Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як вибрати стиглий ананас?

Як вибрати стиглий ананас?

16-03-2015, 16:33
999
Як вибрати стиглий ананас?
«Що б таке з'їсти, щоб схуднути?» - часто роздумують шанувальниці дієт. Як би кумедно це не звучало, але такий продукт є, і смачний, і корисний, і вже давно всіма улюблений - ананас. Але щоб насолодитися його смаком повною мірою, потрібно знати, як правильно вибрати стиглий, а значить і смачний ананас.
Не варто відразу лякатися, мовляв, екзотичний фрукт, це ж не теж саме, що морквину на ринку вибирати. Нічого складного у виборі ананаса немає, вам буде потрібно лише трохи уважності і твердість характеру, щоб не піддатися відразу ж на вмовляння продавців (якщо справа відбувається не в магазині самообслуговування). Поки досвіду у виборі смачних ананасів немає або його мало, можете скористатися наступними правилами.

Правила вибору ананаса



  • Вибір ананаса починаємо з візуального огляду. Вважається, що стиглий ананас має бути рівного жовто-коричневого кольору. Але можна вибрати хороший стиглий ананас, як з жовтим, так і з зеленуватим забарвленням. Так що якщо на плоді є невеликі ділянки зеленого кольору, не варто його відразу відкладати убік, перевірте його на стиглість по іншим пунктам, можливо, це те, що вам потрібно.

  • Кірка зрілого ананаса повинна бути м'якою, але пружною. Нестиглі фрукти володіють твердою, щільною шкіркою. Злегка натисніть збоку на фрукт. Шкірка спружинила під вашими пальцями? Відмінно, швидше за все, цей ананас був зірваний стиглим. Якщо ж натиснувши на фрукт, ви відчули ті ж відчуття, що і при стисканні в долоні ручки дверей, то такий ананас вам навряд чи сподобається. До речі, є думка, що незрілий ананас може визріти, якщо його залишити полежати. Нічого подібного, зірвані ананаси не визрівають, кірка ще пожовтіти (потемніти) може, а ось на смакових якостях позитивним чином це не позначиться. І навіщо вам несолодкий ананас?

  • Можливо ви здивуєтеся, але для того щоб вибрати стиглий ананас, потрібно згадати, як вибирають кавуни, плескаючи долонею по плоду. Злегка поплескайте по ананасу і слухайте, який звук він видає. Якщо звук глухий, стиглий ананас, беріть, не пошкодуєте.

  • Ще однією доброю прикметою стиглості ананаса є його «хвостик». Листочки повинні бути зелені, злегка подвявшие, але не сухі, і повинні легко відділятися від фрукта. Знавці радять не просто листочки смикати, а спробувати провернути «хвостик» ананаса на 90-180о, якщо вам це вдалося, то стиглий фрукт.

  • Перед покупкою ананаса потрібно знати, як правильно вибрати не тільки стиглий, але і свіжий ананас. І знову у визначенні цього параметра допоможе шкірка фрукта. Придивіться, чи немає на ній темних, бурих плям? Якщо такі є, то це вірна ознака того, що ананас перезріло.

  • Не соромимося нюхати ананас, особливо якщо добре розвинений нюх. Стиглі, свіжі фрукти мають солодкуватий, приємним і ніжним ароматом. Якщо ананас пахне занадто солодко і аромат швидше важкий, ніж ніжний, то,
    Як вибрати стиглий ананас?
    швидше за все цей фрукт перезрілий і в ньому вже повним ходом ідуть процеси бродіння.

  • І ще один важливий ознака хорошого ананаса це його ціна. Щоб фрукти потрапили на прилавки свіжими, їх доставку організовують за допомогою авіатранспорту, а цей вид перевезень недешевий. Якщо ж постачальник користувався послугами морських перевізників, то ананас може коштувати дешевше. Але так як по морю фрукт їхав довго, то ризик придбати перестиглий ананас збільшується. Так що якщо вам пропонують придбати ну дуже дешеві фрукти, перевірте їх двічі, а то й тричі, перш ніж купити. Але приймати за аксіому «дорогий - значить, хороший», теж не варто. Продавці цілком можуть за товар середньої якості запросити високі ціни.


  • Можливо, перший раз ви витратите непробачно багато часу на вибір ананаса. Не турбуйтеся, набивши руку в цій справі, ви будете виявляти смачні і стиглі ананаси за пару хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зберігати ананас?
    Як зберігати ананас?
    Ананас - це екзотичний фрукт, улюблений багатьма з нас. До того ж він широко використовується в створенні різних страв. Але сьогодні ми поговоримо
    Як вибрати авокадо?
    Як вибрати авокадо?
    Авокадо нечасто зустрінеш на наших столах, хоча кулінарні книги та сайти рясніють рецептами страв з використанням цього екзотичного фрукта. Але що ж
    Як вибрати манго?
    Як вибрати манго?
    Найчастіше смак манго ми знаємо виключно за пакетованим сокам, невідомо з чого зроблені. А ось справжнє манго вдалося покуштувати, мабуть, тільки
    Як чистити ананас?
    Як чистити ананас?
    Уміння правильно і швидко чистити ананас завжди стане в нагоді в побуті, адже екзотичний фрукт з розряду святкових вже давно перейшов на наші
    Ананасовий сік
    Ананасовий сік
    Ананасовий сік - смачний напій, а якщо ще приготований в домашніх умовах, то і корисний. У нашій статті ми поговоримо про те, як його зробити, і які