Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати штрудель?

Як приготувати штрудель?

30-01-2016, 14:31
746
Як приготувати штрудель?
Штрудель – неймовірно смачний і ситний пиріг з німецької кухні.
Після випічки в духовці він стає приголомшливо хрустким, апетитним, з безліччю тоненьких шарів. Готують його з м'ясом, грибами, рибою, капустою, яблуками або картоплею. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати штрудель в домашніх умовах.

Як приготувати штрудель з м'ясом і картоплею?


Інгредієнти:

  • тісто листкове – 500 г;

  • фарш м'ясний – 600 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • масло вершкове – 50 г;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • свіжа зелень;

  • молоко – 20 мл


  • Приготування
    Картоплю чистимо, відварюємо і розминаємо до гладкого пюре. Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками і підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Потім додаємо обжарку в м'ясний фарш і підсолюємо за смаком. Листкове тісто розкачуємо на столі в тоненький прямокутний пласт. Промазуємо всю поверхню м'яким вершковим маслом і розподіляємо остигле картопляне пюре, зверху розкладаємо м'ясну начинку і посипаємо рубаною зеленню. Звертаємо заготовку по довжині в щільний рулетик і перекладаємо на деко. Випікаємо штрудель при температурі 170 градусів близько години.

    Як приготувати яблучний штрудель?


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 300 г;

  • цукор – 40 г;

  • борошно – 50 р.


  • Для начинки:

  • яблука – 6 шт.;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • кориця – щіпка.


  • Приготування
    Яблука очищаємо, видаляємо серцевини і шаткуємо тонкими скибочками.
    У сковороді розтоплюємо трохи вершкового масла, викладаємо фрукти, всипаємо цукор і мелену корицю. Перемішуємо і протушиваем яблука близько 15 хвилин до м'якості. Готову начинку перекладаємо в миску і остуджуємо. Розморожене тісто розгортаємо в тоненький пласт, присипаємо при необхідності борошном, розподіляємо фруктову масу і акуратно згортаємо в щільний рулет. Обмазуємо штрудель розтопленим вершковим маслом, присипаємо цукром і випікаємо 40 хвилин в розігрітій духовці.

    Як приготувати штрудель з вишнями?


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 500 г;

  • вишня – 1 ст.;

  • сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;

  • жовток яєчний – 1 шт.;

  • ванільний цукор – за смаком;
  • Як приготувати штрудель?

  • волоські горіхи – 50 г;

  • масло вершкове – 100 г.


  • Приготування
    Вишню заздалегідь розморожуємо, виймаємо кісточки і ретельно промиваємо. Тісто розкачуємо максимально тонко, промазуємо поверхню розтопленим вершковим маслом, присипаємо сухарями і подрібненими горіхами. Далі рівномірно розподіляємо ягоди, присипаємо ванільним цукром і звертаємо штрудель трубочкою. Зверху покриваємо його збитим жовтком і відправляємо на 20 хвилин у розігріту духовку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Штрудель з яблуками з листкового тіста
    Штрудель з яблуками з листкового тіста
    Найскладніше в процесі приготування класичного штруделя - це зробити якісне витяжний тісто. Однак винахідливі кулінари успішно замінили цю основу
    Грушевий штрудель
    Грушевий штрудель
    Сьогодні приготуємо штрудель з грушею! Цей рецепт за мотивами популярного яблучного штруделя в доступній для початківця кулінара інтерпретації.
    Штрудель з м'ясом
    Штрудель з м'ясом
    Ситний м'ясної штрудель - блюдо, яке відмінно впишеться за святковим столом, або сімейною вечерею.Приготувати цю м'ясну закуску можна без особливих
    Листковий штрудель з яблуками
    Листковий штрудель з яблуками
    Штрудель з яблуками - традиційне блюдо австрійської кухні, яке також популярно в інших країнах Європи. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити