Плюс запікання курки з начинкою всередині полягає в тому, що під час приготування птах здатна перейняти всі ті смаки і аромати, які ви поклали всередину тушки, а натомість наситити начинку м'ясним соком і жиром, що виділяється під впливом високих температур. На виході виходить гармонійне поєднання м'яса і гарніру, яке перед подачею залишається лише доповнити соусом і свіжими овочами.
Рецепт курки фаршированої рисом і грибами
Легка солодкість, яку начинку додають сухофрукти, завжди цінувалася гурманами в стравах з птиці. Рецепт далі – прямий доказ того, що класичні поєднання інгредієнтів завжди безпрограшні.
Інгредієнти: тушка курки - 15 кг; бренді - 60 мл; суміш чорносливу, кураги і журавлини - 160 г; оливкова олія - 15 мл; печериці - 160 г; ріпчаста цибуля - 80 г; часниковий зубок - 1 шт.; відварений рис - 3 ст.; прованські трави, сушений розмарин - по 1/2 ч. ложки; кайенский перець, мускатний горіх - по щіпці. Приготування Залийте чорнослив, журавлину і курагу бренді і залиште поди насититися ароматом і смаком напою приблизно на годину.
На розігрітій олії спасеруйте нарізану цибулю зі шматочками шампіньонів і часником. Через 10 хвилин додайте до вмісту сковороди вимочені фрукти, трави зі спеціями, і дайте начинці охолонути. До фруктової суміші всипте відварений рис і перемішайте. Наповніть отриманою начинкою порожнину в курячої тушки, а залишки рису розкладіть навколо птахи, щоб виділяється під час запікання жир просочував і її. Курка, фарширована рисом і чорносливом, готується в духовці під фольгою протягом півтора годин при 180 градусах. По закінченні часу фольгу знімають, а шкірку на тушці підрум'янюють її під грилем.
Як приготувати курку, фаршировану рисом в духовці?
Інгредієнти: велика куряча тушка - 1 шт. (близько 18 кг); часникові зубки - 2 шт.; шавлія і розмарин - 2 гілочки; біле вино - 140 мл; жменя томатів черрі; рис - 80 г; ріпчаста цибуля - 120 г; овочевий бульйон - 250 мл Приготування Рис відваріть в овочевому бульйоні. На краплі розігрітого масла спасеруйте цибулю з листочками шавлії, розмарином і подрібненим часником. За пару хвилин до готовності з'єднайте ароматну овочеву суміш з відварним рисом і залийте все вином. Як тільки сковорода стане сухою – начинка готова.
Перед тим, як фарширувати курку рисом, натріть птицю оливковою олією зі щедрою пучкою морської солі. Порожнину наповніть рисом, ноги кури зв'яжіть, а крила приколіть до філе зубочистками.
Готуйте куру в розігрітій до 190 градусів духовці 40 хвилин, а потім підніміть температуру до 210 градусів і підрум'яньте шкірку птиці.
Рецепт курки фаршированої рисом
Якщо до цього ми обговорювали куру з рисовою начинкою запечену цілком, то в цьому рецепті зупинимося на буденному форматі страви – курячому філе, начинкою для якого стане ароматна суміш прянощів з яловичиною і жасминовим рисом.
Інгредієнти: відварений жасминовий рис - 2 ст.; куряче філе - 650 г; яловичий фарш - 220 г; жменя будь-яких горіхів; мелена гвоздика, кориця, куркума, кардамон - по 1/8 ч. ложки; заморожений зелений горошок - 70 р. Приготування Розігрів трохи олії на сковороді, використовуйте його для обжарювання м'ясного фаршу. Як тільки шматочки яловичини схопляться, приправте їх сумішшю меленої гвоздики з кардамоном, корицею, куркумою і хорошою пучкою солі. Дочекайтеся, поки м'ясо підрум'яниться, а потім з'єднаєте його з відварним рисом і горіхами.
Куряче філе надріжте уздовж, навпіл, але не до кінця, розкривши його «книжкою». На одну з половин філе викладіть порцію начинки і накрийте другою половинкою. Скріпіть філе зубочистками, а потім додайте в духовці, розігрітій до 190 градусів. Запечена курка, фарширована рисом, буде готова через півгодини.