Буряк в духовці у фользі
Запечена у фользі в духовці буряк – відмінне доповнення до будь-якого салату. Завдяки тепловій обробці, овоч стає соковитим і м'яким. Сьогодні ми розповімо вам деякі способи її приготування.
Інгредієнти:
дрібна сіль – за смаком;
буряк – 4 шт.
Приготування
Духова шафа заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 200 градусів, встановивши грати на середній рівень. Форму для запікання вистилаємо алюмінієвою фольгою. Буряк гарненько промиваємо, видаляємо листя, а хвостики залишаємо цілими. Викладаємо коренеплід на рушник і ретельно обсушуємо. Після цього перекладаємо буряк в підготовлену форму і злегка посипаємо за смаком сіллю. Зверху накриваємо фольгою і ретельно закріплюємо краю. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і запікаємо 50-90 хвилин, залежно від розміру овоча. Перш, ніж діставати буряк, беремо зубочистку і перевіряємо готовність, проткнувши овоч в декількох місцях. Тепер акуратно перекладаємо буряк в тарілку і охолодити. Після цього акуратно відрізаємо хвостики і верхню частину. Очищаємо його від шкірки, обполіскуємо теплою водою і нарізаємо тоненькими скибочками.
Інгредієнти:
буряк – 400 г;
сметана нежирна – 70 мл;
спеції;
сир – 40 г;
свіжа зелень – для прикраси;
масло вершкове – 10 р.
Приготування
Для запікання буряків у фользі, духова шафа заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 180 градусів, встановивши грати на середній рівень. Овочі добре промиваємо й обсушуємо. Потім щільно загортаємо у фольгу і відправляємо запікатися до готовності в розігріту духовку.
На це знадобиться близько однієї години, в залежності від розмірів коренеплоду. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Овоч акуратно виймаємо, розгортаємо і викладаємо на плоску тарілку. Потім буряк очищаємо від шкірки, акуратно видаляємо за допомогою ножа серцевину і викладаємо заготовки у форму для запікання, промазану маслом. Підсолюємо, перчимо за смаком і в кожне поглиблення кладемо трохи нежирної сметани. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо листом фольги і запікаємо кілька хвилин в гарячій духовці при температурі 180 градусів. Ось і все, смачна і корисна буряк готова. Подаємо її в якості закуски, прикрасивши подрібненої свіжою зеленню .
Як приготувати буряк в духовці у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Духова шафа заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 200 градусів, встановивши грати на середній рівень. Форму для запікання вистилаємо алюмінієвою фольгою. Буряк гарненько промиваємо, видаляємо листя, а хвостики залишаємо цілими. Викладаємо коренеплід на рушник і ретельно обсушуємо. Після цього перекладаємо буряк в підготовлену форму і злегка посипаємо за смаком сіллю. Зверху накриваємо фольгою і ретельно закріплюємо краю. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і запікаємо 50-90 хвилин, залежно від розміру овоча. Перш, ніж діставати буряк, беремо зубочистку і перевіряємо готовність, проткнувши овоч в декількох місцях. Тепер акуратно перекладаємо буряк в тарілку і охолодити. Після цього акуратно відрізаємо хвостики і верхню частину. Очищаємо його від шкірки, обполіскуємо теплою водою і нарізаємо тоненькими скибочками.
Буряк в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Для запікання буряків у фользі, духова шафа заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 180 градусів, встановивши грати на середній рівень. Овочі добре промиваємо й обсушуємо. Потім щільно загортаємо у фольгу і відправляємо запікатися до готовності в розігріту духовку.
Скільки запікати буряк у фользі в духовці?
На це знадобиться близько однієї години, в залежності від розмірів коренеплоду. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Овоч акуратно виймаємо, розгортаємо і викладаємо на плоску тарілку. Потім буряк очищаємо від шкірки, акуратно видаляємо за допомогою ножа серцевину і викладаємо заготовки у форму для запікання, промазану маслом. Підсолюємо, перчимо за смаком і в кожне поглиблення кладемо трохи нежирної сметани. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо листом фольги і запікаємо кілька хвилин в гарячій духовці при температурі 180 градусів. Ось і все, смачна і корисна буряк готова. Подаємо її в якості закуски, прикрасивши подрібненої свіжою зеленню .
Рекомендуємо добрі рецепти
Як запекти буряк в духовці у фользі?
Напевно багато господинь для приготування «Шуби», вінегрету чи інших страв на основі буряків довго і млосно відварюють цей овоч. Хоча можна поступити
Буряк з часником і майонезом
Буряк дуже корисний продукт, який при регулярному вживанні запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. І в нашій статті ми зібрали кілька
Як запекти буряк в духовці?
Запікання - натуральний і корисний спосіб приготування будь-яких продуктів, при якому максимально зберігаються корисні речовини. І сьогодні ми
Запечена буряк
Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Буряк в скороварці
Новітня кулінарна техніка суттєво полегшує життя нашим домогосподаркам. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати буряк в скороварці. Читайте