Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фарш для чебуреків

Фарш для чебуреків

5-07-2015, 23:10
1 985
Фарш для чебуреків
Чебуреки – спочатку традиційні пиріжки у тюркських, монгольських і кавказьких народів, в даний час популярні на всьому пострадянському просторі – дивний знайомий варіант фастфуду.
Власне назва прийшла з кримсько-татарської мови в радянський період, в перекладі буквально означає «сирої пиріжок».
Класичні чебуреки
Згідно традиційної класичної рецептури, чебуреки роблять з прісного бездріжджового тіста зазвичай з начинкою з сирого рубленого м'яса з приправами. Найчастіше це жирна баранина з цибулею і перцем. Також в якості начинки використовують подрібнений сир, картоплю, капусту, гриби з цибулею, зелень, яйця з рисом і цибулею. Чебуреки смажать у великій кількості топленого вершкового масла або у тваринному жирі (гусячому, курячому, баранячому) і подають гарячими або трохи теплими.
Сучасний варіант
У сучасному спрощеному варіанті чебуреки роблять і з дріжджового тіста. Замість рубаного вручну м'яса для начинки чебуреків використовують фарш, отриманий пропусканням м'яса через м'ясорубку. У регіонах з більшістю населення, що тяжіє до християнства, фарш для чебуреків навіть може бути приготований з свинини або змішаного фаршу зі свининою.
Власне, вам вирішувати, як, з яким м'ясом і який приготувати фарш для чебуреків, головне, щоб він був досить соковитий, тому, зрозуміло, краще використовувати свіже або охолоджене, а не заморожене м'ясо.
Наводимо рецепти начинок з м'ясного фаршу для чебуреків. Тісто робіть, що хочете, а смажити чебуреки все ж краще в топленому вершковому маслі або гусячому-курячому жирі. Баранячий жир занадто твердий і, загалом, некорисний, а в соняшниковій олії при смаженні швидко утворюються канцерогени.

Смачна традиційна начинка для чебуреків з баранини з цибулею і спеціями


Інгредієнти:

  • щодо жирна баранина – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • мелені спеції (запашний, чорний і червоний пекучий перець, мускатний горіх, гвоздика, коріандр);

  • зелень (розмарин, кінза, петрушка, естрагон і ін);

  • часник – 1-2 зубчики.


  • Приготування
    М'ясо пропустимо через м'ясорубку з великою насадкою. Змінимо насадку і пропустимо очищений цибулю і часник. Перемішаємо. Приправимо начинку спеціями і додамо дрібно січену зелень, чи можна сильно подрібнити зелень за допомогою м'ясорубки, блендера, комбайна. Фарш ретельно промесим руками або міксером. Для більшої пластичності можна вибити начинку об стіл. Безпосередньо перед приготуванням чебуреків можна додати у фарш трохи тертого твердого сиру (100 грам) і 1 куряче яйце. Консистенцію можна підрегулювати крохмалем.

    Начинка для чебуреків з курячим фаршем – рецепт


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо, зрізане з грудки і стегенець, без шкіри і кісток – 1 кг;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • мелені спеції (чорний перець духмяний, мускатний горіх, коріандр і ін);

  • зелень свіжа (за бажанням).


  • Приготування
    Готуємо начинку приблизно так само, як в першому рецепті (див. вище). Пропускаємо мясо через м'ясорубку з великою насадкою. Міняємо насадку на більш дрібну. Пропускаємо через м'ясорубку очищений цибулю і часник. Приправляємо спеціями. Додаємо подрібнену зелень. Перемішуємо.
    Фарш для чебуреків
    Вибивати начинку не обов'язково – курячий фарш сам по собі достатньо пластичний.
    Смачної вийде начинка для чебуреків з м'яса різних тварин, наприклад з баранини з молодою яловичиною, можна і курячого м'яса в неї додати. Можливо і приготування начинки для чебуреків з свино-яловичого змішаного фаршу, або свино-яловиче-баранячого, або з свино-яловиче-курячого. Зрозуміло, якщо дозволяє релігійна орієнтація.
    А краще, звичайно ж, рубати м'ясо для начинки чебуреків вручну спеціальним дворучним ножем (ну, або скористатися комбайном в режимі чоппера) і вибрати класичний варіант – халяльну баранину.
    Загалом, вдалих чебуреків.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чебуреки з картоплею
    Чебуреки з картоплею
    Традиційно чебуреки готують з м'ясом, але якщо ви з якихось причин не їсте м'ясо, або просто його не виявилося під рукою, то можна приготувати
    Як приготувати чебуреки?
    Як приготувати чебуреки?
    Чебуреки з сиром - відмінне блюдо, яке може стати як сніданком, так і чудовим перекусом. Чому саме з сиром? Так адже не всі люблять м'ясо. Ну а для
    Чебуреки з гарбузом - рецепт
    Чебуреки з гарбузом - рецепт
    Чебуреки - традиційний вигляд вельми популярного страви з тіста з начинкою в кулінарних традиціях тюрских, кавказьких і монгольських народів. Це
    Заварне тісто для чебуреків
    Заварне тісто для чебуреків
    Чебуреки - дуже популярне блюдо, яке найчастіше готують з прісного тіста. Ми вам радимо спробувати зробити заварне тісто. Воно навіть більше підійде
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Тісто для чебуреків на кефірі
    Якщо ви коли-небудь спробуєте чебуреки на кефірі, то більше експериментувати з тестом не захочете. Мабуть, на кефірі тісто виходить найкраще, не
    Начинка для чебуреків
    Начинка для чебуреків
    Чебуреки - смачне блюдо татарської кухні. І сьогодні ми розповімо, які начинки для нього можна зробити. Це може бути м'ясна, грибна, з сиром і т. д.