Як обробити курку?

Як правильно обробити курку?
Насамперед курку, як і будь-яке м'ясо або рибу, треба розморозити. Тут краще набратися терпіння: шокова терапія, як, наприклад, гаряча вода або духовка, значно погіршує смак продуктів і вбиває корисні речовини. Найкраще розморожувати курку, поклавши її в холодильник - це займе досить багато часу, не менше трьох годин, тому краще згадати про вашу курці в морозилці заздалегідь. До речі, будь-які розморожені продукти треба відразу вживати: повторне заморожування їх просто зіпсує. Якщо часу мало, то можна помістити м'ясо під кран з холодною водою, але ні в якому разі не можна підвищувати температуру.
Тепер, коли курка повністю відтанула, давайте оглянемо її. На шкірі домашньої курочки іноді залишається трохи пуха - тоді його треба обпалити, наприклад, запальничкою. Тепер візьмемо обробну дошку і великий гострий ніж, або, є, спеціальний секатор. Для початку дізнаємося, як обробити курку для фарширування. Тушку кладемо грудкою вгору і робимо довгий надріз вздовж тулуба рівно посередині грудки - можна зорієнтуватися на випирає кільову кісточку. Тепер акуратно виймаємо серединку - особливу обережність треба проявити з жовчним міхуром, якщо він порветься - жовч зробить м'ясо гірким. Якщо на нутрощах є жир, його краще зібрати і потім використовувати в приготуванні - він містить багато корисних речовин. Тепер розрізаємо шкіру на горлі і витягуємо трахею, легені і стравохід. Гузку теж краще видалити.

Як обробити курку від кісток?
Нам треба видалити хребет і ребра. Для цього перевернемо тушку і зробимо розріз вздовж хребта. Кістки треба витягати руками, обережно підрізаючи м'ясо ножем, але так, щоб не прорізати тушку наскрізь. Не турбуйтеся, важко тільки перші рази, в майбутньому, коли навчитеся, стане простіше. Все, залишилося тільки промити холодною водою, і ваша курка готова до фарширування. У когось може виникнути запитання, а як швидко обробити курку, адже, здається, описані процедури займають багато часу. Насправді після двох-трьох тренувань ви будете справлятися з куркою за найкоротший час.
Як обробити курку на філе?
Повторюємо всі процедури, що ми робили і для фарширування. Потім видаляємо крила разом з плечовим суглобом - тут зручніше скористатися секатором або ножицями, але можна і ножем, головне, щоб він був досить гострим. Тепер кладемо курку на спину і відгинаємо стегно. Намацуємо з внутрішньої сторони тушки кістку і робимо надріз вздовж неї. Далі діємо по більшій частині пальцями, витягаючи кістки, ножем лише трохи підрізаємо сухожилля. Так вчиняємо з кожної кісткою, благо їх залишилося небагато - ніжки, тазостегновий суглоб і шия. Кожен раз - надріз вздовж кістки, і витягнути. Діяти треба дуже обережно,

Ваші зусилля будуть винагороджені: ви отримаєте відмінне філе, з якого можна приготувати, наприклад, курячий рулет або пальчики з курячого філе .
Найчастіше готують курку шматками. Тоді все просто: не треба видаляти всі кістки, як для філе. Достатньо підготувати тушку, як для фарширування, потім розрізати її вздовж на дві частини. Відрізаємо крила з суглобом, і ділимо половинки тушки на приблизно однакові частини: гомілка, стегно, і решту - навпіл. Так шматочки приготуються рівномірно.
Тепер ви знаєте, як обробити курку, залишилося лише вибрати один з безлічі рецептів її приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти

Курка, фарширована млинцями
Подив і схвалення гостей гарантовано будь-якій господині, яка подала на стіл курку фаршировану млинцями. Це ситне і ефектне блюдо вимагає чимало сил

Риба, фарширована цілком
Рецептів фаршированої риби безліч, а як правильно очистити її для того, щоб начинити? Ми вирішили описати способи обробки риби та її підготовки до

Як обробити кокос?
Як часто нас заманює кокос на прилавках магазинів, але не кожен наважується його купити тільки з однієї причини - складність його отримання.

Як правильно почистити оселедець?
Оселедець - смачна і доступна риба, яка нерідко з'являється на наших столах у складі закусок, салатів або як самостійне блюдо. Ви купили свіжу рибку,

Як коптити курку?
Копчена курка - дуже смачне блюдо, яке можна зберігати тривалий час. Здається, що закоптити самому курку дуже складно. Так, цей процес займе деякий

Курка гриль в аерогрилі
Знаменитий і неймовірно смачну курку гриль можна приготувати не тільки в духовій шафі, але в більш сучасному кухонному помічника - аерогрилі. Як її