Зовнішній вигляд страв відіграє не меншу роль, ніж смак, саме тому багато господинь з таким трепетом ставляться до оформлення своїх кулінарних витворів. Пельмені не є винятком, а навіть більше того, стають справжнім роздоллям для креативної думки за рахунок своєї пластичності. Про те, як ліпити пельмені з допомогою різноманітних технік ми розповімо вам далі.
Як правильно ліпити пельмені руками?
Почнемо з класичного способу ліплення пельменів, дуже простого і відомого кожному. Перед початком ліплення саме тісто скачайте в джгут і наріжте на невеликі п'ятачки. Кожен з них потім тонко розкачайте. Подібна техніка заощадить ваш час за рахунок своєї безвідходності: вам не доведеться збирати всі обрізки, повторно обминати і скачувати їх.
Викладіть порцію начинки в центр розкачаного шару і приберіть надлишки борошна з країв.
Зліпіть краю разом, щоб отримати півмісяць.
Потім з'єднайте обидва краї цього півмісяця в центрі.
rel="lightbox[group1] []" href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1535/kak_pravilno_lepit_pelmeni_rukami_3.jpg" title="Класичний спосіб ліплення пельменів">
Як ліпити пельмені на пельменнице?
Якщо ви хочете значно заощадити час і отримати акуратні пельмені на виході, то обзаведіться пельменницей.
Тонко розкачайте пласт тіста і викладіть його поверх пельменницы. В осередку покладіть начинку і накрийте всі другим пластом тіста.
Розкачайте все, щільно притискаючи качалку до поверхні.
href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1538/kak_lepit_pelmeni_na_pelmennice_2.jpg" title="Ліплення пельменів в пельменнице">
Обережно вийміть прилиплі до форми пельмені легким натисканням пальця.
у пельменнице">
Як швидко ліпити пельмені?
Якщо ви не любите форму, яку надає пельменів стандартна пельменниця, то купіть девайс, який дозволяє ліпити кожен з пельменів індивідуально.
Розкотіть тісто в тонкий пласт і наріжте його на круги. Викладіть тісто з начинкою в центр відкритої пельменницы.
Щільно закрийте стулки, скріплюючи краю разом.
Недолік даного девайса може полягати в тому, що тісто липне зовнішньою стороною до стулок пельменницы, а тому одну з сторін коржі краще залишити злегка присипаної борошном, а другу повністю очистити від неї, щоб краї краще з'єднувалися між собою.
Як гарно ліпити пельмені?
Ще один простий спосіб ліплення тесту також виключає всякий зайвий витрата і зводить маніпуляції до мінімуму. Нарізавши тісто на невеликі порції, тонко розкачайте кожну з них і покладіть начинку в центр.
href="/sites/default/files/39/2016-02-09_1548/kak_krasivo_lepit_pelmeni.jpg" title="Простий спосіб ліплення пельменів">
Зберіть три сторони тесту разом і з'єднайте їх в центрі так, щоб вийшов трикутник. За аналогією можна надати пельменів форму квадрата, зібравши між собою не три куточка тесту, а чотири.
Як ліпити пельмені кіскою?
Цей спосіб ліплення давно використовувався для азіатських пельменів і мант. Для нього шматочки тесту також розкочуються в коло, потім начинка покривається одним з вільних країв.
Далі, рухаючись від основи, защипывайте тісто з обох сторін і скрепляйте його разом у центрі.
Дійшовши до кінця, просто зліпіть обидва вільних краю між собою.
Як ліпити китайські пельмені?
Нижченаведена техніка ліплення часто використовується для китайської версії пельменів під назвою гедз. Цю техніку можна запозичити і щодо наших пельменів, тільки переконайтеся в тому, що замісили досить круте тісто, здатне добре тримати форму.
Нарізавши кола однакового діаметра з тонкого пласта тіста, змастіть краї кожного з них мінімальною кількістю води. Не перестарайтеся з рідиною, інакше отримаєте протилежний ефект – тісто не буде злипатися між собою і почне розкисати.
Тепер, почавши рухатися вздовж одного з країв, робіть защипи рівного розміру. Продовжуйте накладати їх один на одного до тих пір, поки не сліпите половину пельменя таким чином.
Другу, гладку половину, обережно зліпіть зі складеним краєм.