Деруни – це традиційне білоруське домашнє блюдо. За свою простоту і чудовий смак деруни полюбилися у всій Європі. Хтось їх готує з сиром, хтось- з кабачком, але незалежно від домішок, смак завжди виходить відмінним. Тому ми хочемо розповісти вам декілька рецептів, як приготувати деруни з картоплі і зробити це блюдо традиційним і для своєї сім'ї.
Як приготувати смачні деруни з картоплі з фаршем?
Це воістину королівські деруни, і якщо ви хоч раз приготуєте їх вдома, вони стануть улюбленою стравою вашої родини.
Інгредієнти: картопля - 850 г; фарш – 500 г; цибуля – 2 шт.; яйце – 1 шт.; часник – 2 зубчики; борошно – 60 г; сіль, спеції. Приготування Фарш для цієї страви підійде будь-який, це абсолютно не важливо, тому тут можете покладатися лише на свій смак. Додаємо у фарш дрібно порубаний лук і часник, спеції і сіль. Якщо фарш у вас дуже щільний, додайте трохи води, щоб він став соковитіше. Картоплю чистимо та миємо, подрібнюємо на крупній тертці, позбавляємося від зайвої рідини. Цибулю тремо разом з картоплею, по черзі - він не дасть їй потемніти. Ще, щоб картопля не потемніла, тримайте її до натирання у холодній воді. Також додаємо в картопляну масу борошно, сіль, яйце і добре вимішуємо. Добре прогріваємо масло на сковороді, ложкою викладаємо картоплю, як би розхлюпуючи його в тонкий оладок. З фаршу формуємо коржики і кладемо поверх картоплі. Зверху знову закриваємо картопляною масою і злегка придавлюємо. Після того як деруни перевернуті, накриваємо їх кришкою, щоб фарш всередині пропарити. Подаємо деруни традиційно - зі сметаною.
Білоруські драники з картоплі Білоруські драники або як кажуть в Білорусії – деруни, відрізняються від інших простим складом і дуже ніжною текстурою. Картопля треться не на звичайній тертці, а на тій її частині, яка перетворює її в пюре. У цьому рецепті докладно описано, як правильно приготувати білоруські драники з картоплі.
Інгредієнти: картопля – 05 кг; яйце – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; сіль, олія рослинна. Приготування Картоплю чистимо і подрібнюємо в пюре за допомогою спеціальної терки для приготування пюре або блендера. Так само чинимо і з цибулею. Якщо після цього від картопляної маси відокремилася рідина, її можна злити. Вбиваємо в пюре яйце, солимо і гарненько перемішуємо. Обсмажуємо деруни на сковороді, викладаючи масу ложкою. Подавати до столу страву найкраще зі сметаною.
Деруни хрусткі Рецептів приготування дерунів безліч, і в кожному є своя принадність. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати хрусткі деруни з картоплі, які відмінно змінять чіпси .
Інгредієнти: картопля – 800 г; цибуля – 1 шт.; крохмаль – 50 г; яйце – 1 шт.; сіль, рослинна олія, спеції. Приготування Картопля очищаємо, натираємо на крупній тертці, цибулю навпаки – на дрібній, з'єднуємо їх, вбиваємо яйце, присаливаем і перемішуємо. Для того щоб деруни були хрусткими, потрібно позбавитися від зайвої вологи. Для цього беремо бавовняну тканину або марлю, висипаємо картопляний фарш в неї, закручуємо і видавлюємо всю зайву рідину. В висушений картопля висипаємо спеції і крохмаль.
Якщо під рукою не знайшлося сухого крохмалю, скористаємося власним крохмалем нашої картоплі.
Рідина, яку ми вичавили не виливаємо, а даємо їй відстоятися кілька хвилин. Крохмаль осяде на дні, тоді потрібно акуратно злити рідину, зібрати його ложкою і відправити до натертої картоплі.
Дуже добре розігріваємо сковороду, наливаємо олії близько 5 мм. Столовою ложкою викладаємо картопляний фарш, а лопаточкою відразу придавлюємо зверху, щоб вийшов оладок товщиною не більше 8 мм. Коли деруни трохи схопиться, потрібно акуратно пересунути або підняти їх, щоб запустити масло. Викладаємо готові деруни на серветку з паперу або на рушник. Перед подачею можна посипати паприкою.