Як приготувати деруни з картоплі?
Деруни – це традиційне білоруське домашнє блюдо. За свою простоту і чудовий смак деруни полюбилися у всій Європі. Хтось їх готує з сиром, хтось- з кабачком, але незалежно від домішок, смак завжди виходить відмінним. Тому ми хочемо розповісти вам декілька рецептів, як приготувати деруни з картоплі і зробити це блюдо традиційним і для своєї сім'ї.
Це воістину королівські деруни, і якщо ви хоч раз приготуєте їх вдома, вони стануть улюбленою стравою вашої родини.
Інгредієнти:
картопля - 850 г;
фарш – 500 г;
цибуля – 2 шт.;
яйце – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
борошно – 60 г;
сіль, спеції.
Приготування
Фарш для цієї страви підійде будь-який, це абсолютно не важливо, тому тут можете покладатися лише на свій смак. Додаємо у фарш дрібно порубаний лук і часник, спеції і сіль. Якщо фарш у вас дуже щільний, додайте трохи води, щоб він став соковитіше. Картоплю чистимо та миємо, подрібнюємо на крупній тертці, позбавляємося від зайвої рідини. Цибулю тремо разом з картоплею, по черзі - він не дасть їй потемніти. Ще, щоб картопля не потемніла, тримайте її до натирання у холодній воді. Також додаємо в картопляну масу борошно, сіль, яйце і добре вимішуємо. Добре прогріваємо масло на сковороді, ложкою викладаємо картоплю, як би розхлюпуючи його в тонкий оладок. З фаршу формуємо коржики і кладемо поверх картоплі. Зверху знову закриваємо картопляною масою і злегка придавлюємо. Після того як деруни перевернуті, накриваємо їх кришкою, щоб фарш всередині пропарити. Подаємо деруни традиційно - зі сметаною.
Білоруські драники з картоплі
Білоруські драники або як кажуть в Білорусії – деруни, відрізняються від інших простим складом і дуже ніжною текстурою. Картопля треться не на звичайній тертці, а на тій її частині, яка перетворює її в пюре. У цьому рецепті докладно описано, як правильно приготувати білоруські драники з картоплі.
Інгредієнти:
картопля – 05 кг;
яйце – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
сіль, олія рослинна.
Приготування
Картоплю чистимо і подрібнюємо в пюре за допомогою спеціальної терки для приготування пюре або блендера. Так само чинимо і з цибулею. Якщо після цього від картопляної маси відокремилася рідина, її можна злити. Вбиваємо в пюре яйце, солимо і гарненько перемішуємо. Обсмажуємо деруни на сковороді, викладаючи масу ложкою. Подавати до столу страву найкраще зі сметаною.
Деруни хрусткі
Рецептів приготування дерунів безліч, і в кожному є своя принадність. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати хрусткі деруни з картоплі, які відмінно змінять чіпси .
Інгредієнти:
картопля – 800 г;
цибуля – 1 шт.;
крохмаль – 50 г;
яйце – 1 шт.;
сіль, рослинна олія, спеції.
Приготування
Картопля очищаємо, натираємо на крупній тертці, цибулю навпаки – на дрібній, з'єднуємо їх, вбиваємо яйце, присаливаем і перемішуємо. Для того щоб деруни були хрусткими, потрібно позбавитися від зайвої вологи. Для цього беремо бавовняну тканину або марлю, висипаємо картопляний фарш в неї, закручуємо і видавлюємо всю зайву рідину. В висушений картопля висипаємо спеції і крохмаль.
Якщо під рукою не знайшлося сухого крохмалю, скористаємося власним крохмалем нашої картоплі. Рідина, яку ми вичавили не виливаємо, а даємо їй відстоятися кілька хвилин. Крохмаль осяде на дні, тоді потрібно акуратно злити рідину, зібрати його ложкою і відправити до натертої картоплі.
Дуже добре розігріваємо сковороду, наливаємо олії близько 5 мм. Столовою ложкою викладаємо картопляний фарш, а лопаточкою відразу придавлюємо зверху, щоб вийшов оладок товщиною не більше 8 мм. Коли деруни трохи схопиться, потрібно акуратно пересунути або підняти їх, щоб запустити масло. Викладаємо готові деруни на серветку з паперу або на рушник. Перед подачею можна посипати паприкою.
Як приготувати смачні деруни з картоплі з фаршем?
Це воістину королівські деруни, і якщо ви хоч раз приготуєте їх вдома, вони стануть улюбленою стравою вашої родини.
Інгредієнти:
Приготування
Фарш для цієї страви підійде будь-який, це абсолютно не важливо, тому тут можете покладатися лише на свій смак. Додаємо у фарш дрібно порубаний лук і часник, спеції і сіль. Якщо фарш у вас дуже щільний, додайте трохи води, щоб він став соковитіше. Картоплю чистимо та миємо, подрібнюємо на крупній тертці, позбавляємося від зайвої рідини. Цибулю тремо разом з картоплею, по черзі - він не дасть їй потемніти. Ще, щоб картопля не потемніла, тримайте її до натирання у холодній воді. Також додаємо в картопляну масу борошно, сіль, яйце і добре вимішуємо. Добре прогріваємо масло на сковороді, ложкою викладаємо картоплю, як би розхлюпуючи його в тонкий оладок. З фаршу формуємо коржики і кладемо поверх картоплі. Зверху знову закриваємо картопляною масою і злегка придавлюємо. Після того як деруни перевернуті, накриваємо їх кришкою, щоб фарш всередині пропарити. Подаємо деруни традиційно - зі сметаною.
Білоруські драники з картоплі
Білоруські драники або як кажуть в Білорусії – деруни, відрізняються від інших простим складом і дуже ніжною текстурою. Картопля треться не на звичайній тертці, а на тій її частині, яка перетворює її в пюре. У цьому рецепті докладно описано, як правильно приготувати білоруські драники з картоплі.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і подрібнюємо в пюре за допомогою спеціальної терки для приготування пюре або блендера. Так само чинимо і з цибулею. Якщо після цього від картопляної маси відокремилася рідина, її можна злити. Вбиваємо в пюре яйце, солимо і гарненько перемішуємо. Обсмажуємо деруни на сковороді, викладаючи масу ложкою. Подавати до столу страву найкраще зі сметаною.
Деруни хрусткі
Рецептів приготування дерунів безліч, і в кожному є своя принадність. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати хрусткі деруни з картоплі, які відмінно змінять чіпси .
Інгредієнти:
Приготування
Картопля очищаємо, натираємо на крупній тертці, цибулю навпаки – на дрібній, з'єднуємо їх, вбиваємо яйце, присаливаем і перемішуємо. Для того щоб деруни були хрусткими, потрібно позбавитися від зайвої вологи. Для цього беремо бавовняну тканину або марлю, висипаємо картопляний фарш в неї, закручуємо і видавлюємо всю зайву рідину. В висушений картопля висипаємо спеції і крохмаль.
Якщо під рукою не знайшлося сухого крохмалю, скористаємося власним крохмалем нашої картоплі. Рідина, яку ми вичавили не виливаємо, а даємо їй відстоятися кілька хвилин. Крохмаль осяде на дні, тоді потрібно акуратно злити рідину, зібрати його ложкою і відправити до натертої картоплі.
Дуже добре розігріваємо сковороду, наливаємо олії близько 5 мм. Столовою ложкою викладаємо картопляний фарш, а лопаточкою відразу придавлюємо зверху, щоб вийшов оладок товщиною не більше 8 мм. Коли деруни трохи схопиться, потрібно акуратно пересунути або підняти їх, щоб запустити масло. Викладаємо готові деруни на серветку з паперу або на рушник. Перед подачею можна посипати паприкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Деруни без борошна
Деруни - це чудове блюдо, яке відмінно підійде для швидкого і дуже ситного перекусу. Варіантів їх приготування безліч, про одному з них поговоримо
Картопляні деруни з фаршем
Напевно багато готували традиційні білоруські драники з минималистичному рецептом, однак страву можна урізноманітнити вельми успішно. Слідуючи
Деруни з м'ясом
Напевно, кожна господиня готувала звичайні деруни з традиційного простого рецепту. Однак сьогодні ми розповімо, як урізноманітнити це відмінна
Деруни в духовці
Простий класичний рецепт звичайних драніков відомий всім, але пропонуємо трохи урізноманітнити їх звичайне приготування і розповімо, як запекти ці
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати