Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Бальзамічний оцет - рецепти

Бальзамічний оцет - рецепти

16-03-2015, 17:46
2 456
Бальзамічний оцет - рецепти
Бальзамічний оцет (скорочена назва «бальзамік») - це такий специфічний сорт кисло-солодкого оцту, винайдений він в італійському місті Модена, готується з витриманого в бочках виноградного сусла. Перша письмова згадка продукту - в 1046 році від Р. Х. В даний час бальзамік має статус продукту, контрольованого по регіону походження.
За способом приготування традиційний бальзамічний оцет, деяким чином, відрізняється від інших сортів, має густу консистенцію, солодкий фруктовий аромат і дуже темний колір. Відома також і більш дешева спрощена технологія приготування бальзаміку на основі червоного виноградного вина. Спрощений бальзамік відрізняється від класичного до смаку і кольору (він світліший).
Бальзамічний оцет - вишукана і дорога приправа, багата смаковими тонами і відтінками, вважається одним з кращих сортів харчових оцтів. Термін дозрівання бальзаміку в бочках від 3-х до 100 років, чим старше, тим вище цінується. Бальзамік є однією з найбільш популярних приправ, що використовуються в кращих ресторанах Світу.
Схожий продукт під назвою «дошаб» готують на Кавказі і в Ірані. У США також популярні такі рецепти оцтів, які виробляють з додаванням кокоса, мандарина, чорної смородини, агрусу, какао-бобів і деяких інших продуктів.
Бальзамічний оцет використовується при приготуванні салатів, соусів, маринадів, десертів. З бальзамічним оцтом також подають м'ясо, рибу та страви з морепродуктів.

Шашлички з курки під соусом з бальзамічного оцту


Інгредієнти:

  • м'ясо куряче без шкіри і кісток, зрізане з стегенець;

  • зелень свіжа різна для оформлення;

  • насіння кунжуту;

  • масло рослинне або курячий жир для обсмажування.


  • Для маринаду:

  • оцет бальзамічний - 4 ст. ложки;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • мірін (солодке рисове вино) або міцне вино: мадера, херес - 2-3 ст. ложки;

  • мед натуральний квітковий - 2-3 ст. ложки;

  • масло кунжутне - 2 ч. ложки;

  • суміш різних сортів мелених перців (запашного, чорного, червоного);

  • часник - 2-3 зубчики;

  • тертий мускатний горіх;

  • мелене насіння коріандру і суцвіття гвоздики (не більше 3 шт.).


  • Приготування
    Замочимо дерев'яні шпажки в холодній воді за 30 хвилин до приготування. Поки шпажки розмокають, приготуємо соус: змішуємо всі рідкі інгредієнти для соусу, додати мелені спеції, продавлений часник, нехай соус настоюється, потім процідимо його через ситечко. Куряче м'ясо наріжемо невеликими шматочками і насадим їх на шпажки. Розігріваємо в сковороді жир і обсмажуємо шашлички майже до готовності, перевертаючи, до легкого золотистого відтінку на середньому вогні. Тепер заливаємо шашлички приготованим соусом і доводимо до готовності. Готові шашлички присипаємо кунжутним насінням і оформляємо зеленню. Подаємо з рисом або рисовою локшиною .

    М'ясо з бальзамічним оцтом


    Інгредієнти:

  • стейки (яловичина, баранина, свинина);

  • оцет бальзамічний;

  • цибуля зелена;

  • олія оливкова або свинячий жир;

  • перець чорний мелений;

  • Бальзамічний оцет - рецепти

  • лимон.


  • Приготування
    Для цієї страви вибираємо м'ясо тільки перевірене ветеринарно-санітарною службою.
    М'ясо не повинно бути мокрим, тому якщо мили його водою, обсушіть серветкою. М'ясо можна злегка відбити, але це необов'язково. Добре розігріваємо в сковороді жир (а краще в гриль-сковороді) і обсмажуємо з обох сторін, до бажаного ступеня. На кожен готовий шматок наносимо невелику кількість бальзамічного оцту. Скроплюємо соком лимона. Присипаємо меленим чорним перцем. Подаємо з картоплею і зеленим цибулею, також буде добре подати оливки, мариновані спаржу келих червоного столового вина або хересу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бальзамічний соус
    Бальзамічний соус
    Якщо ви чули про користь бальзамічного оцту і хочете ввести його в свою кулінарну практику, то варто навчиться готувати соус на його основі. Хотілося
    Курячі шашлички на шпажках
    Курячі шашлички на шпажках
    Якщо ви любите курку, то вам припаде до вподоби нове блюдо - курячі шашлички на шпажках. Готувати їх неймовірно просто, потрібно тільки замаринувати,
    Закуска з печених перців
    Закуска з печених перців
    Салат з печених перців ...
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе»
    Салат «Капрезе» По популярності салат «Капрезе» («Insalata Caprese») в Італії, порівнянний з нашим «Олів'є». Цей легкий салатик, якими можна