Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Деруни в духовці

Деруни в духовці

31-01-2016, 13:46
16 969
Деруни в духовці
Деруни – просте і смачне блюдо. Їх, як правило смажать на сковороді. Але це досить довгий процес, особливо коли потрібно зробити відразу багато порцій. Ми вам розповімо, як приготувати деруни в духовці. Блюдо, приготоване таким чином, виходить менш калорійним, а готувати його простіше і швидше, так як відразу можна зробити багато порцій.

Картопляні деруни в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • картопля - 400 г;

  • сметана 20% жирності – 2 ст. ложки;

  • яйця – 1 шт.;

  • цибуля – 100 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • борошно – 40 г;

  • сіль;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Дрібненько кришимо цибулю, часник подрібнюємо. Картоплю тремо на крупній тертці, а віджимаємо зайвий сік. Додаємо сметану, завдяки чому картопляна маса не почорніє. Вбиваємо яйце, солимо, додаємо борошно і добре все розмішуємо. Деко змащуємо олією, викладаємо порції картопляної маси. У добре нагрітій духовці запікаємо картопляні деруни близько 20 хвилин.

    Деруни в духовці з фаршем – рецепт


    Інгредієнти:

  • картопля – 800 г;

  • цибуля – 150 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 3 ст. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • фарш м'ясний – 400 г;

  • скибочки білого хліба – 2 шт.;

  • молоко – 70 мл;

  • сіль;

  • перець;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Білий хліб заливаємо теплим молоком, щоб він добре просочився. Потім віджимаємо і разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Фарш також краще пару раз пропустити через м'ясорубку , щоб він став ніжніше. Змішуємо його з хлібом, цибулею, за смаком підсолюємо і перчимо, а потім добре вимішуємо. Далі чистимо картоплю і трьом її на середній тертці. Потім віджимаємо сік, що виділився, вбиваємо яйця, додаємо борошно, сметану, підсолюємо і перемішуємо. З фаршу скачуємо невеликі кульки. На змащене маслом деко столовою ложкою викладаємо картопляну масу, потім зверху кладемо м'ясної кульку і зверху закриваємо знову картопляної сумішшю. Акуратно розрівнюємо, щоб начинка була добре закрита. Запікаємо При 200 градусах деруни з м'ясом приблизно 35-40 хвилин.

    Деруни з сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля – 900 г;

  • борошно – 1 склянка;

  • молоко – 300 мл;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • сир твердий – 100 г;

  • сіль – щіпка;

  • перець – щіпка;

  • масло вершкове 73% жирності – 30 г;
  • Деруни в духовці

  • зелень .


  • Приготування
    Очищену картоплю натираємо на середній тертці і кладемо в глибоку миску. Додаємо молоко, яйця, борошно, розпушувач і тертий сир. Солимо, перчимо і добре розмішуємо. Деко змащуємо маслом і викладаємо ложкою порції підготовленої маси. Випікаємо При 200 градусах близько 25 хвилин. Готові картопляні деруни з сиром, запечені в духовці посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу з улюбленим соусом або сметаною. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Деруни без борошна
    Деруни без борошна
    Деруни - це чудове блюдо, яке відмінно підійде для швидкого і дуже ситного перекусу. Варіантів їх приготування безліч, про одному з них поговоримо
    Картопляні деруни з фаршем
    Картопляні деруни з фаршем
    Напевно багато готували традиційні білоруські драники з минималистичному рецептом, однак страву можна урізноманітнити вельми успішно. Слідуючи
    Деруни з м'ясом
    Деруни з м'ясом
    Напевно, кожна господиня готувала звичайні деруни з традиційного простого рецепту. Однак сьогодні ми розповімо, як урізноманітнити це відмінна
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - рецепт
    Картопляні деруни - популярна страва білоруської кухні, яке з'явилося в XIX столітті. Їх зазвичай подають зі сметаною, будь-яким соусом або просто з