Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати молочного порося цілком у духовці?

Як приготувати молочного порося цілком у духовці?

30-01-2016, 14:09
459
Як приготувати молочного порося цілком у духовці?
М'ясо поросяти вважається самим простим для запікання. Навіть у новачка запечена тушка вийде дуже соковитою і м'якою, все завдяки наявності жиру і молодості м'яса. Ви можете натерти тушку однієї лише сіллю з перцем, а можете доповнити смаками вина і цитрусових – вийде смачно в обох випадках. Докладно про те, як приготувати молочного порося цілком у духовці ми поговоримо далі.

Рецепт молочного порося цілком у духовці


Почати пропонуємо з самого простого рецепту, для якого тушка попередньо просолюється протягом доби, а лише потім відправляється в духовку. На виході ви отримаєте максимально чистий смак продукту і соковите м'ясо.
Інгредієнти:

  • тушка порося - 75-8 кг;

  • вода - 14 л;

  • сіль - 6 1/2 ст.;

  • цукровий пісок - 4 1/2 ст.;

  • рослинне масло - 115 мл


  • Приготування
    Спершу слід обов'язково випатрати і ретельно обполоснути тушку. Як правило, цю процедуру за вас робить м'ясник. Тепер до простого маринаду для молочного порося в духовці: якщо у вас є контейнер, здатний вмістити в собі тушку 8-кілограмового порося – відмінно, в іншому випадку використовуйте кілька щільних пакетів. Розчиніть сіль і цукор у воді, перелийте розсіл в пакети або контейнер, а потім помістіть туди порося. Залиште тушку на добу, не забувши двічі перевернути її на інший бік для рівномірного просолювання.
    Просолену тушку обсушіть. Ви можете набити черевце і рот грудками фольги, але багато запікають молочного порося в духовці з гречкою, рисом та іншими крупами, а в рот поміщають невелика яблуко – вибір за вами.
    Надавши тушці бажане положення, повністю накрийте її фольгою і поставте в розігріту до 120 градусів духовку на 3 години. Далі зніміть фольгу, змастіть порося маслом і поверніть в духовку, температура якої доведена до 200 градусів. Запікайте ще 45-55 хвилин, змащуючи шкіру маслом кожні 15 хвилин. Якщо вушка або п'ятачок молочного порося в духовці починають підгоряти, оберніть їх фольгою. Після закінчення запікання, залиште тушку постояти хвилин 20 перед обробленням.

    Як правильно приготувати молочного порося в духовці?


    У цьому рецепті попереднього маринування тушки не потрібно, а черевце порося ми наб'ємо хлібної начинкою, приготовленої на англійський манер і покликаної вбирати в себе все виділяються м'ясні соки.
    Інгредієнти:

  • невелика тушка поросяти;

  • оливкова олія;

  • червоний цибуля - 310 г;

  • гусячий жир - 10 г;

  • червоне вино - 340 мл;

  • 1/2 буханки хліба;

  • часник - 3 зубки;

  • листя шавлії - 6 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти молочного порося в духовці, приготуйте начинку для нього. Для начинки припустіть цибульні півкільця в гусячому смальці (можна замінити вершковим маслом), до карамелізації, приблизно півгодини. Залийте все червоним вином і тушкуйте до тих пір, поки рідина не випарується практично повністю. Змішайте з мармеладом кубики вчорашнього хліба і
    Як приготувати молочного порося цілком у духовці?
    додайте до всього пасту з часнику і листя шавлії.
    Тепер наповніть выпотрошенное черевце молочного порося хлібної сумішшю, а зовні щедро натріть її з маслом сіллю і перцем. Укладіть порося, витягнувши його задні і передні ніжки, в рот вставити шматочок фольги. Розмістіть деко з тушкою у розігрітій до 160 градусів духовці. Приготування молочного порося в духовці займе від 3-35 годин, в залежності від його початкового ваги. У кінцевому рахунку м'ясо повинно вийти настільки м'яким, щоб розпадатися під тиском ножа. Під час приготування стежте, щоб частині порося не підгоряли, при необхідності закриваючи вуха і п'ятачок фольгою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
    Свинячий окіст, запечений в духовці у фользі
    Якщо у вас з'явилося бажання вразити гостей незвичайним блюдом за святковим столом, то неодмінно скористайтеся нашими рекомендаціями. Пропонуємо
    Меню святкового столу на День народження вдома
    Меню святкового столу на День народження вдома
    Щоб підготовка до святкування дня народження вдома не перетворилася для іменинника в метушню, потрібно скористатися ідеями для заповнення урочистого
    Молочне порося - як приготувати в духовці?
    Молочне порося - як приготувати в духовці?
    Справжньою «бомбою» на вашому торжестві стане молочне порося, якого пропонуємо запекти в духовці на власній кухні. Не бійтеся братися за цю справу,
    Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
    Рецепт печінкового торта зі свинячої печінки
    Подивитися на страви з печінки іншими очима і, можливо, змінити своє негативне ставлення до продукту неодмінно допоможуть наші рецепти. Далі
    Як приготувати молочного порося?
    Як приготувати молочного порося?
    Блюдо, яке ми пропонуємо приготувати з нагоди урочистості, неодмінно вразить кожного гостя. Молочне порося, запечене таким простим способом, стане
    Як запекти гусака в духовці цілком?
    Як запекти гусака в духовці цілком?
    Гусак, запечений цілком – це, безсумнівно святкове блюдо, адже його приготування вимагає певних знань, однак ефектний зовнішній вигляд готової страви