» » Маринад для свинячих реберець

Маринад для свинячих реберець

Маринад для свинячих реберець
Свинячі реберця гарні самі по собі, просто запечені в духовці, або на мангалі, а також протушковані в казані або в сковороді, а з використанням різних маринадів перетворюються на справжній м'ясний делікатес.
Пропонуємо найкращі варіанти для маринаду неймовірно смачних свинячих реберець.

Смачний маринад з соєвим соусом для свинячих реберець в духовці


Інгредієнти:
Розрахунок на 1 кг свинячих реберець:

  • соєвий соус – 65 мл;

  • рослинна рафінована олія – 50 мл;

  • паста томатна – 60 г;

  • гірчиця – 25 г;

  • мед рідкий – 15 г;

  • вода очищена – 110 мл;

  • сік лимона – 25 мл;

  • цибуля ріпчасту – 180 г;

  • зубці часнику – 5-6 шт.;

  • кмин – за смаком;

  • мелена паприка – 10 г;

  • чорний мелений перець – 5 р;

  • червоний мелений перець – за смаком;

  • сіль велика – 15 г або по смаку.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю і часник позбавляємо від лушпиння і шаткуємо дрібними кубиками або кільцями. Укладаємо цибульно-часникову масу в миску, посипаємо сіллю і трохи розминаємо руками. Потім вливаємо соєвий соус, рослинна олія, лимонний сік і воду. Додаємо томатну пасту, гірчицю і мед, приправляємо масу кмином, меленою паприкою, меленим чорним і червоним перцем, доливаємо попередньо прокип'яченої і охолодженої води і перемішуємо. В отриманому маринаді замочуємо підготовлені належним чином свинячі реберця і даємо їм промаринуватися протягом кількох годин. Ідеально залишити в холодильнику на ніч, а потім приступати до приготування.
    При запіканні ребер в духовці викладаємо їх на промаслений лист фольги, покладений на деко, а поруч поміщаємо вогнетривкий посуд, в яку виливаємо залишки маринаду. У процесі приготування поливаємо їм реберця кожні п'ятнадцять хвилин. Температурний режим духовки повинен бути на рівні 175 градусів, а час приготування залежить від бажаного ступеня м'якості, але повинна становити не менше однієї години.

    Свинячі реберця в медово-гірчичному маринаді на мангалі


    Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 950 г;

  • рослинна рафінована олія – 20 мл;

  • гірчиця – 25 г;

  • мед рідкий – 30 г;

  • вода очищена – 40 мл;

  • чорний мелений перець – 5 р;

  • спеції для м'яса – за смаком;

  • сіль велика – за смаком.


  • Приготування

    У мисочці змішуємо необхідну кількість гірчиці, рідкого меду, олії і води, додаємо трохи солі, меленого перцю і спецій для м'яса, перемішуємо і натираємо з усіх боків попередньо промиті і висушені свинячі реберця. Залишаємо їх у холодильнику на кілька годин для маринування, а потім викладаємо на решітку і готуємо на мангалі, на помірному жарі, періодично перевертаючи і поливаючи маринадом.
    Вдалий маринад перетворює не тільки смажене на мангалі або запечені в духовці реберця. Загасивши їх у ньому під кришкою, отримуємо не менш цікавий і насичений смак страви. Пропонуємо один з кращих маринадів для тушкованих свинячих реберець.

    Маринад для свинячих реберець з соєвим соусом


    Інгредієнти:
    Розрахунок на 1 кг свинячих реберець:

  • соєвий соус – 120 мл;

  • рослинна рафінована олія – 40 мл;

  • мед рідкий – 80 г;

  • вода очищена – 220 мл;

  • зубці часнику – 3-4 шт.;

  • чорний мелений перець – 5 р;

  • червоний мелений перець – за смаком;

  • сіль велика – за смаком.
  • Маринад для свинячих реберець


    Приготування
    Для маринаду змішуємо в мисці соєвий соус, рідкий мед і очищену воду, додаємо очищені і подрібнені зубці часнику і перемішуємо. Свинячі реберця моєму, промаківающімі від вологи, розрізаємо на порції, трохи солимо, приправляємо меленим червоним і чорним перцем і заливаємо на два-три години приготованим раніше маринадом.
    Промариновані ребра обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі з усіх боків до рум'яного кольору, а потім заливаємо маринадом в якій вони замочували, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і готуємо під кришкою протягом сорока-п'ятдесяти хвилин.
    Додав: admin | 27-12-2015, 20:40
    Переглядів: 815