Скільки варити пельмені?

Скільки домашні пельмені варити після закипання?
Домашні пельмені, безперечно, завжди поза конкуренцією і значно виграють за всіма параметрами перед покупними. Але, не знаючи тонкощів і певних моментів, які необхідно враховувати при їх варінні, можна досить легко значно зіпсувати підсумковий результат. Пельмені можуть просто розвалитися, пристати до дна каструлі або ж втратити в смаку. Щоб цього не сталося, обов'язково вибираємо для варіння пельменів велику ємність і наливаємо води з розрахунку не менше чотирьох літрів на один кілограм пельменів. Сіль додаємо в такій кількості, щоб вода була трохи пересолена. Можна для додання пельменів додаткових смакових якостей ароматизувати її лавровим листом, горохи запашного і гіркого перцю або іншими прянощами.
Приступаючи до варінні, необхідно інтенсивно перешкодити киплячу воду в одному напрямку, створюючи свого роду вир, і тут же закладати пельмені. Продовжуємо підтримувати вир протягом перших двох хвилин перебування у воді. Цей прийом дозволить уникнути прилипання виробів до дна або один до одного. Вогонь при закипанні повинен бути сильним. Після того як пельмені спливуть на поверхню, проварюємо їх три хвилини і виловлюємо шумівкою на блюдо. Якщо ж в якості сировини для пельменів ви використовували заварне тісто , то для варіння вистачить і хвилини.
Зазначений час може трохи варіюватися від товщини тесту. Якщо при ліпленні пельменів, тісто погано раскатывалось і вийшло щільним, то час приготування після спливання слід збільшити до п'яти-семи хвилин.
Різниця між свіжими і замороженими пельменями відчутна при варінні тільки під час закипання до їх спливання. Заморожених пельменів буде потрібно додатковий час на відтавання у воді. При цьому підтримувати «вир», про який ми писали вище, необхідно довше приблизно вдвічі.
Скільки заморожені пельмені варити в мікрохвильовці?
Якщо ви вирішили для приготування заморожених пельменів використовувати мікрохвильову піч, то для цього необхідно помістити продукт в підходящу ємність і залити підсоленою водою. Так само як і при стандартній варінні можна використовувати будь-які прянощі. Прикриту кришкою посуд з пельменями ставимо в мікрохвильовку і готуємо страву при потужності 800 Вт від восьми до десяти хвилин.
Перевага такого приготування в тому, що на виході ми отримаємо пельмені в насиченому бульйоні, який при бажанні можна також використовувати для трапези.

Скільки варити пельмені на пару в мультиварці?
При наявності мультиварки можна скористатися альтернативним методом приготування пельменів, відваривши їх на пару. Перевага такого способу очевидно. Відсутній ризик того, що пельмені розваляться у воді чи пристануть до дна. Та й смак пельменів виходить більш насиченим. Достатньо лише налити в мультикастрюлю великий стакан крутого окропу, промазати щедро маслом ґрати для варіння на пару і викласти на неї пельмені одним шаром. Далі готуємо страву при закритій кришці протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин, вибравши режим «Варка на пару».
Рекомендуємо добрі рецепти

Пельмені в духовці
Сьогодні досить популярні швидкі рецепти. Це зовсім не означає, що страва вийде не досить ситним або несмачним. Навпаки, рецепт пельменів,

Пельмені в мультиварці
Приготувати пельмені звичайним способом, зваривши в каструлі може кожен, а от зробити з них що-небудь оригінальне і з новим смаком фантазії вистачить

Заварне тісто для пельменів
Для пельменів зазвичай готують саме просте тісто, на воді з борошном. Але якщо вже готувати пельмені самим, то й тісто бажано зробити найкраще, щоб

Як приготувати пельмені?
Пельмені - одне з найулюбленіших страв сучасних чоловіків. Звичайно, зараз їх можна купити в будь-якому супермаркеті, прийти додому, зварити і подати

Пельмені в горщиках - рецепт
Пельмені - це традиційне російське блюдо, варіантів приготування яке існує безліч. Їх варять, готують на пару, смажать, а також запікають. Ось про

Пельмені в пароварці
Пельмені можна смажити, варити, або навіть запікати в духовці, але зручніше всього готувати пельмені на пару, адже вони виходять такими ж ніжними, як