Пельмені мають широку аудиторію шанувальників, причому у багатьох є улюбленою стравою, незважаючи на різноманіття і неабиякий асортимент здавалася б більш цікавих страв і за складом, і за виконанням. Є в пельменях якась особлива незбагненна магія і привабливість, змушує споживачів відмовлятися від іншої страви у їх користь. Але це, звичайно ж, за умови, що вони приготовані з дотриманням всіх необхідних вимог щодо перевіреної вдалою рецептурою і правильно відварені. На останньому аспекті ми сьогодні зупинимося більш докладно розповімо пельменним шанувальникам, скільки ж і як потрібно варити пельмені, щоб не тільки не зіпсувати їх смак, але ще й надати йому додаткової оригінальності.
Скільки домашні пельмені варити після закипання?
Домашні пельмені, безперечно, завжди поза конкуренцією і значно виграють за всіма параметрами перед покупними. Але, не знаючи тонкощів і певних моментів, які необхідно враховувати при їх варінні, можна досить легко значно зіпсувати підсумковий результат. Пельмені можуть просто розвалитися, пристати до дна каструлі або ж втратити в смаку. Щоб цього не сталося, обов'язково вибираємо для варіння пельменів велику ємність і наливаємо води з розрахунку не менше чотирьох літрів на один кілограм пельменів. Сіль додаємо в такій кількості, щоб вода була трохи пересолена. Можна для додання пельменів додаткових смакових якостей ароматизувати її лавровим листом, горохи запашного і гіркого перцю або іншими прянощами.
Приступаючи до варінні, необхідно інтенсивно перешкодити киплячу воду в одному напрямку, створюючи свого роду вир, і тут же закладати пельмені. Продовжуємо підтримувати вир протягом перших двох хвилин перебування у воді. Цей прийом дозволить уникнути прилипання виробів до дна або один до одного. Вогонь при закипанні повинен бути сильним. Після того як пельмені спливуть на поверхню, проварюємо їх три хвилини і виловлюємо шумівкою на блюдо. Якщо ж в якості сировини для пельменів ви використовували заварне тісто , то для варіння вистачить і хвилини.
Зазначений час може трохи варіюватися від товщини тесту. Якщо при ліпленні пельменів, тісто погано раскатывалось і вийшло щільним, то час приготування після спливання слід збільшити до п'яти-семи хвилин.
Різниця між свіжими і замороженими пельменями відчутна при варінні тільки під час закипання до їх спливання. Заморожених пельменів буде потрібно додатковий час на відтавання у воді. При цьому підтримувати «вир», про який ми писали вище, необхідно довше приблизно вдвічі.
Скільки заморожені пельмені варити в мікрохвильовці?
Якщо ви вирішили для приготування заморожених пельменів використовувати мікрохвильову піч, то для цього необхідно помістити продукт в підходящу ємність і залити підсоленою водою. Так само як і при стандартній варінні можна використовувати будь-які прянощі. Прикриту кришкою посуд з пельменями ставимо в мікрохвильовку і готуємо страву при потужності 800 Вт від восьми до десяти хвилин.
Перевага такого приготування в тому, що на виході ми отримаємо пельмені в насиченому бульйоні, який при бажанні можна також використовувати для трапези.
Скільки варити пельмені на пару в мультиварці?
При наявності мультиварки можна скористатися альтернативним методом приготування пельменів, відваривши їх на пару. Перевага такого способу очевидно. Відсутній ризик того, що пельмені розваляться у воді чи пристануть до дна. Та й смак пельменів виходить більш насиченим. Достатньо лише налити в мультикастрюлю великий стакан крутого окропу, промазати щедро маслом ґрати для варіння на пару і викласти на неї пельмені одним шаром. Далі готуємо страву при закритій кришці протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин, вибравши режим «Варка на пару».