Японська кухня з кожним роком стає все популярнішим і популярнішим у нашій країні. І зовсім не дивно, що багато господинь намагаються приготувати багато японські страви в домашніх умовах, особливо суші і роли. Всім відомо, що запорука смачних суші – це правильно приготований рис, який повинен мати в'язку консистенцію. Сьогодні ми розповімо вам, як зварити рис для суші.
Який рис потрібен для суші?
Японці зазвичай використовують для приготування улюбленої страви рис спеціальних сортів – «Містраль» і «Японка». Але якщо вам не вдалося знайти їх у супермаркетах, можна обійтися й звичайним круглозернистым.
Рецепт приготування рису для суші
Інгредієнти: рис – 200 г; вода фільтрована – 300 мл; водорість комба – 5 див. Для заправки:
рисовий оцет – 25 мл; цукор – 2 ч. ложки; сіль – щіпка. Приготування Крупу ретельно промиваємо в холодній воді до прозорості, потім відкидаємо на ситечко і залишаємо стікати приблизно на годину. Потім висипаємо рис в глибоку каструлю і заливаємо холодною фільтрованою водою. Щоб рис вийшов більш ароматним, додаємо невеликий шматочок водоростей, який обов'язково виймаємо після закипання рідини. Тепер накриваємо каструлю кришкою, ставимо на середній вогонь і доводимо до закипання. Зменшуємо полум'я до мінімального рівня і варимо при слабкому кипінні 10 хвилин, поки він повністю не вбере всю воду. Знімаємо каструлю з плити і даємо настоятися 15 хвилин. Тепер готуємо заправку: в окремій мисочці з'єднуємо рисовий оцет, додаємо трохи цукру і солі. Ретельно все перемішуємо. Рис перекладаємо в дерев'яний вологий тазик для суші і рівномірно поливають підготовленою сумішшю. Потім швидко перемішуємо все різкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки і остуджуємо рис до теплого стану.
Приготування рису для суші в мультиварці
Інгредієнти: рис – 1 ст.; вода – 2 ст.; сіль. Приготування Крупу промиваємо, замочуємо на 30 хвилин, а потім перекладаємо в миску, заливаємо фільтрованою водою і встановлюємо в мультиварці. Виставляємо на дисплеї режим «Гречка», закриваємо кришкою і ставимо таймер на 10 хвилин. Після звукового сигналу переводимо прилад в програму «Тушкування» на 20 хвилин. Далі перекладаємо рис на тарілку і підсолюємо за смаком.
Скільки варити рис для суші?
Інгредієнти: рис лущений – 700 г; вода фільтрована – 700 мл; сіль – 1 ч. ложка; сливовий фруктовий оцет – 70 мл; мірін – 3 ст. ложки. Приготування Рис промиваємо й обсушуємо. Потім перекладаємо в каструлю, заливаємо фільтрованою водою і підсолюємо за смаком. Далі відварюємо його, як зазвичай, а потім трохи охолоджуємо і перемішуємо з оцтом і мирином. Потім готовий продукт наполягаємо 15 хвилин і перекладаємо у велику дерев'яну посуд. Поливаємо рис оцтової сумішшю для суші і швиденько, але акуратно перемішуємо дерев'яною плоскою лопаткою. Щоб суміш рівномірно розподілилася по рісу необхідно обмахувати його долонею і продукт швидше охолоне.
Рецепт заправки рису для суші
Інгредієнти: оцет – 50 мл; цукор – 30 г; сіль – 10 р Приготування Отже, беремо невелику ємність, виливаємо в неї оцет, висипаємо трохи цукру і солі. Все добре перемішуємо і ставимо посуд на плиту, середній вогонь. Нагріваємо суміш, помішуючи до тих пір, поки всі кристали повністю не розчиняться. Готовий рис для суші викладаємо в широку миску, поливаємо соусом і швидко перемішуємо різкими рухами за допомогою дерев'яної лопатки. В результаті, весь рис повинен ретельно просочитися заправкою, після чого ми його охолодити до температури тіла і переходимо до приготування суші!