Запечене молочне порося – чудное ніжне і вишукане святкове блюдо, якщо у вас є можливість приготувати його, обов'язково скористайтесь. Цей нечастий для нас делікатес буде справжньої кулінарної «бомбою» на святковому столі.
Розповімо, як готувати молочного порося в духовці цілком.
Порося вибирайте свіжого, такого, щоб помістився на штатний деко вашої духовки.
Рецепт приготування молочного порося
Інгредієнти: молочне порося – вагою близько 3 кг; Для маринаду:
біле або рожеве Мартіні (нітрохи не гірше «Букет Молдавії») – 100 мл; суміш сухих свіжозмелених спеції (мускатний горіх, чорний і червоний пекучий перець, паприка солодка, коріандр, фенхель, кмин); лимон – 05 шт.; апельсин – 05 шт. (або 1 клементін); часник – 3 зубчики; цукор – 1 ч. ложка; вершкове масло – 20 г; оливкова олія – 3 ст. ложки; бальзамічний оцет винний – 2 ч. ложки; гірчиця готова російська – 3 ч. ложки; сіль. Приготування Зрозуміло, тушка порося повинна бути випотрошена, опалена над відкритим вогнем, очищена ножем, ретельно промита і обсушена серветкою. Далі порося треба замаринувати, тоді м'ясо стане особливо м'яким і ніжним.
Маринад для молочного порося
Вичавлюємо сік з лимона і апельсина, змішати з вином і оцтом, додаємо спеції, сіль, оливкова олія, розтоплене вершкове мало, гірчицю, сіль, цукор і продавлений часник. Все ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 20 потім соус проціджують через ситечко (якщо цього не зробити залишилися часточки часнику можуть підгоріти при запіканні).
Випотрошену тушку поросяти рясно обмазуємо маринадом зсередини і зовні і залишаємо на 2 години. Перед запіканням обмазування повторюємо.
Всередину тушки поросят потрібно помістити порожню чисту скляну пляшку відповідного розміру, краще обернути її фольгою (пробкою не закривати). Цей прийом допоможе тушці зберігати форму в процесі приготування.
Починаємо розігрівати духовку.
Підготовленого порося перекладаємо на змащений перетопленным свинячим жиром деко спинкою вгору. П'ятачок, копитця, вушка, хвостик рясно змащуємо перетопленным вершковим маслом і запаковуємо шматочками фольги – щоб не підгоряло.
Як запекти молочного порося в духовці?
Запікаємо цілісного порося в духовці протягом 15 годин температура близько 200 градусів.
В середині процесу запікання можна облити його маринадом або збризнути сумішшю цитрусових соків і вина, після чого повернути в духовку.
Запеченого молочного порося добре подати з тушкованою молодої стручкової квасолею і відварним рисом , заправленим якимось світлим соусом (наприклад, вершково-часниковим ) або жовтої сальсою (гарбуз, червоний пекучий перець, часник, авокадо, лимон – все в блендер).
До цієї страви можна подати текілу, джин або ром з цитрусовими соками, виноградне біле або рожеве вино.