Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як обробити кокос?

16-03-2015, 15:07
1 148
Як обробити кокос?
Кокосовий горіх - тропічне диво, яке має специфічний смак. М'якоть кокоса нікого не залишає байдужим. Кокос використовується при приготуванні як страв, так і напоїв. Проте в наших супермаркетах продаються дуже стиглі кокоси, шкірка яких вже перетворилася в шкаралупу. Багатьох саме це зупиняє від покупки. Тому, в даній статті, ми розберемо, як правильно обробити кокос в домашніх умовах.

Нам знадобиться:

  • кокос;

  • молоток;

  • спиця /гострий ніж.


  • Як обробити кокос дому і не поранитися
    В шкаралупи кокоса є 3 вічка. Тільки один з них можна проткнути. Цим і треба зайнятися в першу чергу. Зробити це, як правило, легко. Можна використовувати спицю або ніж. Після того, як проробили отвір, потрібно витрусити з кокоса рідина. Чим старше кокос, тим менше в ньому молока. З часом кокосова вода перетворюється спочатку в кокосове молоко, потім м'якоть кокоса.
    Як обробити кокос?

    Коли кокос порожній, настає черга молотка. Щоб не замусорить квартиру, рекомендується обернути шкаралупу пакетом або рушником. Таким чином, всі осколки і частинки шкаралупи залишаться в одному місці.

    Молотком необхідно розбити шкаралупу кокосового горіха. Як правило, вона легко відділяється від м'якоті, хоча можуть бути випадки, коли м'якоть щільно прилягає до шкаралупи. Тоді взявши шматочок шкаралупи з м'якоттю і ніж, потрібно підчепити м'якоть кокоса і постаратися акуратно відокремити її.
    Як обробити кокос?

    Після того, як зняли шкаралупу, можна очистити кокос від коричневої шкірки. Це можна зробити ножем або овочечисткою. У цій шкірці багато корисних речовин і харчових волокон, тому її можна і не очищати.
    Як обробити кокос?

    Використання кокоса
    Найчастіше кокос використовують у вигляді стружки. Для цього очищену м'якоть потрібно натерти на тертці або подрібнити в кухонному процесорі. Найкраще цей продукт підходить для випічки. Солодкий аромат кокоса додасть вишуканості будь печеньям з кокосовою стружкою . Наприклад, можна використовувати такий рецепт.
    Інгредієнти

  • вершкове масло - 2 ст. л.;

  • цукор - 1/2 склянки;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • борошно - 1 склянка;

  • розпушувач - 1 ч. л.;

  • яйце - 1 шт.;

  • кокосова стружка - 1 склянка;

  • ванілін - за бажанням.


  • Приготування
    2 ст. ложки вершкового масла розтопити, додати банку згущеного молока і 1/2 склянки цукру. 1 склянку борошна і 1 ч. ложку розпушувача перемішати і з'єднати з сумішшю цукру, згущеного молока і вершкового масла. Додати стакан кокосової стружки і яйце, розмішати до однорідного стану. За бажанням, можна додати трохи ванілі. Розігріти духовку до 180°С і пекти 15-20 хвилин. Деко краще застелити пергаментним папером, так печива не пригорять. Чи можна використовувати невеликі паперові формочки. Варіантів рецептів дуже багато. Це лише один з прикладів, як їдять кокос і використовують його в кулінарії.

    Кокос - корисні властивості



    Запах кокоса зменшує відчуття голоду, а корисні жири і речовини, що знаходять в м'якоті, допомагають налагодити роботу всього організму. Вживання кокоса покращує обмін речовин, м'якоть кокоса містить багато харчових волокон. Це допомагає поліпшити травлення, налагодити роботу кишечника. Але на цьому корисні властивості кокоса не закінчуються. На Сході вважається, що кокос зміцнює серцево-судинну систему, покращує кровообіг, знижує рівень холестерину, підвищує імунітет.
    Як обробити кокос?
    Це і зрозуміло, кокос надзвичайно поширений і популярний в Південно-Східній Азії.
    Кокосова олія широко використовується в косметології. Воно володіє поновлюючими властивостями, тому додають в шампуні, маски і бальзами. Кокосове масло успішно використовується в ароматерапії. Запах кокоса допомагає знизити апетит, підняти настрій, впорається з депресіями.
    Регулярний масаж, що проводиться за допомогою кокосового масла, дозволить шкірі відпочити, відновитися і підтягнутися. Вітаміни і корисні речовини, що містяться в кокосі, лікують вугровий висип, справляються із зморшками і дрібними дефектами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з кокосовим молоком
    Страви з кокосовим молоком
    Страви з кокосовим молоком все нам ще у диковинку, а тому ми вирішили потихеньку вас з ними знайомити. Для даної статті були обрані кращі рецепти,
    Як приготувати заморожену стручкову квасолю?
    Як приготувати заморожену стручкову квасолю?
    Що робити, коли взимку хочеться чогось свіженького, легкого, річного, а на вулиці мороз? Є просте рішення цієї проблеми - заморожена стручкова
    Кокосовий лікер
    Кокосовий лікер
    Кокосовий лікер був придуманий і розроблений на острові Барбадос вже досить давно. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цей алкогольний напій в
    Кокосове молоко - рецепт
    Кокосове молоко - рецепт
    Звідки береться кокосове молоко? Багато скажуть, що потрібно тільки проткнути кокс, вставити трубочку і насолоджуватися напоєм. Але це не так. Добути
    Кокосовий крем
    Кокосовий крем
    Якщо ви не любите звичайні сметанні або масляні креми для тортів, то слід придумати щось незвичайне. Наприклад, кокосовий крем! Готувати його не дуже
    Кокосове печиво
    Кокосове печиво
    Кокосове печиво - ласощі незвичайне і дуже смачне. Всі любителі солодкого просто зобов'язані спробувати приготувати і поїсти такий десерт. Для цього