» » Страви з риби на святковий стіл

Страви з риби на святковий стіл

Страви з риби на святковий стіл
Який же святковий стіл без рибних страв? Вони неодмінно повинні бути присутніми на будь-якому торжестві, ефектно доповнювати меню і радувати своїм смаком. Деякі рецепти святкових страв з риби пропонуємо нижче.

Оригінальний салат з рибою на святковий стіл


Інгредієнти:

  • слабосолене філе лосося – 180 г;

  • свіжий огірок – 120 г;

  • морква – 120 г;

  • бульби картоплі – 180 г;

  • перець болгарський – 100 г;

  • зелена цибуля – 1-2 стебла;

  • яйця – 2 шт.;

  • майонез ;

  • сіль.


  • Приготування
    Картопляні бульби, моркву і яйця відварюємо до готовності, охолодити, очистити і пропускаємо окремо через середню терку. Огірочки і болгарський перець промиваємо, витираємо насухо і ріжемо дрібненькими кубиками. Зелений лук також миємо, обсушуємо і подрібнюємо досить дрібно. Тепер шаткуємо невеликими скибочками філе сьомги і приступаємо до збирання салату шарами.
    На блюдо ставимо формувальне кільце, на дно укладаємо картоплю, потім зелену цибулю і моркву, далі яйця і солодкий перець, зверху розподіляємо огірки і завершуємо сьомгою. Кожен шар, окрім сьомги, приправляємо до смаку сіллю і майонезом. Залишаємо салатик разом з кільцем приблизно на одну годину, а потім акуратно знімаємо форму, прикрашаємо за бажанням блюдо свіжою зеленню і подаємо до столу.

    Салат з рибою на святковий стіл


    Інгредієнти:

  • слабосолене філе оселедця – 220 г;

  • яйця – 2-3 шт.;

  • червоний цибуля – 75 г;

  • листя салату – 1 пучок;

  • рафінована рослинна олія – 55 мл;

  • оцет столовий – 15 мл;

  • гірчиця – 10 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто, охолодити в холодній воді, очищаємо і ріжемо на часточки. Червоний цибулю чистимо і шаткуємо півкільцями або кільцями, а філе оселедця розрізаємо на невеликі скибочки. Салатні листя промиваємо холодною водою, обсушуємо і викладаємо на блюдо. Зверху розкладаємо кільця цибулі, часточки яєць і скибочки оселедця. У мисочці змішуємо гірчицю, оцет, рослинне масло і сіль, заливаємо отриманою сумішшю компоненти салату і можемо подавати.

    Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл


    Інгредієнти:

  • філе лосося;

  • білий батон або багет;

  • плавлений пастоподібний сир;

  • гілочки кропу.


  • Приготування
    Для приготування бутербродів з рибою нарізаємо батон або багет на шматочки, а філе лосося пластинами. Кожен хлібний скибочку покриваємо шаром плавленого сиру, зверху кладемо шматочок рибки і гілочку кропу, красиво оформивши. Викладаємо готову закуску з риби на блюдо і подаємо на святковий стіл.

    Гаряче з риби на святковий стіл


    Інгредієнти:

  • стейки сьомги – 4 шт.;

  • сир твердий – 160 г;

  • помідори свіжі – 4 шт.;

  • свіжа зелень кропу – 1 пучок;

  • спеції для риби – 10 г;

  • майонез – 50 г;

  • рафінована рослинна олія – 15 мл;

  • половинка лимона;

  • сіль.


  • Приготування
    Для приготування гарячого з риби підготовлені порційні стейки натираємо спеціями для риби, присаливаем за смаком і скроплюємо лимонним соком. Помідори миємо, витираємо насухо і нарізаємо кружальцями, а твердий сир пропускаємо через тертку. Кріп промиваємо,
    Страви з риби на святковий стіл
    обсушуємо і зрізаємо стебла. Кожен стейк поміщаємо на окремий аркуш фольги, зверху викладаємо гілочки кропу, потім гуртки томатів і зверху сирну стружку. Потім покриваємо майонезом, розрівнюємо і запечатуємо фольгу, намагаючись не стикатися з поверхнею страви.
    Поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку на середній рівень і витримуємо протягом тридцяти хвилин. За десять хвилин до завершення приготування акуратно відкриваємо фольгу і даємо страви зарум'янитися.
    Перед подачею на святковий стіл запечену рибу викладаємо на блюдо і прикрашаємо гілочками свіжого кропу.
    Додав: admin | 30-01-2016, 14:20
    Переглядів: 560