Страви з риби на святковий стіл
Який же святковий стіл без рибних страв? Вони неодмінно повинні бути присутніми на будь-якому торжестві, ефектно доповнювати меню і радувати своїм смаком. Деякі рецепти святкових страв з риби пропонуємо нижче.
Інгредієнти:
слабосолене філе лосося – 180 г;
свіжий огірок – 120 г;
морква – 120 г;
бульби картоплі – 180 г;
перець болгарський – 100 г;
зелена цибуля – 1-2 стебла;
яйця – 2 шт.;
майонез ;
сіль.
Приготування
Картопляні бульби, моркву і яйця відварюємо до готовності, охолодити, очистити і пропускаємо окремо через середню терку. Огірочки і болгарський перець промиваємо, витираємо насухо і ріжемо дрібненькими кубиками. Зелений лук також миємо, обсушуємо і подрібнюємо досить дрібно. Тепер шаткуємо невеликими скибочками філе сьомги і приступаємо до збирання салату шарами.
На блюдо ставимо формувальне кільце, на дно укладаємо картоплю, потім зелену цибулю і моркву, далі яйця і солодкий перець, зверху розподіляємо огірки і завершуємо сьомгою. Кожен шар, окрім сьомги, приправляємо до смаку сіллю і майонезом. Залишаємо салатик разом з кільцем приблизно на одну годину, а потім акуратно знімаємо форму, прикрашаємо за бажанням блюдо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
слабосолене філе оселедця – 220 г;
яйця – 2-3 шт.;
червоний цибуля – 75 г;
листя салату – 1 пучок;
рафінована рослинна олія – 55 мл;
оцет столовий – 15 мл;
гірчиця – 10 г;
сіль.
Приготування
Яйця відварюємо круто, охолодити в холодній воді, очищаємо і ріжемо на часточки. Червоний цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями або кільцями, а філе оселедця розрізаємо на невеликі скибочки. Салатні листя промиваємо холодною водою, обсушуємо і викладаємо на блюдо. Зверху розкладаємо кільця цибулі, часточки яєць і скибочки оселедця. У мисочці змішуємо гірчицю, оцет, рослинне масло і сіль, заливаємо отриманою сумішшю компоненти салату і можемо подавати.
Інгредієнти:
філе лосося;
білий батон або багет;
плавлений пастоподібний сир;
гілочки кропу.
Приготування
Для приготування бутербродів з рибою нарізаємо батон або багет на шматочки, а філе лосося пластинами. Кожен хлібний скибочку покриваємо шаром плавленого сиру, зверху кладемо шматочок рибки і гілочку кропу, красиво оформивши. Викладаємо готову закуску з риби на блюдо і подаємо на святковий стіл.
Інгредієнти:
стейки сьомги – 4 шт.;
сир твердий – 160 г;
помідори свіжі – 4 шт.;
свіжа зелень кропу – 1 пучок;
спеції для риби – 10 г;
майонез – 50 г;
рафінована рослинна олія – 15 мл;
половинка лимона;
сіль.
Приготування
Для приготування гарячого з риби підготовлені порційні стейки натираємо спеціями для риби, присаливаем за смаком і скроплюємо лимонним соком. Помідори миємо, витираємо насухо і нарізаємо кружальцями, а твердий сир пропускаємо через тертку. Кріп промиваємо, обсушуємо і зрізаємо стебла. Кожен стейк поміщаємо на окремий аркуш фольги, зверху викладаємо гілочки кропу, потім гуртки томатів і зверху сирну стружку. Потім покриваємо майонезом, розрівнюємо і запечатуємо фольгу, намагаючись не стикатися з поверхнею страви.
Поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку на середній рівень і витримуємо протягом тридцяти хвилин. За десять хвилин до завершення приготування акуратно відкриваємо фольгу і даємо страви зарум'янитися.
Перед подачею на святковий стіл запечену рибу викладаємо на блюдо і прикрашаємо гілочками свіжого кропу.
Оригінальний салат з рибою на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Картопляні бульби, моркву і яйця відварюємо до готовності, охолодити, очистити і пропускаємо окремо через середню терку. Огірочки і болгарський перець промиваємо, витираємо насухо і ріжемо дрібненькими кубиками. Зелений лук також миємо, обсушуємо і подрібнюємо досить дрібно. Тепер шаткуємо невеликими скибочками філе сьомги і приступаємо до збирання салату шарами.
На блюдо ставимо формувальне кільце, на дно укладаємо картоплю, потім зелену цибулю і моркву, далі яйця і солодкий перець, зверху розподіляємо огірки і завершуємо сьомгою. Кожен шар, окрім сьомги, приправляємо до смаку сіллю і майонезом. Залишаємо салатик разом з кільцем приблизно на одну годину, а потім акуратно знімаємо форму, прикрашаємо за бажанням блюдо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Салат з рибою на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо круто, охолодити в холодній воді, очищаємо і ріжемо на часточки. Червоний цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями або кільцями, а філе оселедця розрізаємо на невеликі скибочки. Салатні листя промиваємо холодною водою, обсушуємо і викладаємо на блюдо. Зверху розкладаємо кільця цибулі, часточки яєць і скибочки оселедця. У мисочці змішуємо гірчицю, оцет, рослинне масло і сіль, заливаємо отриманою сумішшю компоненти салату і можемо подавати.
Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бутербродів з рибою нарізаємо батон або багет на шматочки, а філе лосося пластинами. Кожен хлібний скибочку покриваємо шаром плавленого сиру, зверху кладемо шматочок рибки і гілочку кропу, красиво оформивши. Викладаємо готову закуску з риби на блюдо і подаємо на святковий стіл.
Гаряче з риби на святковий стіл
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування гарячого з риби підготовлені порційні стейки натираємо спеціями для риби, присаливаем за смаком і скроплюємо лимонним соком. Помідори миємо, витираємо насухо і нарізаємо кружальцями, а твердий сир пропускаємо через тертку. Кріп промиваємо, обсушуємо і зрізаємо стебла. Кожен стейк поміщаємо на окремий аркуш фольги, зверху викладаємо гілочки кропу, потім гуртки томатів і зверху сирну стружку. Потім покриваємо майонезом, розрівнюємо і запечатуємо фольгу, намагаючись не стикатися з поверхнею страви.
Поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку на середній рівень і витримуємо протягом тридцяти хвилин. За десять хвилин до завершення приготування акуратно відкриваємо фольгу і даємо страви зарум'янитися.
Перед подачею на святковий стіл запечену рибу викладаємо на блюдо і прикрашаємо гілочками свіжого кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати сьомгу у фользі в духовці?
Сьомгу можна сміливо назвати унікальною рибою, адже приготувавши її, використовуючи абсолютно будь-який рецепт, страва неодмінно вийде неймовірно
Риба під шубою
Багато хто під назвою страви «риба під шубою» розуміють знаменитий салат з оселедцем. Однак у цій статті постараємося вас здивувати і розповімо, як
Стейки з риби
Сьогодні рибні відділи великих магазинів максимально заповнені різними видами вже обробленої риби. Купивши готовий стейк, можна приготувати його
Канапе з червоною рибою
Канапе дуже міцно закріпилися у святковому меню. Ця чудова закуска завжди виглядає виграшно на будь-якому торжестві. А різноманітність поєднань
Бутерброди з лаваша
Бутерброди з лаваша - досить просте і смачне блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш щоденний і святковий стіл. Розглянемо найцікавіші рецепти створення
Гарячі бутерброди з рибою
Гарячі бутерброди люблять багато. Найчастіше їх готують з ковбасою, шинкою або м'ясом. А ми вам розповімо, як зробити чудову закуску з рибою.