Як варити рис для суші?
Японська кухня з кожним роком стає все популярнішим і популярнішим у нашій країні. І зовсім не дивно, що багато господинь намагаються приготувати багато японські страви в домашніх умовах, особливо суші і роли. Всім відомо, що запорука смачних суші – це правильно приготований рис, який повинен мати в'язку консистенцію. Сьогодні ми розповімо вам, як зварити рис для суші.
Японці зазвичай використовують для приготування улюбленої страви рис спеціальних сортів – «Містраль» і «Японка». Але якщо вам не вдалося знайти їх у супермаркетах, можна обійтися й звичайним круглозернистым.
Інгредієнти:
рис – 200 г;
вода фільтрована – 300 мл;
водорість комба – 5 див.
Для заправки:
рисовий оцет – 25 мл;
цукор – 2 ч. ложки;
сіль – щіпка.
Приготування
Крупу ретельно промиваємо в холодній воді до прозорості, потім відкидаємо на ситечко і залишаємо стікати приблизно на годину. Потім висипаємо рис в глибоку каструлю і заливаємо холодною фільтрованою водою. Щоб рис вийшов більш ароматним, додаємо невеликий шматочок водоростей, який обов'язково виймаємо після закипання рідини. Тепер накриваємо каструлю кришкою, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Зменшуємо полум'я до мінімального рівня і варимо при слабкому кипінні 10 хвилин, поки він повністю не вбере всю воду. Знімаємо каструлю з плити і даємо настоятися 15 хвилин. Тепер готуємо заправку: в окремій мисочці з'єднуємо рисовий оцет, додаємо трохи цукру і солі. Ретельно все перемішуємо. Рис перекладаємо в дерев'яний вологий тазик для суші і рівномірно поливають підготовленою сумішшю. Потім швидко перемішуємо все різкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки і остуджуємо рис до теплого стану.
Інгредієнти:
рис – 1 ст.;
вода – 2 ст.;
сіль.
Приготування
Крупу промиваємо, замочуємо на 30 хвилин, а потім перекладаємо в миску, заливаємо фільтрованою водою і встановлюємо в мультиварці. Виставляємо на дисплеї режим «Гречка», закриваємо кришкою і ставимо таймер на 10 хвилин. Після звукового сигналу переводимо прилад в програму «Тушкування» на 20 хвилин. Далі перекладаємо рис на тарілку і підсолюємо за смаком.
Інгредієнти:
рис лущений – 700 г;
вода фільтрована – 700 мл;
сіль – 1 ч. ложка;
сливовий фруктовий оцет – 70 мл;
мірін – 3 ст. ложки.
Приготування
Рис промиваємо й обсушуємо. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і підсолюємо за смаком. Далі відварюємо його, як зазвичай, а потім трохи охолоджуємо і перемішуємо з оцтом і мирином. Потім готовий продукт наполягаємо 15 хвилин і перекладаємо у велику дерев'яну посуд. Поливаємо рис оцтової сумішшю для суші і швиденько, але акуратно перемішуємо дерев'яною плоскою лопаткою. Щоб суміш рівномірно розподілилася по рісу необхідно обмахувати його долонею і продукт швидше охолоне.
Інгредієнти:
оцет – 50 мл;
цукор – 30 г;
сіль – 10 р
Приготування
Отже, беремо невелику ємність, виливаємо в неї оцет, висипаємо трохи цукру і солі. Все добре перемішуємо і ставимо посуд на плиту, середній вогонь. Нагріваємо суміш, помішуючи до тих пір, поки всі кристали повністю не розчиняться. Готовий рис для суші викладаємо в широку миску, поливаємо соусом і швидко перемішуємо різкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки. В результаті, весь рис повинен ретельно просочитися заправкою, після чого ми його охолодити до температури тіла і переходимо до приготування суші!
Який рис потрібен для суші?
Японці зазвичай використовують для приготування улюбленої страви рис спеціальних сортів – «Містраль» і «Японка». Але якщо вам не вдалося знайти їх у супермаркетах, можна обійтися й звичайним круглозернистым.
Рецепт приготування рису для суші
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Крупу ретельно промиваємо в холодній воді до прозорості, потім відкидаємо на ситечко і залишаємо стікати приблизно на годину. Потім висипаємо рис в глибоку каструлю і заливаємо холодною фільтрованою водою. Щоб рис вийшов більш ароматним, додаємо невеликий шматочок водоростей, який обов'язково виймаємо після закипання рідини. Тепер накриваємо каструлю кришкою, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Зменшуємо полум'я до мінімального рівня і варимо при слабкому кипінні 10 хвилин, поки він повністю не вбере всю воду. Знімаємо каструлю з плити і даємо настоятися 15 хвилин. Тепер готуємо заправку: в окремій мисочці з'єднуємо рисовий оцет, додаємо трохи цукру і солі. Ретельно все перемішуємо. Рис перекладаємо в дерев'яний вологий тазик для суші і рівномірно поливають підготовленою сумішшю. Потім швидко перемішуємо все різкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки і остуджуємо рис до теплого стану.
Приготування рису для суші в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Крупу промиваємо, замочуємо на 30 хвилин, а потім перекладаємо в миску, заливаємо фільтрованою водою і встановлюємо в мультиварці. Виставляємо на дисплеї режим «Гречка», закриваємо кришкою і ставимо таймер на 10 хвилин. Після звукового сигналу переводимо прилад в програму «Тушкування» на 20 хвилин. Далі перекладаємо рис на тарілку і підсолюємо за смаком.
Скільки варити рис для суші?
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо й обсушуємо. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і підсолюємо за смаком. Далі відварюємо його, як зазвичай, а потім трохи охолоджуємо і перемішуємо з оцтом і мирином. Потім готовий продукт наполягаємо 15 хвилин і перекладаємо у велику дерев'яну посуд. Поливаємо рис оцтової сумішшю для суші і швиденько, але акуратно перемішуємо дерев'яною плоскою лопаткою. Щоб суміш рівномірно розподілилася по рісу необхідно обмахувати його долонею і продукт швидше охолоне.
Рецепт заправки рису для суші
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо невелику ємність, виливаємо в неї оцет, висипаємо трохи цукру і солі. Все добре перемішуємо і ставимо посуд на плиту, середній вогонь. Нагріваємо суміш, помішуючи до тих пір, поки всі кристали повністю не розчиняться. Готовий рис для суші викладаємо в широку миску, поливаємо соусом і швидко перемішуємо різкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки. В результаті, весь рис повинен ретельно просочитися заправкою, після чого ми його охолодити до температури тіла і переходимо до приготування суші!
Рекомендуємо добрі рецепти
Заправка рису для суші
Зараз оттрапезничать суші не складе особливих труднощів, адже в кожному місті знайдеться мінімум з десяток суші-барів і ресторанів. Однак справжні
Рис для ролів в мультиварці
Найпопулярнішим блюдом японської кухні, безперечно, є роли і суші. І головним інгредієнтом цих страв є рис. І зараз ми розповімо, як його правильно
Приготування суші в домашніх умовах
З тих пір, як у нас відкрилися перші японські ресторанчики, популярність кухні країни висхідного сонця продовжує рости і рости. Тепер вже не здивуєш
Суші-торт
Якщо ви без розуму від суші, то спробуйте здивувати гостей і друзів суші-тортом, приготованим своїми руками. Це ласощі не тільки дуже смачна, але і
Темакі
Ви жити не можете без японської кухні? Любите суші, роли, гострі супи та інші страви цього регіону? Як раз для вас представляємо рецепти темакі -
Суші з лососем
Суші з лососем - це грудочку рису з краплею васабі зверху покритий скибочкою сирої риби. Зазвичай вони подаються з соєвим соусом. Давайте розглянемо