М'ясо індички заслужено вважається дієтичним: в ньому трохи жиру, а тому воно часто виходить сухуватим, якщо ви вибрали невірний спосіб приготування або перетримали птицю. Благо, виправити ситуацію допоможе соус для індички, з яким птицю можна подавати або в якому її можна мучити.
Соус до індички – рецепт
Якщо ви вирішите приготувати нагетси або відбивні з індички, то цей вершковий, гоструватий соус, стане ідеальною компанією до неї.
Інгредієнти: кефір - 215 мл; сметана - 255 мл; гострий соус - 25 мл; сушений часник, цибулю - по 1/2 ч. ложки. Приготування З'єднайте всі інгредієнти зі списку разом, поки не отримаєте однорідний соус. Посоліть готовий соус за смаком.
Соус для індички в духовці
Якщо ви вирішите запікати птицю, то покрийте її шкірку тонким шаром глазурі: гірчично-медова згодиться в самий раз.
Інгредієнти: мед - 115 мл; солодка гірчиця - 35 г; майонез - 35 г; сік лимона - 15 мл; вершкове масло - 15 г; соус барбекю - 80 мл Приготування Розтопіть вершкове масло і змішайте його з рідким медом і гірчицею. Додайте цитрусовий сік і влийте соус барбекю. Змішайте готовий соус з майонезом і подавайте до вже готової птиці, або використовувати як заміну маринаду.
Як приготувати соус для котлет з індички?
Цей соус нагадує підливу і може стати в нагоді вам як для гасіння котлет і тюфтельок, так і для їх подання після попереднього обжарювання.
Інгредієнти: вершкове масло - 25 г; шалот - 45 г; діжонська гірчиця - 10 г; паприка - 1 ст. ложка; вустерширський соус - 10 мл; сметана - 245 г; курячий бульйон - 210 мл Приготування Розтопивши вершкове масло, припустіть на ньому подрібнену цибулю до прозорості. Змішайте цибулеву засмажку з дижонской гірчицею і паприкою, влийте вустер, а слідом додайте сметану. Почніть поступово підливати курячий бульйон, при безперервному помішуванні, після чого
залиште соус для індички з сметани побурлить до загустіння.
Соус для індички з журавлини
Інгредієнти: журавлина заморожена - 4 ст.; цукровий пісок - 245 г; вода - 115 мл; апельсиновий сік - 115 мл; бальзамічний оцет - 15 мл Приготування Пересипте заморожену журавлину в сотейник і залийте її водою. Додайте цукровий пісок, сік апельсина і оцет. Залиште всі нудитися до тих пір, поки ягоди не почнуть лопатися. Після, зменшіть жар і пюрируйте соус блендером. Дайте соусу загуснути на невеликому вогні, а потім подавайте окремо або використовуйте в якості глазурі.