Рецепт дріжджового тіста

Простий рецепт швидкого дріжджового тіста з сухими дріжджами
Інгредієнти:
Приготування
У добре підігрітому, теплому молоці розчиняємо цукровий пісок, всипаємо сюди ж сухі дріжджі і даємо постояти всього близько 8 хвилин. Після закінчення заданого часу додаємо в цю миску дрібку солі, яйце, наливаємо трохи олії і добре розмішуємо все виделкою. Після просіваємо потрібну кількість борошна і починаємо перемішувати всі інгредієнти, поступово з'єднуючи їх в єдине ціле – тісто. Тісто вимішуємо, поки в мисці зовсім не залишиться борошна. Потім у цій же ємності прикриваємо чистим рушником і ставимо на півгодини в місце, де тепло.
Після обминаємо готове тісто і можемо використовувати для піци, несолодкого пирога і навіть для сосисок і котлеток в тісті .
Рецепт здобного солодкого дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі дріжджі розводимо в досить теплому кип'яченому молоці з однією склянкою цукру, висипаємо сюди половину підготовленої до випічки борошна, а після перемішуємо і ставимо таку опару в тепло десь на годину. Потім вводимо в опару збиті яйця з цукром. Сметану розмішуємо з розтопленим маслом і також викладаємо в загальну ємність. Перемішуємо всі додані продукти з опарою і, не перестаючи вимішувати, поступово висипаємо решту борошна. Ємність з цим здобним тестом залишаємо в самому теплому, наявному у вас місці, де ще на годинку.
Візьміть обов'язково собі на замітку рецепт цього тесту, так як це просто знахідка для прийдешнього свята Великої Пасхи!
Рецепт дріжджового тесту на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Підігріваємо на плиті кефір і відливаємо трохи в піалу. Розчиняємо в відлитому кефірі шматочок дріжджів і розмішуємо з ними цукор. Додаємо сіль, що залишився, кефір і вводимо в нього поєднане з розтопленим маргарином куряче яйце. Тепер в цю суміш виливаємо розчинені дріжджі і рівномірно все розмішуємо. Просіваємо Через сито борошно і перемішуємо її з усіма інгредієнтами. Отримане тісто розміщуємо на змащеній олією стільниці столу і домішують його на цьому маслі. Викладаємо його знову в миску і залишаємо на 40 хвилин для підйому.
З такого тіста вийде відмінна піца або смачні розтягаї .
Рецепт приготування дріжджового листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування

Борошно розтираємо з м'яким вершковим маргарином. Виливаємо в неї дріжджі, які попередньо розчиняємо з цукровим піском і сіллю в трохи теплій воді. Додаємо сире яйце і формуємо тісто, щоб воно вийшло щільним, але в теж час м'яким. Ділимо його на 4 частини, а потім кожну тонко розкачуємо і промазуємо м'яким маслом. Потім складаємо всі листи тесту стопкою і скручуємо їх.
Відправляємо на годину в морозильну камеру, загорнувши в плівку.
Насолоджуйтеся круасанами і слойки з цього чудового тесту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Дріжджове тісто для пирога
З безлічі варіантів різноманітного дріжджового тіста, потрібно вибрати підходяще саме для пирогів. Далі запропонуємо кілька варіантів ідеальної

Тісто для булочок з сухими дріжджами
Булочки, випечені з використанням сухих дріжджів, не поступаються за пишноти випічці, приготовленої з пресованих, так і рецепти на їх основі

Тісто для осетинських пирогів
Дуже популярна на наших теренах стала осетинська випічка. І абсолютно виправдано! Ці чудові пироги, які виглядають досить просто, неймовірно смачні і

Здобне тісто для булочок
Мало хто може відмовитися від свіжої ароматною і повітряної здобної булочки. Але не багато вирішуються спекти такі булочки самостійно, найчастіше

Опару для тіста
Варіантів приготування тіста для різних видів випічки існує багато. У кожної господині, напевно, є свій перевірений. А сьогодні ми підкажемо вам

Дріжджове тісто для біляшів
Біляші - це смачні смажені пиріжки з м'ясом. У нашій статті ми розберемо кілька універсальних варіантів створення дріжджового тіста для них.