Як запекти буряк в духовці у фользі?
Буряк є основою або додатковим компонентом багатьох салатів та інших закусочних і перших страв, рецепти яких передбачають попереднє її відварювання. Але, напевно, багато хто з вас знають, що цей підготовчий етап краще замінити запікання в духовці. При цьому овоч зберігає максимум корисних властивостей, має більш насичений смак, колір і аромат. А зберегти соковитість йому допоможе використання фольги.
Нижче ми розповімо, як правильно запекти буряк в духовці у фользі для вінегрету , оселедця під шубою, і борщів зелених або інших звичних для нас страв і отримати при цьому бажаний ідеальний результат.
Щоб при запіканні в духовці буряк зберегла свої смакові якості, вибираємо коренеплоди з непошкодженою шкіркою і ретельно промиваємо їх від забруднень і піску. Бадилля і корінець не зрізаємо занадто коротко. Поміщаємо буряк на лист фольги і запечатуємо як можна більше герметично. Краще вибирати плоди середнього та невеликого розміру і компонувати їх по кілька штучок в одному конверті з фольги.
Духовку заздалегідь прогріваємо до температурної позначки 200 градусів, а потім поміщаємо в неї буряки і витримуємо при такому температурному режимі від одного до півтора годин. Готовність можна перевірити по м'якому входженню зубочистки в коренеплоди.
По готовності даємо буряках трохи охолонути прямо у фользі в остигає духовці, а потім вже розгортаємо, очищаємо і застосовуємо за призначенням.
В духовці у фользі можна запікати буряк будь-якого розміру і навіть досить велику. Чим більше розмір коренеплоду, тим природно довше він запікається. Приміром, якщо його вага становить приблизно 300-400 г, то час, необхідний для запікання такий буряків в духовці у фользі слід збільшити до двох годин.
Якщо ви хочете дещо прискорити процес, то додайте в деко, в якому буде знаходитися згорток, трохи водички. На відміну від приготування дрібних плодів, велику буряк загортаємо у фольгу кожну окремо. Для більшого збереження вологи можна використовувати декілька шарів фольги або ж помістити буряк спочатку в рукав для запікання, а потім вже обернути фольгою.
Приготувати запечену у фользі буряк можна заздалегідь, і після повного охолодження в духовці разом з фольгою можна помістити на нижню полицю холодильника, де вона прекрасно збережеться протягом трьох днів. Невикористану частину запеченого овоча можна успішно заморозити до наступного застосування.
Нижче ми розповімо, як правильно запекти буряк в духовці у фользі для вінегрету , оселедця під шубою, і борщів зелених або інших звичних для нас страв і отримати при цьому бажаний ідеальний результат.
Як запекти буряк в духовці цілком?
Щоб при запіканні в духовці буряк зберегла свої смакові якості, вибираємо коренеплоди з непошкодженою шкіркою і ретельно промиваємо їх від забруднень і піску. Бадилля і корінець не зрізаємо занадто коротко. Поміщаємо буряк на лист фольги і запечатуємо як можна більше герметично. Краще вибирати плоди середнього та невеликого розміру і компонувати їх по кілька штучок в одному конверті з фольги.
Духовку заздалегідь прогріваємо до температурної позначки 200 градусів, а потім поміщаємо в неї буряки і витримуємо при такому температурному режимі від одного до півтора годин. Готовність можна перевірити по м'якому входженню зубочистки в коренеплоди.
По готовності даємо буряках трохи охолонути прямо у фользі в остигає духовці, а потім вже розгортаємо, очищаємо і застосовуємо за призначенням.
Як швидко запекти в духовці у фользі велику буряк?
В духовці у фользі можна запікати буряк будь-якого розміру і навіть досить велику. Чим більше розмір коренеплоду, тим природно довше він запікається. Приміром, якщо його вага становить приблизно 300-400 г, то час, необхідний для запікання такий буряків в духовці у фользі слід збільшити до двох годин.
Якщо ви хочете дещо прискорити процес, то додайте в деко, в якому буде знаходитися згорток, трохи водички. На відміну від приготування дрібних плодів, велику буряк загортаємо у фольгу кожну окремо. Для більшого збереження вологи можна використовувати декілька шарів фольги або ж помістити буряк спочатку в рукав для запікання, а потім вже обернути фольгою.
Приготувати запечену у фользі буряк можна заздалегідь, і після повного охолодження в духовці разом з фольгою можна помістити на нижню полицю холодильника, де вона прекрасно збережеться протягом трьох днів. Невикористану частину запеченого овоча можна успішно заморозити до наступного застосування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Буряк в духовці у фользі
Пропонуємо два способи запікання буряків у фользі. Один рецепт розповість, як приготувати швидко компонент для салату або і борщів зелених. А другий
Як запекти буряк в духовці?
Запікання - натуральний і корисний спосіб приготування будь-яких продуктів, при якому максимально зберігаються корисні речовини. І сьогодні ми
Запечена буряк
Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Як варити буряк?
Буряк - диво-овоч, який не зрівняється ні з яким іншим овочем на грядці за свого запасу вітамінів і корисних речовин. А ось, як правильно зварити
Буряк в скороварці
Новітня кулінарна техніка суттєво полегшує життя нашим домогосподаркам. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати буряк в скороварці. Читайте