Деруни – просте і смачне блюдо. Їх, як правило смажать на сковороді. Але це досить довгий процес, особливо коли потрібно зробити відразу багато порцій. Ми вам розповімо, як приготувати деруни в духовці. Блюдо, приготоване таким чином, виходить менш калорійним, а готувати його простіше і швидше, так як відразу можна зробити багато порцій.
Картопляні деруни в духовці - рецепт
Інгредієнти: картопля - 400 г; сметана 20% жирності – 2 ст. ложки; яйця – 1 шт.; цибуля – 100 г; часник – 2 зубчики; борошно – 40 г; сіль; олія рослинна. Приготування Дрібненько кришимо цибулю, часник подрібнюємо. Картоплю тремо на крупній тертці, а віджимаємо зайвий сік. Додаємо сметану, завдяки чому картопляна маса не почорніє. Вбиваємо яйце, солимо, додаємо борошно і добре все розмішуємо. Деко змащуємо олією, викладаємо порції картопляної маси. У добре нагрітій духовці запікаємо картопляні деруни близько 20 хвилин.
Деруни в духовці з фаршем – рецепт
Інгредієнти: картопля – 800 г; цибуля – 150 г; яйця – 2 шт.; борошно – 3 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; фарш м'ясний – 400 г; скибочки білого хліба – 2 шт.; молоко – 70 мл; сіль; перець; олія рослинна. Приготування Білий хліб заливаємо теплим молоком, щоб він добре просочився. Потім віджимаємо і разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Фарш також краще пару раз пропустити через м'ясорубку , щоб він став ніжніше. Змішуємо його з хлібом, цибулею, за смаком підсолюємо і перчимо, а потім добре вимішуємо. Далі чистимо картоплю і трьом її на середній тертці. Потім віджимаємо сік, що виділився, вбиваємо яйця, додаємо борошно, сметану, підсолюємо і перемішуємо. З фаршу скачуємо невеликі кульки. На змащене маслом деко столовою ложкою викладаємо картопляну масу, потім зверху кладемо м'ясної кульку і зверху закриваємо знову картопляної сумішшю. Акуратно розрівнюємо, щоб начинка була добре закрита. Запікаємо При 200 градусах деруни з м'ясом приблизно 35-40 хвилин.
Деруни з сиром в духовці
Інгредієнти: картопля – 900 г; борошно – 1 склянка; молоко – 300 мл; яйця – 2 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; сир твердий – 100 г; сіль – щіпка; перець – щіпка; масло вершкове 73% жирності – 30 г; зелень . Приготування Очищену картоплю натираємо на середній тертці і кладемо в глибоку миску. Додаємо молоко, яйця, борошно, розпушувач і тертий сир. Солимо, перчимо і добре розмішуємо. Деко змащуємо маслом і викладаємо ложкою порції підготовленої маси. Випікаємо При 200 градусах близько 25 хвилин. Готові картопляні деруни з сиром, запечені в духовці посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу з улюбленим соусом або сметаною. Приємного апетиту!