Кролик є самим цінним дієтичним і корисним м'ясом. Але багато хто відмовляється від його вживання через притаманний йому специфічного присмаку. А адже від нього можна легко позбутися шляхом правильного вимочування і маринування. Крім того, така процедура додасть страві додаткових смакових якостей, і зробить м'ясо ніжним і неймовірно смачним.
Нижче ми розповімо, як замаринувати кролика перед приготуванням, щоб м'ясо було соковитим і не мало стороннього запаху і присмаку і запропонуємо кілька варіантів такого маринаду.
Як замаринувати кролика для духовки в кефірі?
Інгредієнти: тушка кролика – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 450 г; кефір; гірчиця – 90 г; суміш сухих італійських трав – за смаком; базилік сушений – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль. Приготування Підготовлений належним чином тушку кролика розбираємо на порційні шматочки, заливаємо їх на кілька годин холодною водою, а потім обсушуємо, натираємо сіллю, меленим перцем і сумішшю сухих італійських трав. Укладаємо шматочки кролятини в підходящу для маринування ємність, чергуючи із шарами нарізаного кільцями ріпчастої цибулі. Кефір солимо, перчимо, додаємо сушений базилік і заливаємо отриманою сумішшю скибочки м'яса, щоб вона повністю покрила. Якщо необхідно, готуємо додаткову порцію пряного кефіру і додаємо в посуд з кроликом. Визначаємо кролика в холодильник для маринування мінімум на дванадцять годин.
Потім до маринованному в кефірі кролику додаємо гірчицю , перемішуємо і залишаємо ще на двадцять хвилин. Після цього викладаємо кролика в форму для запікання і витримуємо в прогрітій до 185 градусів духовці до готовності.
Як замаринувати кролика для гасіння?
Інгредієнти: тушка кролика – 1 шт.; біле напівсолодке вино – 1 л; пряні трави на вибір – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль. Приготування Приступаючи до маринування кролика, спочатку промиємо, обсушим тушку і разрежем на порційні шматочки. Потім натираємо кожен з них сумішшю солі, перцю, пряних трав, укладаємо в підходящу ємність і заливаємо білим вином. Залишаємо м'ясо для маринування в прохолодному місці мінімум на дванадцять годин.
Після цього маринованого у вині кролика можна укласти в казан або сотейник і протушкувати до готовності з овочами, додавши трохи вина, в якому він мариновался, улюблені спеції і пряні трави.