Як зберігати ананас?
Ананас - велика шишка з грайливим яскраво-зеленим чубчиком. З появою будинку цього екзотичного фрукта, виникає відразу відчуття свята і чаклунства. Під лусками непоказною шкірки ховається жовта соковита і ароматна м'якоть з оригінальними нотками кислинки. Але справжнім смаком володіє тільки зрілий плід, який досить легко визначити, злегка натиснувши на шкірку пальцем. У стиглого, соковитого і солодкого ананаса вона трохи продавлюється, м'яко подпружинивает і буквально «на очах» відновлюється назад.
Однак дуже часто людям доводиться купувати зеленуватий фрукт про запас, щоб з настанням свята залишилося тільки його красиво нарізати і поставити на стіл. Все, звичайно ж, знають, що ароматний і чудово смачний плід ананаса є справжнім джерелом вітамінів і мікроелементів. Але у багатьох господинь часто виникає одне важливе питання, як вдома зберігати ананас? Не хвилюйтеся, зараз ми докладно розповімо вам про всі існуючі тонкощах і нюансах.
Інвентар:
ананас - 1 шт.;
гострий ніж;
папір;
поліетиленовий пакет.
Інструкція
Давайте розберемося, як зберігати свіжий ананас. Отже, якщо ви купили недозрілий зеленуватий ананас, то зберігайте його краще всього при кімнатній температурі, щоб він з часом став смачніше і ароматні. Але тримаємо його так максимум 3 дні, щоб на ньому не стали з'являтися темні плями і він не зіпсувався. Крім того, не забуваємо про те, що повітря на кухні не повинен бути занадто вологим. Відносна вологість у приміщенні не повинна перевищувати приблизно 90 %. В іншому випадку, при порушенні цього режиму зберігання, ананас почне псуватися, дивуючись грибковими хворобами і поступово в'янути, стаючи сухим і млявим.
Якщо ж ви купили стиглий ананас заздалегідь, то такий плід краще всього покласти на зберігання в холодильник, в спеціальне відділення для фруктів. За правилами, він не повинен пролежати там довше 12 днів при температурі 8-10 градусів. Інакше, ананас втратить свій товарний вигляд і смакові якості. Причому, попередньо кладемо фрукт в папір або поліетиленовий пакет з дірочками і періодично 1-2 рази в день перевертаємо його з одного боку на інший. До речі, якщо ж температура у вашому холодильнику буде менше 7 градусів, ананас швидко замерзне, стане водянистим і буде абсолютно не придатний до їжі.
Пам'ятайте, що ананас можна зберегти будинку навіть близько 3 місяців, але вже тільки в замороженому вигляді. Для цього фрукт очищаємо гострим ножем від шкірки, нарізаємо м'якоть невеликими шматочками, складаємо їх в поліетиленовий пакет, зав'язуємо, випустивши все повітря, і прибираємо в морозильну камеру.
Крім описаних вище способів зберігання, з ананаса можна приготувати чудове варення, зберігши фрукт у формі консервації. Давайте ж дізнаємося з вами як це зробити.
Інгредієнти:
ананас (м'якоть) - 1 кг;
цукровий пісок -1 кг;
кип'ячена вода - 800 мл
Приготування
Отже, спочатку готуємо солодкий сироп: у каструльку наливаємо воду, доводимо до кипіння, висипаємо цукор і перемішуємо. Після цього суміш остуджуємо, кладемо в неї часточки ананаса і залишаємо настоюватися приблизно на 12 годин. Потім зливаємо сироп в іншу ємність, кип'ятимо, заливаємо їм шматочки ананасів і варимо до готовності протягом години. Готове варення розливаємо по банках і закатуємо кришками. Зберігаємо консервацію в темному і досить прохолодному місці.
Ну, ось і все, пам'ятайте, що цей екзотичний фрукт дуже примхливий і вимагає до себе дбайливого ставлення. Сподіваємося, що наші поради про те, як і де зберігати ананас дуже вам допоможуть! Також рекомендуємо подивитися статтю як чистити ананас , щоб до свят бути в усі зброю.
Однак дуже часто людям доводиться купувати зеленуватий фрукт про запас, щоб з настанням свята залишилося тільки його красиво нарізати і поставити на стіл. Все, звичайно ж, знають, що ароматний і чудово смачний плід ананаса є справжнім джерелом вітамінів і мікроелементів. Але у багатьох господинь часто виникає одне важливе питання, як вдома зберігати ананас? Не хвилюйтеся, зараз ми докладно розповімо вам про всі існуючі тонкощах і нюансах.
Як правильно зберігати ананас вдома?
Інвентар:
Інструкція
Давайте розберемося, як зберігати свіжий ананас. Отже, якщо ви купили недозрілий зеленуватий ананас, то зберігайте його краще всього при кімнатній температурі, щоб він з часом став смачніше і ароматні. Але тримаємо його так максимум 3 дні, щоб на ньому не стали з'являтися темні плями і він не зіпсувався. Крім того, не забуваємо про те, що повітря на кухні не повинен бути занадто вологим. Відносна вологість у приміщенні не повинна перевищувати приблизно 90 %. В іншому випадку, при порушенні цього режиму зберігання, ананас почне псуватися, дивуючись грибковими хворобами і поступово в'янути, стаючи сухим і млявим.
Якщо ж ви купили стиглий ананас заздалегідь, то такий плід краще всього покласти на зберігання в холодильник, в спеціальне відділення для фруктів. За правилами, він не повинен пролежати там довше 12 днів при температурі 8-10 градусів. Інакше, ананас втратить свій товарний вигляд і смакові якості. Причому, попередньо кладемо фрукт в папір або поліетиленовий пакет з дірочками і періодично 1-2 рази в день перевертаємо його з одного боку на інший. До речі, якщо ж температура у вашому холодильнику буде менше 7 градусів, ананас швидко замерзне, стане водянистим і буде абсолютно не придатний до їжі.
Пам'ятайте, що ананас можна зберегти будинку навіть близько 3 місяців, але вже тільки в замороженому вигляді. Для цього фрукт очищаємо гострим ножем від шкірки, нарізаємо м'якоть невеликими шматочками, складаємо їх в поліетиленовий пакет, зав'язуємо, випустивши все повітря, і прибираємо в морозильну камеру.
Крім описаних вище способів зберігання, з ананаса можна приготувати чудове варення, зберігши фрукт у формі консервації. Давайте ж дізнаємося з вами як це зробити.
Варення з ананаса
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку готуємо солодкий сироп: у каструльку наливаємо воду, доводимо до кипіння, висипаємо цукор і перемішуємо. Після цього суміш остуджуємо, кладемо в неї часточки ананаса і залишаємо настоюватися приблизно на 12 годин. Потім зливаємо сироп в іншу ємність, кип'ятимо, заливаємо їм шматочки ананасів і варимо до готовності протягом години. Готове варення розливаємо по банках і закатуємо кришками. Зберігаємо консервацію в темному і досить прохолодному місці.
Ну, ось і все, пам'ятайте, що цей екзотичний фрукт дуже примхливий і вимагає до себе дбайливого ставлення. Сподіваємося, що наші поради про те, як і де зберігати ананас дуже вам допоможуть! Також рекомендуємо подивитися статтю як чистити ананас , щоб до свят бути в усі зброю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як вибрати стиглий ананас?
Шанувальниці всілякий дієт вже давно включили свіжий ананас в своє повсякденне меню. Ви ж не тільки його їсте нечасто, та й вибирати зовсім не
Як чистити ананас?
Уміння правильно і швидко чистити ананас завжди стане в нагоді в побуті, адже екзотичний фрукт з розряду святкових вже давно перейшов на наші
Пінаколада - рецепт
Солодкий смак прохладительной «Пинаколади» віднесе вас прямо до тропічним островам, і вам навіть не доведеться виходити для цього з дому. Приготувати
Ананасовий кулер - освіжаючий і підбадьорливий напій
Ананасовий кулер - це освіжаючий і підбадьорливий напій в літні спекотні дні. Але його можна приготувати і взимку для підняття настрою. Зробити його
Ананасовий сік
Ананасовий сік - смачний напій, а якщо ще приготований в домашніх умовах, то і корисний. У нашій статті ми поговоримо про те, як його зробити, і які