Як ліпити пельмені?
Зовнішній вигляд страв відіграє не меншу роль, ніж смак, саме тому багато господинь з таким трепетом ставляться до оформлення своїх кулінарних витворів. Пельмені не є винятком, а навіть більше того, стають справжнім роздоллям для креативної думки за рахунок своєї пластичності. Про те, як ліпити пельмені з допомогою різноманітних технік ми розповімо вам далі.
Почнемо з класичного способу ліплення пельменів, дуже простого і відомого кожному. Перед початком ліплення саме тісто скачайте в джгут і наріжте на невеликі п'ятачки. Кожен з них потім тонко розкачайте. Подібна техніка заощадить ваш час за рахунок своєї безвідходності: вам не доведеться збирати всі обрізки, повторно обминати і скачувати їх.
Викладіть порцію начинки в центр розкачаного шару і приберіть надлишки борошна з країв.
Зліпіть краю разом, щоб отримати півмісяць.
Потім з'єднайте обидва краї цього півмісяця в центрі.
rel="lightbox[group1] []" href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1535/kak_pravilno_lepit_pelmeni_rukami_3.jpg" title="Класичний спосіб ліплення пельменів">
Якщо ви хочете значно заощадити час і отримати акуратні пельмені на виході, то обзаведіться пельменницей.
Тонко розкачайте пласт тіста і викладіть його поверх пельменницы. В осередку покладіть начинку і накрийте всі другим пластом тіста.
Розкачайте все, щільно притискаючи качалку до поверхні.
href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1538/kak_lepit_pelmeni_na_pelmennice_2.jpg" title="Ліплення пельменів в пельменнице">
Обережно вийміть прилиплі до форми пельмені легким натисканням пальця.
у пельменнице">
Якщо ви не любите форму, яку надає пельменів стандартна пельменниця, то купіть девайс, який дозволяє ліпити кожен з пельменів індивідуально.
Розкотіть тісто в тонкий пласт і наріжте його на круги. Викладіть тісто з начинкою в центр відкритої пельменницы.
Щільно закрийте стулки, скріплюючи краю разом.
Недолік даного девайса може полягати в тому, що тісто липне зовнішньою стороною до стулок пельменницы, а тому одну з сторін коржі краще залишити злегка присипаної борошном, а другу повністю очистити від неї, щоб краї краще з'єднувалися між собою.
Ще один простий спосіб ліплення тесту також виключає всякий зайвий витрата і зводить маніпуляції до мінімуму. Нарізавши тісто на невеликі порції, тонко розкачайте кожну з них і покладіть начинку в центр.
href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1548/kak_krasivo_lepit_pelmeni.jpg" title="Простий спосіб ліплення пельменів">
Зберіть три сторони тесту разом і з'єднайте їх в центрі так, щоб вийшов трикутник. За аналогією можна надати пельменів форму квадрата, зібравши між собою не три куточка тесту, а чотири.
Цей спосіб ліплення давно використовувався для азіатських пельменів і мант. Для нього шматочки тесту також розкочуються в коло, потім начинка покривається одним з вільних країв.
Далі, рухаючись від основи, защипывайте тісто з обох сторін і скрепляйте його разом у центрі.
Дійшовши до кінця, просто зліпіть обидва вільних краю між собою.
Нижченаведена техніка ліплення часто використовується для китайської версії пельменів під назвою гедз. Цю техніку можна запозичити і щодо наших пельменів, тільки переконайтеся в тому, що замісили досить круте тісто, здатне добре тримати форму.
Нарізавши кола однакового діаметра з тонкого пласта тіста, змастіть краї кожного з них мінімальною кількістю води. Не перестарайтеся з рідиною, інакше отримаєте протилежний ефект – тісто не буде злипатися між собою і почне розкисати.
Тепер, почавши рухатися вздовж одного з країв, робіть защипи рівного розміру. Продовжуйте накладати їх один на одного до тих пір, поки не сліпите половину пельменя таким чином.
Другу, гладку половину, обережно зліпіть зі складеним краєм.
Як правильно ліпити пельмені руками?
Почнемо з класичного способу ліплення пельменів, дуже простого і відомого кожному. Перед початком ліплення саме тісто скачайте в джгут і наріжте на невеликі п'ятачки. Кожен з них потім тонко розкачайте. Подібна техніка заощадить ваш час за рахунок своєї безвідходності: вам не доведеться збирати всі обрізки, повторно обминати і скачувати їх.
Викладіть порцію начинки в центр розкачаного шару і приберіть надлишки борошна з країв.
Зліпіть краю разом, щоб отримати півмісяць.
Потім з'єднайте обидва краї цього півмісяця в центрі.
rel="lightbox[group1] []" href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1535/kak_pravilno_lepit_pelmeni_rukami_3.jpg" title="Класичний спосіб ліплення пельменів">
Як ліпити пельмені на пельменнице?
Якщо ви хочете значно заощадити час і отримати акуратні пельмені на виході, то обзаведіться пельменницей.
Тонко розкачайте пласт тіста і викладіть його поверх пельменницы. В осередку покладіть начинку і накрийте всі другим пластом тіста.
Розкачайте все, щільно притискаючи качалку до поверхні.
href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1538/kak_lepit_pelmeni_na_pelmennice_2.jpg" title="Ліплення пельменів в пельменнице">
Обережно вийміть прилиплі до форми пельмені легким натисканням пальця.
у пельменнице">
Як швидко ліпити пельмені?
Якщо ви не любите форму, яку надає пельменів стандартна пельменниця, то купіть девайс, який дозволяє ліпити кожен з пельменів індивідуально.
Розкотіть тісто в тонкий пласт і наріжте його на круги. Викладіть тісто з начинкою в центр відкритої пельменницы.
Щільно закрийте стулки, скріплюючи краю разом.
Недолік даного девайса може полягати в тому, що тісто липне зовнішньою стороною до стулок пельменницы, а тому одну з сторін коржі краще залишити злегка присипаної борошном, а другу повністю очистити від неї, щоб краї краще з'єднувалися між собою.
Як гарно ліпити пельмені?
Ще один простий спосіб ліплення тесту також виключає всякий зайвий витрата і зводить маніпуляції до мінімуму. Нарізавши тісто на невеликі порції, тонко розкачайте кожну з них і покладіть начинку в центр.
href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1548/kak_krasivo_lepit_pelmeni.jpg" title="Простий спосіб ліплення пельменів">
Зберіть три сторони тесту разом і з'єднайте їх в центрі так, щоб вийшов трикутник. За аналогією можна надати пельменів форму квадрата, зібравши між собою не три куточка тесту, а чотири.
Як ліпити пельмені кіскою?
Цей спосіб ліплення давно використовувався для азіатських пельменів і мант. Для нього шматочки тесту також розкочуються в коло, потім начинка покривається одним з вільних країв.
Далі, рухаючись від основи, защипывайте тісто з обох сторін і скрепляйте його разом у центрі.
Дійшовши до кінця, просто зліпіть обидва вільних краю між собою.
Як ліпити китайські пельмені?
Нижченаведена техніка ліплення часто використовується для китайської версії пельменів під назвою гедз. Цю техніку можна запозичити і щодо наших пельменів, тільки переконайтеся в тому, що замісили досить круте тісто, здатне добре тримати форму.
Нарізавши кола однакового діаметра з тонкого пласта тіста, змастіть краї кожного з них мінімальною кількістю води. Не перестарайтеся з рідиною, інакше отримаєте протилежний ефект – тісто не буде злипатися між собою і почне розкисати.
Тепер, почавши рухатися вздовж одного з країв, робіть защипи рівного розміру. Продовжуйте накладати їх один на одного до тих пір, поки не сліпите половину пельменя таким чином.
Другу, гладку половину, обережно зліпіть зі складеним краєм.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як прикрасити торт шоколадом?
Приготувавши домашній торт, часто у хазяєчок виникає питання про подальше його декоруванні. Тому ми зібрали кілька цікавих способів прикраси десерту
Як ліпити біляші?
Відомо, що біляші, приготовлені в домашніх умовах, виходять набагато смачніше і, розібравшись з їх рецептом, пора подумати про оригінальному
Смачне тісто для пельменів
Безсумнівно, смак пельменів залежить від наповнення. Однак без правильної оболонки страва втратить свої відмінні якості. Основа виробу повинна бути
Як приготувати пельмені в домашніх умовах?
Напевно, найпопулярнішим блюдом можна назвати пельмені - їх точно готують в кожному будинку. І далі поговоримо про те, як зробити їх самостійно і
Тісто на пельмені - класичний рецепт
Важливою умовою успіху в приготуванні домашніх пельменів є правильне тісто. Оболонка виробу повинна бути досить тонкою й досить міцною, щоб витримати
Як загортати манти?
Манти - страва не просто смачне, з великою різноманітністю варіантів наповнення, але і звичайно гарне, навіть святковий. Якщо ви затіяли приготування