Курка, фарширована рисом в духовці
Плюс запікання курки з начинкою всередині полягає в тому, що під час приготування птах здатна перейняти всі ті смаки і аромати, які ви поклали всередину тушки, а натомість наситити начинку м'ясним соком і жиром, що виділяється під впливом високих температур. На виході виходить гармонійне поєднання м'яса і гарніру, яке перед подачею залишається лише доповнити соусом і свіжими овочами.
Легка солодкість, яку начинку додають сухофрукти, завжди цінувалася гурманами в стравах з птиці. Рецепт далі – прямий доказ того, що класичні поєднання інгредієнтів завжди безпрограшні.
Інгредієнти:
тушка курки - 15 кг;
бренді - 60 мл;
суміш чорносливу, кураги і журавлини - 160 г;
оливкова олія - 15 мл;
печериці - 160 г;
ріпчаста цибуля - 80 г;
часниковий зубок - 1 шт.;
відварений рис - 3 ст.;
прованські трави, сушений розмарин - по 1/2 ч. ложки;
кайенский перець, мускатний горіх - по щіпці.
Приготування
Залийте чорнослив, журавлину і курагу бренді і залиште поди насититися ароматом і смаком напою приблизно на годину.
На розігрітій олії спасеруйте нарізану цибулю зі шматочками шампіньонів і часником. Через 10 хвилин додайте до вмісту сковороди вимочені фрукти, трави зі спеціями, і дайте начинці охолонути. До фруктової суміші всипте відварений рис і перемішайте. Наповніть отриманою начинкою порожнину в курячої тушки, а залишки рису розкладіть навколо птахи, щоб виділяється під час запікання жир просочував і її. Курка, фарширована рисом і чорносливом, готується в духовці під фольгою протягом півтора годин при 180 градусах. По закінченні часу фольгу знімають, а шкірку на тушці підрум'янюють її під грилем.
Інгредієнти:
велика куряча тушка - 1 шт. (близько 18 кг);
часникові зубки - 2 шт.;
шавлія і розмарин - 2 гілочки;
біле вино - 140 мл;
жменя томатів черрі;
рис - 80 г;
ріпчаста цибуля - 120 г;
овочевий бульйон - 250 мл
Приготування
Рис відваріть в овочевому бульйоні. На краплі розігрітого масла спасеруйте цибулю з листочками шавлії, розмарином і подрібненим часником. За пару хвилин до готовності з'єднайте ароматну овочеву суміш з відварним рисом і залийте все вином. Як тільки сковорода стане сухою – начинка готова.
Перед тим, як фарширувати курку рисом, натріть птицю оливковою олією зі щедрою пучкою морської солі. Порожнину наповніть рисом, ноги кури зв'яжіть, а крила приколіть до філе зубочистками.
Готуйте куру в розігрітій до 190 градусів духовці 40 хвилин, а потім підніміть температуру до 210 градусів і підрум'яньте шкірку птиці.
Якщо до цього ми обговорювали куру з рисовою начинкою запечену цілком, то в цьому рецепті зупинимося на буденному форматі страви – курячому філе, начинкою для якого стане ароматна суміш прянощів з яловичиною і жасминовим рисом.
Інгредієнти:
відварений жасминовий рис - 2 ст.;
куряче філе - 650 г;
яловичий фарш - 220 г;
жменя будь-яких горіхів;
мелена гвоздика, кориця, куркума, кардамон - по 1/8 ч. ложки;
заморожений зелений горошок - 70 р.
Приготування
Розігрів трохи олії на сковороді, використовуйте його для обжарювання м'ясного фаршу. Як тільки шматочки яловичини схопляться, приправте їх сумішшю меленої гвоздики з кардамоном, корицею, куркумою і хорошою пучкою солі. Дочекайтеся, поки м'ясо підрум'яниться, а потім з'єднаєте його з відварним рисом і горіхами.
Куряче філе надріжте уздовж, навпіл, але не до кінця, розкривши його «книжкою». На одну з половин філе викладіть порцію начинки і накрийте другою половинкою. Скріпіть філе зубочистками, а потім додайте в духовці, розігрітій до 190 градусів. Запечена курка, фарширована рисом, буде готова через півгодини.
Рецепт курки фаршированої рисом і грибами
Легка солодкість, яку начинку додають сухофрукти, завжди цінувалася гурманами в стравах з птиці. Рецепт далі – прямий доказ того, що класичні поєднання інгредієнтів завжди безпрограшні.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте чорнослив, журавлину і курагу бренді і залиште поди насититися ароматом і смаком напою приблизно на годину.
На розігрітій олії спасеруйте нарізану цибулю зі шматочками шампіньонів і часником. Через 10 хвилин додайте до вмісту сковороди вимочені фрукти, трави зі спеціями, і дайте начинці охолонути. До фруктової суміші всипте відварений рис і перемішайте. Наповніть отриманою начинкою порожнину в курячої тушки, а залишки рису розкладіть навколо птахи, щоб виділяється під час запікання жир просочував і її. Курка, фарширована рисом і чорносливом, готується в духовці під фольгою протягом півтора годин при 180 градусах. По закінченні часу фольгу знімають, а шкірку на тушці підрум'янюють її під грилем.
Як приготувати курку, фаршировану рисом в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Рис відваріть в овочевому бульйоні. На краплі розігрітого масла спасеруйте цибулю з листочками шавлії, розмарином і подрібненим часником. За пару хвилин до готовності з'єднайте ароматну овочеву суміш з відварним рисом і залийте все вином. Як тільки сковорода стане сухою – начинка готова.
Перед тим, як фарширувати курку рисом, натріть птицю оливковою олією зі щедрою пучкою морської солі. Порожнину наповніть рисом, ноги кури зв'яжіть, а крила приколіть до філе зубочистками.
Готуйте куру в розігрітій до 190 градусів духовці 40 хвилин, а потім підніміть температуру до 210 градусів і підрум'яньте шкірку птиці.
Рецепт курки фаршированої рисом
Якщо до цього ми обговорювали куру з рисовою начинкою запечену цілком, то в цьому рецепті зупинимося на буденному форматі страви – курячому філе, начинкою для якого стане ароматна суміш прянощів з яловичиною і жасминовим рисом.
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів трохи олії на сковороді, використовуйте його для обжарювання м'ясного фаршу. Як тільки шматочки яловичини схопляться, приправте їх сумішшю меленої гвоздики з кардамоном, корицею, куркумою і хорошою пучкою солі. Дочекайтеся, поки м'ясо підрум'яниться, а потім з'єднаєте його з відварним рисом і горіхами.
Куряче філе надріжте уздовж, навпіл, але не до кінця, розкривши його «книжкою». На одну з половин філе викладіть порцію начинки і накрийте другою половинкою. Скріпіть філе зубочистками, а потім додайте в духовці, розігрітій до 190 градусів. Запечена курка, фарширована рисом, буде готова через півгодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з помідорами і сиром в духовці
Рецепт курячого філе в духовці з помідорами і сиром дуже простий. Усі потрібні інгредієнти практично завжди є в холодильнику. Поки курка готується,
Курка, фарширована без кісток
Що може бути красивіше і смачніше, ніж фарширована курка без кісток? Готувати її досить клопітно, оскільки тушку слід повністю звільнити від
Качка, фарширована капустою
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,
Курка з рисом в духовці
Все частіше і частіше господині починаю готувати курку з рисом. Чому? Це поєднання надзвичайно смачне, та й їсти такі страви можна навіть тим, хто
Качка, фарширована рисом
Качка чудово поєднується з рисом, а тому саме цією крупою її найчастіше начиняють. Хочете спробувати таку смакоту? Значить наша стаття якраз до
Курка, фарширована рисом
Напередодні свята кожна господиня задається питанням, що ж такого смачненького приготувати, щоб здивувати гостей? Ми пропонуємо вам чудове рішення -