Вернуться назад Распечатать

Як приготувати молочного порося?

Як приготувати молочного порося?
Запечене молочне порося – чудное ніжне і вишукане святкове блюдо, якщо у вас є можливість приготувати його, обов'язково скористайтесь. Цей нечастий для нас делікатес буде справжньої кулінарної «бомбою» на святковому столі.
Розповімо, як готувати молочного порося в духовці цілком.
Порося вибирайте свіжого, такого, щоб помістився на штатний деко вашої духовки.

Рецепт приготування молочного порося


Інгредієнти:

  • молочне порося – вагою близько 3 кг;


  • Для маринаду:

  • біле або рожеве Мартіні (нітрохи не гірше «Букет Молдавії») – 100 мл;

  • суміш сухих свіжозмелених спеції (мускатний горіх, чорний і червоний пекучий перець, паприка солодка, коріандр, фенхель, кмин);

  • лимон – 05 шт.;

  • апельсин – 05 шт. (або 1 клементін);

  • часник – 3 зубчики;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • вершкове масло – 20 г;

  • оливкова олія – 3 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет винний – 2 ч. ложки;

  • гірчиця готова російська – 3 ч. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Зрозуміло, тушка порося повинна бути випотрошена, опалена над відкритим вогнем, очищена ножем, ретельно промита і обсушена серветкою. Далі порося треба замаринувати, тоді м'ясо стане особливо м'яким і ніжним.

    Маринад для молочного порося


    Вичавлюємо сік з лимона і апельсина, змішати з вином і оцтом, додаємо спеції, сіль, оливкова олія, розтоплене вершкове мало, гірчицю, сіль, цукор і продавлений часник. Все ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 20 потім соус проціджують через ситечко (якщо цього не зробити залишилися часточки часнику можуть підгоріти при запіканні).
    Випотрошену тушку поросяти рясно обмазуємо маринадом зсередини і зовні і залишаємо на 2 години. Перед запіканням обмазування повторюємо.
    Всередину тушки поросят потрібно помістити порожню чисту скляну пляшку відповідного розміру, краще обернути її фольгою (пробкою не закривати). Цей прийом допоможе тушці зберігати форму в процесі приготування.
    Починаємо розігрівати духовку.
    Підготовленого порося перекладаємо на змащений перетопленным свинячим жиром деко спинкою вгору. П'ятачок, копитця, вушка, хвостик рясно змащуємо перетопленным вершковим маслом і запаковуємо шматочками фольги – щоб не підгоряло.

    Як запекти молочного порося в духовці?


    Запікаємо цілісного порося в духовці протягом 15 годин температура близько 200 градусів.
    Як приготувати молочного порося?
    В середині процесу запікання можна облити його маринадом або збризнути сумішшю цитрусових соків і вина, після чого повернути в духовку.
    Запеченого молочного порося добре подати з тушкованою молодої стручкової квасолею і відварним рисом , заправленим якимось світлим соусом (наприклад, вершково-часниковим ) або жовтої сальсою (гарбуз, червоний пекучий перець, часник, авокадо, лимон – все в блендер).
    До цієї страви можна подати текілу, джин або ром з цитрусовими соками, виноградне біле або рожеве вино.