гомілку індички, але ви можете використовувати будь-яку частину тушки з кісткою і достатньою кількістю м'яса.
Інгредієнти: Для супу:
вершкове масло - 65 г; борошно - 45 г; гомілка індички - 12 кг; морква - 220 г; стебла селери - 3 шт.; по гілочці розмарину і шавлії. Для ньоккі:
картопляні бульби (великі) - 2 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 355 р. Приготування Для бульйону обполосніть гомілку індички і залийте її водою так, щоб покрити. Варіть бульйон не менше півтора годин, періодично знімаючи пінку з поверхні. Відокремте готове м'ясо і розберіть його. Спасеруйте шматочки моркви з селерою і травами. Посипте все борошном і додати в готовий бульйон разом з м'ясом. Зменшіть жар.
Бульби картоплі попередньо відваріть, але не доводьте до повної готовності, нехай вони залишаться трохи твердуватими. Очистіть картоплю і натріть його. Змішайте з яйцем і борошном, додайте дрібку солі. Отриману масу скрутіть в джгут і розділіть на порції. Киньте ньоккі в киплячий бульйон і відваріть до спливання.
Смачні медальйони з індички – рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 420 г; часник - 2 зубки; червоні апельсини - 4 шт.; мед - 25 мл; оливкова олія - 65 мл Приготування Подрібніть часниковий зубок і перетворіть його в пасту разом з пучкою солі. Отриманою пастою натріть філе. Змішайте апельсиновий сік з медом і занурте в нього м'ясо. Залиште індичку в маринаді мінімум на годину, а після закінчення часу маринування обсмажте птицю на добре розігрітому грилі з великою кількістю рослинного масла.
Залишився маринад налити в сотейник і випаруйте до загустіння. Якщо соус неохоче загусає, то підсипте до нього щіпку крохмалю. Подавайте соус разом з філе.
Простий рецепт салату з філе індички
Інгредієнти: Для салату:
філе індички - 240 г; головка пекінської капусти; головка червонокачанної капусти; морква - 160 г; солодкий перець - 115 г; пір'я зеленої цибулі - 4 шт.; жменю пелюсток мигдалю. Для заправки:
рослинне масло - 45 мл; соєвий соус - 45 мл; рисовий оцет - 15 мл; мед - 15 мл; оливкова олія - 25 мл; часник - 2 зубки; гострий соус - 5 мл Приготування Перш ніж втілити рецепт цього смачного страви з індички в життя, відваріть філе птиці і охолодіть його. Розберіть індичку на невеликі волокна, після чого займіться овочами. Дрібно наріжте обидва види капусти. Моркву і солодкий перець наріжте тонкою соломкою, додайте зелень цибулі.
Збийте разом усі складові заправки і полийте ними готовий салат. Перед сервіровкою, посипте його мигдалевими пелюстками.
Рецепт смачних котлет з індички
Інгредієнти: філе індички - 455 г; сир фета - 55 г; молоко - 15 мл; подрібнена петрушка і м'ята - по 1 ст. ложці. Приготування Перетворіть філе індички у фарш і приправте його свежесмолотым перцем з сіллю. Так як ми будемо використовувати солонуватий сир, то з кількістю солі слід бути обережніше. Додайте до курятині зелень і молоко, ретельно перемішавши, сформуйте все котлети рівного розміру і обсмажте на добре розігрітій сковороді до зарум'янювання.
Подавайте просто так, з соусом, на булочці для бургера, в компанії коханого гарніру або свіжого салату.