Штрудель – неймовірно смачний і ситний пиріг з німецької кухні.
Після випічки в духовці він стає приголомшливо хрустким, апетитним, з безліччю тоненьких шарів. Готують його з м'ясом, грибами, рибою, капустою, яблуками або картоплею. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати штрудель в домашніх умовах.
Як приготувати штрудель з м'ясом і картоплею?
Інгредієнти: тісто листкове – 500 г; фарш м'ясний – 600 г; картопля – 4 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; масло вершкове – 50 г; масло рослинне – 30 мл; свіжа зелень; молоко – 20 мл Приготування Картоплю чистимо, відварюємо і розминаємо до гладкого пюре. Цибулину обробляємо, шаткуємо кубиками і підрум'янюємо на розігрітому маслечко. Потім додаємо обжарку в м'ясний фарш і підсолюємо за смаком. Листкове тісто розкачуємо на столі в тоненький прямокутний пласт. Промазуємо всю поверхню м'яким вершковим маслом і розподіляємо остигле картопляне пюре, зверху розкладаємо м'ясну начинку і посипаємо рубаною зеленню. Звертаємо заготовку по довжині в щільний рулетик і перекладаємо на деко. Випікаємо штрудель при температурі 170 градусів близько години.
Як приготувати яблучний штрудель?
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 300 г; цукор – 40 г; борошно – 50 р. Для начинки:
яблука – 6 шт.; масло вершкове – 2 ст. ложки; цукор – 2 ст. ложки; кориця – щіпка. Приготування Яблука очищаємо, видаляємо серцевини і шаткуємо тонкими скибочками.
У сковороді розтоплюємо трохи вершкового масла, викладаємо фрукти, всипаємо цукор і мелену корицю. Перемішуємо і протушиваем яблука близько 15 хвилин до м'якості. Готову начинку перекладаємо в миску і остуджуємо. Розморожене тісто розгортаємо в тоненький пласт, присипаємо при необхідності борошном, розподіляємо фруктову масу і акуратно згортаємо в щільний рулет. Обмазуємо штрудель розтопленим вершковим маслом, присипаємо цукром і випікаємо 40 хвилин в розігрітій духовці.
Як приготувати штрудель з вишнями?
Інгредієнти: тісто листкове – 500 г; вишня – 1 ст.; сухарі панірувальні – 2 ст. ложки; жовток яєчний – 1 шт.; ванільний цукор – за смаком; волоські горіхи – 50 г; масло вершкове – 100 г. Приготування Вишню заздалегідь розморожуємо, виймаємо кісточки і ретельно промиваємо. Тісто розкачуємо максимально тонко, промазуємо поверхню розтопленим вершковим маслом, присипаємо сухарями і подрібненими горіхами. Далі рівномірно розподіляємо ягоди, присипаємо ванільним цукром і звертаємо штрудель трубочкою. Зверху покриваємо його збитим жовтком і відправляємо на 20 хвилин у розігріту духовку.