Пряний салат Салат з апельсинів з цибулею вже достатньо широко відомий завдяки італійської кухні. Я пропоную вам спробувати дуже незвичайний салат з традиційним італійським набором інгредієнтів: апельсини, червоний цибуля, зелений салат - марокканської манері: з корицею і мускатним горіхом, доданим в соус і карамелизованним цибулею. Цей салат смачний сам по собі, а також може бути поданий як оригінальний гарнір до м'яса або птиці. Як салатної зелені можна використовувати як звичайний качанний салат, так і крес-салат, рукколу, мангольд або шпинат.
Інгредієнти: Апельсин 2 шт. Лук фіолетовий 1 шт. Салат зелений-1 пучок Олія оливкова 150 мл Оцет бальзамічний темний 40 мл Мускатний горіх мелений 025 ч. л. Сіль 1 щіпка Кориця мелена 1 ч. л. Інструкції Крок 1 Для приготування салату нам знадобляться: апельсини, червоний цибуля, оливкова олія, бальзамічний оцет, кориця, мускатний горіх, зелений салат. Крок 2 Змішуємо олію з бальзамічним оцтом і спеціями. Крок 3 Апельсини филируем, для цього спочатку зрізаємо денця, щоб апельсин стояв, а потім, повторюючи форму апельсина, зрізаємо шкірку разом з білою м'якоттю. Кількість апельсинів може бути більше, якщо вони дрібні. Крок 4 Велику цибулину очищаємо і нарізаємо товстими кружальцями. Крок 5 Вмочаємо гуртки лука в соус і викладаємо на лист, застелений фольгою. Запікаємо в духовці до м'якості та легкого зарум'янювання (10-15 хвилин). Крок 6 Апельсини викладаємо в миску і заливаємо соусом, що залишився, ставимо на півгодини в холодильник. Просочування апельсина може тривати кілька годин, якщо знадобилося зробити це заздалегідь. Крок 7 Викладаємо на блюдо вимиті і обсушені листя салату, кладемо гуртки апельсина, витягнуті з соусу, прикрашаємо розібраним на кільця цибулею, при необхідності поливаємо зверху невеликою кількістю соусу.