Як замаринувати кролика?
Кролик є самим цінним дієтичним і корисним м'ясом. Але багато хто відмовляється від його вживання через притаманний йому специфічного присмаку. А адже від нього можна легко позбутися шляхом правильного вимочування і маринування. Крім того, така процедура додасть страві додаткових смакових якостей, і зробить м'ясо ніжним і неймовірно смачним.
Нижче ми розповімо, як замаринувати кролика перед приготуванням, щоб м'ясо було соковитим і не мало стороннього запаху і присмаку і запропонуємо кілька варіантів такого маринаду.
Інгредієнти:
тушка кролика – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 450 г;
кефір;
гірчиця – 90 г;
суміш сухих італійських трав – за смаком;
базилік сушений – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Підготовлений належним чином тушку кролика розбираємо на порційні шматочки, заливаємо їх на кілька годин холодною водою, а потім обсушуємо, натираємо сіллю, меленим перцем і сумішшю сухих італійських трав. Укладаємо шматочки кролятини в підходящу для маринування ємність, чергуючи із шарами нарізаного кільцями ріпчастої цибулі. Кефір солимо, перчимо, додаємо сушений базилік і заливаємо отриманою сумішшю скибочки м'яса, щоб вона повністю покрила. Якщо необхідно, готуємо додаткову порцію пряного кефіру і додаємо в посуд з кроликом. Визначаємо кролика в холодильник для маринування мінімум на дванадцять годин.
Потім до маринованному в кефірі кролику додаємо гірчицю , перемішуємо і залишаємо ще на двадцять хвилин. Після цього викладаємо кролика в форму для запікання і витримуємо в прогрітій до 185 градусів духовці до готовності.
Інгредієнти:
тушка кролика – 1 шт.;
біле напівсолодке вино – 1 л;
пряні трави на вибір – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Приступаючи до маринування кролика, спочатку промиємо, обсушим тушку і разрежем на порційні шматочки. Потім натираємо кожен з них сумішшю солі, перцю, пряних трав, укладаємо в підходящу ємність і заливаємо білим вином. Залишаємо м'ясо для маринування в прохолодному місці мінімум на дванадцять годин.
Після цього маринованого у вині кролика можна укласти в казан або сотейник і протушкувати до готовності з овочами, додавши трохи вина, в якому він мариновался, улюблені спеції і пряні трави.
Нижче ми розповімо, як замаринувати кролика перед приготуванням, щоб м'ясо було соковитим і не мало стороннього запаху і присмаку і запропонуємо кілька варіантів такого маринаду.
Як замаринувати кролика для духовки в кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлений належним чином тушку кролика розбираємо на порційні шматочки, заливаємо їх на кілька годин холодною водою, а потім обсушуємо, натираємо сіллю, меленим перцем і сумішшю сухих італійських трав. Укладаємо шматочки кролятини в підходящу для маринування ємність, чергуючи із шарами нарізаного кільцями ріпчастої цибулі. Кефір солимо, перчимо, додаємо сушений базилік і заливаємо отриманою сумішшю скибочки м'яса, щоб вона повністю покрила. Якщо необхідно, готуємо додаткову порцію пряного кефіру і додаємо в посуд з кроликом. Визначаємо кролика в холодильник для маринування мінімум на дванадцять годин.
Потім до маринованному в кефірі кролику додаємо гірчицю , перемішуємо і залишаємо ще на двадцять хвилин. Після цього викладаємо кролика в форму для запікання і витримуємо в прогрітій до 185 градусів духовці до готовності.
Як замаринувати кролика для гасіння?
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до маринування кролика, спочатку промиємо, обсушим тушку і разрежем на порційні шматочки. Потім натираємо кожен з них сумішшю солі, перцю, пряних трав, укладаємо в підходящу ємність і заливаємо білим вином. Залишаємо м'ясо для маринування в прохолодному місці мінімум на дванадцять годин.
Після цього маринованого у вині кролика можна укласти в казан або сотейник і протушкувати до готовності з овочами, додавши трохи вина, в якому він мариновался, улюблені спеції і пряні трави.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятину досить складно приготувати м'якою, не маючи певних кулінарних навичок. Далі розповімо, як не докладаючи особливих зусиль приготувати це
Шашлик з кролика
Хочете порадувати себе найніжнішим соковитим шашликом з одного з найбільш дієтичних видів м'яса? Тоді ваш вибір, безсумнівно впаде на кролика, шашлик
Кролик з грибами
М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
Кролик в пиві
Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
Кролик, тушкований у вершках
Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
Кролик в аерогрилі
М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми