Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати молочного порося?

Як приготувати молочного порося?

30-01-2016, 14:08
887
Як приготувати молочного порося?
Запечене молочне порося – чудное ніжне і вишукане святкове блюдо, якщо у вас є можливість приготувати його, обов'язково скористайтесь. Цей нечастий для нас делікатес буде справжньої кулінарної «бомбою» на святковому столі.
Розповімо, як готувати молочного порося в духовці цілком.
Порося вибирайте свіжого, такого, щоб помістився на штатний деко вашої духовки.

Рецепт приготування молочного порося


Інгредієнти:

  • молочне порося – вагою близько 3 кг;


  • Для маринаду:

  • біле або рожеве Мартіні (нітрохи не гірше «Букет Молдавії») – 100 мл;

  • суміш сухих свіжозмелених спеції (мускатний горіх, чорний і червоний пекучий перець, паприка солодка, коріандр, фенхель, кмин);

  • лимон – 05 шт.;

  • апельсин – 05 шт. (або 1 клементін);

  • часник – 3 зубчики;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • вершкове масло – 20 г;

  • оливкова олія – 3 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет винний – 2 ч. ложки;

  • гірчиця готова російська – 3 ч. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Зрозуміло, тушка порося повинна бути випотрошена, опалена над відкритим вогнем, очищена ножем, ретельно промита і обсушена серветкою. Далі порося треба замаринувати, тоді м'ясо стане особливо м'яким і ніжним.

    Маринад для молочного порося


    Вичавлюємо сік з лимона і апельсина, змішати з вином і оцтом, додаємо спеції, сіль, оливкова олія, розтоплене вершкове мало, гірчицю, сіль, цукор і продавлений часник. Все ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 20 потім соус проціджують через ситечко (якщо цього не зробити залишилися часточки часнику можуть підгоріти при запіканні).
    Випотрошену тушку поросяти рясно обмазуємо маринадом зсередини і зовні і залишаємо на 2 години. Перед запіканням обмазування повторюємо.
    Всередину тушки поросят потрібно помістити порожню чисту скляну пляшку відповідного розміру, краще обернути її фольгою (пробкою не закривати). Цей прийом допоможе тушці зберігати форму в процесі приготування.
    Починаємо розігрівати духовку.
    Підготовленого порося перекладаємо на змащений перетопленным свинячим жиром деко спинкою вгору. П'ятачок, копитця, вушка, хвостик рясно змащуємо перетопленным вершковим маслом і запаковуємо шматочками фольги – щоб не підгоряло.

    Як запекти молочного порося в духовці?


    Запікаємо цілісного порося в духовці протягом 15 годин температура близько 200 градусів.
    Як приготувати молочного порося?
    В середині процесу запікання можна облити його маринадом або збризнути сумішшю цитрусових соків і вина, після чого повернути в духовку.
    Запеченого молочного порося добре подати з тушкованою молодої стручкової квасолею і відварним рисом , заправленим якимось світлим соусом (наприклад, вершково-часниковим ) або жовтої сальсою (гарбуз, червоний пекучий перець, часник, авокадо, лимон – все в блендер).
    До цієї страви можна подати текілу, джин або ром з цитрусовими соками, виноградне біле або рожеве вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
    Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
    Якщо у вас з'явилося бажання вразити гостей незвичайним блюдом за святковим столом, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо
    Як приготувати молочного порося цілком у духовці?
    Як приготувати молочного порося цілком у духовці?
    Якщо ви плануєте зробити святковий стіл незабутнім, то зверніть увагу на оригінальні рецепти з цієї статті. Пропонуємо «цвяхом» урочистого застілля
    Меню святкового столу на День народження вдома
    Меню святкового столу на День народження вдома
    Щоб підготовка до святкування дня народження вдома не перетворилася для іменинника в метушню, потрібно скористатися ідеями для заповнення урочистого
    Молочне порося - як приготувати в духовці?
    Молочне порося - як приготувати в духовці?
    Справжньою «бомбою» на вашому торжестві стане молочне порося, якого пропонуємо запекти в духовці на власній кухні. Не бійтеся братися за цю справу,
    Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
    Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
    Подивитися на страви з печінки іншими очима і, можливо, змінити своє негативне ставлення до продукту неодмінно допоможуть наші рецепти. Далі
    Як запекти індичку в духовці цілком?
    Як запекти індичку в духовці цілком?
    Запекти смачно і правильно цілу індичку не так просто, адже для цього потрібно врахувати кілька дуже важливих нюансів, про які докладно розповімо