Курка, фарширована гречкою, в духовці
Смачна, ніжна, ароматна курка з золотистою скоринкою – улюблене святкове блюдо в багатьох сім'ях. На звичайний обід або вечерю курку подають з овочами і кашами, найпопулярніша з яких – гречка. Однак для свята більше підійде комбінований варіант – курка, фарширована гречкою. Це м'ясо і гарнір разом, причому в процесі запікання гречка просочується курячим жиром і м'ясним соком, що робить її значно смачніше.
Курка, фарширована гречкою, запікається в духовці – так м'ясо вийде ніжним і м'яким, більш корисним, ніж при обсмажуванні.
Розповімо, як фарширувати курку гречкою. Промиваємо курку під холодною водою, акуратно обсушуємо чистою полотняною серветкою, беремо гострий ніж і обережно вирізаємо кісточки.
Починаємо з хвоста – проводячи ножем уздовж хребта, відокремлюємо м'ясо від хребта. Робимо надрізи вздовж стегон і вирізаємо кісточки, залишивши тільки кістки ніжок. В грудній частині теж надрізаємо тушку з внутрішньої сторони по можливості максимально близько до кісточках, поступово виймаючи їх. Крильця залишаємо з кісточками, шийку не вирізаємо. Одержаний «мішечок» маринуємо.
Інгредієнти:
сіль – 1 ч. ложка з гіркою;
чорний перець мелений – 1/2 ч. ложки;
суміш трав для курки або хмелі-сунелі – 1 ч. ложка;
паприка – 1 ч. ложка;
біле вино – 100 мл
Приготування
Змішаємо сіль, перець, паприку, сушені трави. Укладемо тушку курки в контейнер, розподілимо суміш спецій по всій поверхні, заллємо вином і залишимо на 2-3 години. Замість вина можна взяти світле пиво без консервантів, а якщо не хочете використовувати спиртне, залийте курку склянкою кефіру.
Інгредієнти:
тушка курки (вага до вилучення кісток 16-18 кг) – 1 шт.;
крупа «Ядриця» – 1 склянка;
масло вершкове – 30 г;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля – 1 шт.
Приготування
Крупу промиємо в холодній воді, пересыплем в каструлю, заллємо 3 склянками окропу, накриємо і залишимо на годину-півтора. Цибулину очистимо, дрібно нашинкуем і обсмажимо на рослинному маслі, помішуючи, до приємного золотистого відтінку. Набряклі крупу змішаємо з цибулею. Курку виймемо з маринаду, дамо стекти рідини. Якщо маринували в кефірі, можна промити, а потім обсушити тушку. За допомогою ложки наповнимо м'ясний «мішечок» начинкою, кухарським шпагатом перетягне горло і зашиємо розріз на черевці. Тушку змастимо розтопленим вершковим маслом (в принципі, можна використовувати і рослинна), укладемо на деко і будемо готувати. Запікається така курочка приблизно 1 годину 40-50 хвилин. У процесі приготування курку потрібно періодично поливати витоплюється з неї жиром, або збризкувати пивом або вином – в залежності від того, що використали для маринаду.
Інгредієнти:
тушка курки (вага до вилучення кісток 16-18 кг) – 1 шт.;
гриби – 300 гр;
крупа «Ядриця» – 1 склянка;
масло вершкове – 30 г;
масло рослинне – 2 ст. ложки;
ріпчаста цибуля – 1 шт.
Приготування
Гриби переберемо, почистимо, ретельно промиємо, наріжемо середніми шматочками і обсмажимо разом з цибулею протягом 3-4 хвилин, інтенсивно помішуючи. Потім додамо гриби до розпареного гречці, перемішаємо – начинка готова. Фаршируємо курку звичним для вас способом і запікаємо в духовці 1 годину 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що виділяється з курки.
Тепер наша курка, фарширована гречкою, вийде набагато смачніше.
Курка, фарширована гречкою, запікається в духовці – так м'ясо вийде ніжним і м'яким, більш корисним, ніж при обсмажуванні.
Розповімо, як фарширувати курку гречкою. Промиваємо курку під холодною водою, акуратно обсушуємо чистою полотняною серветкою, беремо гострий ніж і обережно вирізаємо кісточки.
Починаємо з хвоста – проводячи ножем уздовж хребта, відокремлюємо м'ясо від хребта. Робимо надрізи вздовж стегон і вирізаємо кісточки, залишивши тільки кістки ніжок. В грудній частині теж надрізаємо тушку з внутрішньої сторони по можливості максимально близько до кісточках, поступово виймаючи їх. Крильця залишаємо з кісточками, шийку не вирізаємо. Одержаний «мішечок» маринуємо.
Маринад для курки, фарширований гречкою
Інгредієнти:
Приготування
Змішаємо сіль, перець, паприку, сушені трави. Укладемо тушку курки в контейнер, розподілимо суміш спецій по всій поверхні, заллємо вином і залишимо на 2-3 години. Замість вина можна взяти світле пиво без консервантів, а якщо не хочете використовувати спиртне, залийте курку склянкою кефіру.
Рецепт курки, фарширований гречкою, запеченої в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Крупу промиємо в холодній воді, пересыплем в каструлю, заллємо 3 склянками окропу, накриємо і залишимо на годину-півтора. Цибулину очистимо, дрібно нашинкуем і обсмажимо на рослинному маслі, помішуючи, до приємного золотистого відтінку. Набряклі крупу змішаємо з цибулею. Курку виймемо з маринаду, дамо стекти рідини. Якщо маринували в кефірі, можна промити, а потім обсушити тушку. За допомогою ложки наповнимо м'ясний «мішечок» начинкою, кухарським шпагатом перетягне горло і зашиємо розріз на черевці. Тушку змастимо розтопленим вершковим маслом (в принципі, можна використовувати і рослинна), укладемо на деко і будемо готувати. Запікається така курочка приблизно 1 годину 40-50 хвилин. У процесі приготування курку потрібно періодично поливати витоплюється з неї жиром, або збризкувати пивом або вином – в залежності від того, що використали для маринаду.
Курка, фарширована гречкою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби переберемо, почистимо, ретельно промиємо, наріжемо середніми шматочками і обсмажимо разом з цибулею протягом 3-4 хвилин, інтенсивно помішуючи. Потім додамо гриби до розпареного гречці, перемішаємо – начинка готова. Фаршируємо курку звичним для вас способом і запікаємо в духовці 1 годину 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що виділяється з курки.
Тепер наша курка, фарширована гречкою, вийде набагато смачніше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка, фарширована рисом в духовці
Представляємо вашій увазі рецепт курки, фарширований рисом, запеченої в духовці. Птах, приготована за цим рецептом, виходить соковитою і ароматною, а
Як приготувати фаршировану курку?
Фарширована курка - прикраса будь-якого столу, тому найчастіше її готують на свята. Варіантів створення цієї страви багато: можна просто
Курка, фарширована гречкою
Курка - частий гість на наших столах, причому в абсолютно різних стравах. Якщо ви хочете приготувати і м'ясо, і гарнір одночасно, то варто задуматися
Курка, фарширована грибами
Курка, фарширована грибами - воістину святкове блюдо. Однак це не означає, що готувати його потрібно тільки в особливі дні, адже навіть звичайний
Качка, фарширована гречкою
Фарширована качка - святкове блюдо. Тому готується воно не надто часто. Ну а коли на кухні з'являється тушка качки, то відразу ж починаються питання.
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,