Буряк є основою або додатковим компонентом багатьох салатів та інших закусочних і перших страв, рецепти яких передбачають попереднє її відварювання. Але, напевно, багато хто з вас знають, що цей підготовчий етап краще замінити запікання в духовці. При цьому овоч зберігає максимум корисних властивостей, має більш насичений смак, колір і аромат. А зберегти соковитість йому допоможе використання фольги.
Нижче ми розповімо, як правильно запекти буряк в духовці у фользі для вінегрету , оселедця під шубою, і борщів зелених або інших звичних для нас страв і отримати при цьому бажаний ідеальний результат.
Як запекти буряк в духовці цілком?
Щоб при запіканні в духовці буряк зберегла свої смакові якості, вибираємо коренеплоди з непошкодженою шкіркою і ретельно промиваємо їх від забруднень і піску. Бадилля і корінець не зрізаємо занадто коротко. Поміщаємо буряк на лист фольги і запечатуємо як можна більше герметично. Краще вибирати плоди середнього та невеликого розміру і компонувати їх по кілька штучок в одному конверті з фольги.
Духовку заздалегідь прогріваємо до температурної позначки 200 градусів, а потім поміщаємо в неї буряки і витримуємо при такому температурному режимі від одного до півтора годин. Готовність можна перевірити по м'якому входженню зубочистки в коренеплоди.
По готовності даємо буряках трохи охолонути прямо у фользі в остигає духовці, а потім вже розгортаємо, очищаємо і застосовуємо за призначенням.
Як швидко запекти в духовці у фользі велику буряк?
В духовці у фользі можна запікати буряк будь-якого розміру і навіть досить велику. Чим більше розмір коренеплоду, тим природно довше він запікається. Приміром, якщо його вага становить приблизно 300-400 г, то час, необхідний для запікання такий буряків в духовці у фользі слід збільшити до двох годин.
Якщо ви хочете дещо прискорити процес, то додайте в деко, в якому буде знаходитися згорток, трохи водички. На відміну від приготування дрібних плодів, велику буряк загортаємо у фольгу кожну окремо. Для більшого збереження вологи можна використовувати декілька шарів фольги або ж помістити буряк спочатку в рукав для запікання, а потім вже обернути фольгою.
Приготувати запечену у фользі буряк можна заздалегідь, і після повного охолодження в духовці разом з фольгою можна помістити на нижню полицю холодильника, де вона прекрасно збережеться протягом трьох днів. Невикористану частину запеченого овоча можна успішно заморозити до наступного застосування.