Вернуться назад Распечатать

Буряк в духовці у фользі

Буряк в духовці у фользі
Запечена у фользі в духовці буряк – відмінне доповнення до будь-якого салату. Завдяки тепловій обробці, овоч стає соковитим і м'яким. Сьогодні ми розповімо вам деякі способи її приготування.

Як приготувати буряк в духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • дрібна сіль – за смаком;

  • буряк – 4 шт.


  • Приготування
    Духова шафа заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 200 градусів, встановивши грати на середній рівень. Форму для запікання вистилаємо алюмінієвою фольгою. Буряк гарненько промиваємо, видаляємо листя, а хвостики залишаємо цілими. Викладаємо коренеплід на рушник і ретельно обсушуємо. Після цього перекладаємо буряк в підготовлену форму і злегка посипаємо за смаком сіллю. Зверху накриваємо фольгою і ретельно закріплюємо краю. Відправляємо заготовку в розігріту духовку і запікаємо 50-90 хвилин, залежно від розміру овоча. Перш, ніж діставати буряк, беремо зубочистку і перевіряємо готовність, проткнувши овоч в декількох місцях. Тепер акуратно перекладаємо буряк в тарілку і охолодити. Після цього акуратно відрізаємо хвостики і верхню частину. Очищаємо його від шкірки, обполіскуємо теплою водою і нарізаємо тоненькими скибочками.

    Буряк в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • буряк – 400 г;

  • сметана нежирна – 70 мл;

  • спеції;

  • сир – 40 г;

  • свіжа зелень – для прикраси;

  • масло вершкове – 10 р.


  • Приготування
    Для запікання буряків у фользі, духова шафа заздалегідь запалюємо і прогріваємо до температури 180 градусів, встановивши грати на середній рівень. Овочі добре промиваємо й обсушуємо. Потім щільно загортаємо у фольгу і відправляємо запікатися до готовності в розігріту духовку.

    Скільки запікати буряк у фользі в духовці?


    На це знадобиться близько однієї години, в залежності від розмірів коренеплоду. Готовність перевіряємо
    Буряк в духовці у фользі
    дерев'яною шпажкою.
    Овоч акуратно виймаємо, розгортаємо і викладаємо на плоску тарілку. Потім буряк очищаємо від шкірки, акуратно видаляємо за допомогою ножа серцевину і викладаємо заготовки у форму для запікання, промазану маслом. Підсолюємо, перчимо за смаком і в кожне поглиблення кладемо трохи нежирної сметани. Зверху присипаємо тертим сиром, накриваємо листом фольги і запікаємо кілька хвилин в гарячій духовці при температурі 180 градусів. Ось і все, смачна і корисна буряк готова. Подаємо її в якості закуски, прикрасивши подрібненої свіжою зеленню .